úterý 4. července 2017

Prohlášení k incidentu na kyjevském letišti Ukrajina porušila bezprecedentním způsobem diplomatické uzance běžné mezi všemi demokratickými státy.

Milan Šarapatka
4.7.2017  PrvníZprávy

Dne 2. července mně jako poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky ukrajinské pohraniční orgány odmítly na letišti v Kyjevě umožnit vstup do země. Do Kyjeva jsem ale nepřijel jako soukromá osoba. Přijel jsem tam z pověření PSP ČR, jako řádný člen delegace PSP ČR do Parlamentního shromáždění NATO, abych se zúčastnil akce Severoatlantické aliance, Ross-Rothova semináře organizovaného Parlamentním shromážděním NATO.

Tím byla ukrajinskou stranou hrubým způsobem poškozena nejen moje práva ale především práva Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, coby suveréna České republiky, stejně jako Parlamentního shromáždění NATO, potažmo samotné organizace NATO.

Ukrajinská strana neposkytla přes opakované výzvy mně ani velvyslanci ČR na Ukrajině, J.E. Radkovi Matulovi, k tomuto činu žádné vysvětlení.

Nesouhlasím s nepodloženým tvrzením MZV ČR, že by důvodem zákazu mého vstupu na Ukrajinu měla být moje dřívější mise pozorovatele při referendu konaném na Krymu na jaře roku 2014. V mezidobí jsem totiž bez jakýchkoli problémů či omezení navštívil Ukrajinu nejméně třikrát, a to jako pozorovatel OBSE případně pozorovatel Meziparlamentní unie při prezidentských a parlamentních ukrajinských volbách a také znovu jako člen téže delegace PSP ČR do Parlamentního shromáždění NATO.

Co se týká mého osobního vztahu k Ukrajině, dlouhodobě aktivně podporuji rozvoj česko-ukrajinských vztahů, zejména rozvoj vzájemných zahraničně-ekonomických vztahů nebo možnost poskytování stipendií ukrajinským studentům na českých vysokých školách.

Postupem ukrajinské strany došlo, kromě porušení veškerých diplomatických uzancí a poškození práv PSP ČR a Parlamentního shromáždění Severoatlantické aliance, také k vážnému narušení těchto aktivit a projekty vzájemné česko-ukrajinské spolupráce mohou tímto být vážně ohroženy nebo dokonce ukončeny.

Milan Šarapatka

1. S fašisty je to vošajstlich pane poslanče. Hlavně by jim měla být, alespoň s naší republikou, opět zavedena vízová povinnost. To by koukali jak z jara při podstatném poklesu příjmů...

1. A proč tam ten pan poslanec vůbec jezdil po tom, co se navzájem Ukrajinci vraždí už více než tři roky na Donbase a i potom po upalování spoluobčanů v Domě odborů na Kulikově poli v Oděse. Udivuje mne, že on se diví !

2. Protože sedí v PS a plká a plká a .... nic nemusí, nic nezkazí. Ono je jich tam více.

3. Protestovat měla jak ta organizace NATO která konferenci pořádala, i předseda sněmovny Hamáček. Nic z toho se nestalo, bohužel. V těchto záležitostech platí reciprocita. Je tedy třeba vybrat některé ukrajinské činitele, kterým nebude povolen vstup do ČR, např. podezřelí z válečných zločinů na Donbasu, v Oděse a pod. Ta posedlost Schwarzenbergera, Kocába a j. Ukrajinou je zvrácená, už i polský ministr zahraničí Ukrajině vzkazuje, že přes oslavované banderovce se do Evropy nedostanou. I u nás bylo dost jejich obětí.

2. Přesně tak. Kdo se nechá zvolit poslancem, musí předpokládat, že nebude moci sjet ze našroubovaných kolejí. Tento stát je podvod, vedou ho paraziti a žádný z poslanců neudělá nic z toho, aby ho rozložil, protože ho živí a nic jiného neumí.
    Ukrajina je taky umělý útvar vytvořený k prostému účelu, to jest expanzi na Východ. I Češi z toho žijí, Ukrajinci tu dělají za pár korun, to, co by místní nikdy nedělal. Pane poslanče, přestaňte žvanit.

1. 7:29 proč ty urážky, co je za nesmysl "nic jiného neumí", nikdo neudělá víc, než je možné, viz Trump, Putin..., tedy ani poslanec. Nemachrujte, "přestaňte žvanit"!

3. šarapatka maji to voni zapotřebi srat se mezi klerofašisty takovej hrdina voni nejsou jedině že by diety měli podlinkou ještě přilohu desatero nasobku za prožite utrpeni jinak tomu nerozumim to je jako jit rovnat kikany s kikany a sam mit doma bordel stejne qvality

4. Stáhněte si Polský film Volyň:

Myslím, že si o těch zrůdách uděláte okamžitě obrázek. Co je svět světem, tak to nejhorší (co se týče Slovanů)přichází vždy z Ukrajiny.
    J.C.

1. J.C. Dík mám knihy jak banderovci masakrovaly civilisty na Slovensku.

5. A že se Vás nezastalo Ministerstvo zahraničí ČR, které je vedeno člověkem, jež podporuje fašistická zvěrstva na Ukrajině, z toho si nic nedělejte.

1. Co na to Zeman? Komentuje kde co. Slyšel někdo, co říká Zeman střílení na Majdanu, upalování v Oděse a odstřelování Doněcka?

6. Dobře ti tak Šarapatko. Kdybys nebyl hlupákem nestal by ses členem delegace PSP ČR do Parlamentního shromáždění NATO...
    Podporuješ zločinou Ukrajinu, zločiné NATO, tak to máš ZATO...
    Kdo s čím zachází...,Šarapatko.

7. Šarapatka,Šarapatka,už vám konečně svitlo,kdo vládne Ukrajině?V PS to na schůzi rozviřte!Nebo se bojíte,že vás fašisté poslanci ukamenují,nebo dokonce upálí?

8. Banderovští komisaři v akci........Jsou to naši nejlepší přátelé!A proto hrrrr na Rusa!

9. Asi funguje karma.... Pan poslanec zradil a opustil T.Okamuru, teď ho zradil a opustil nejlepší ministr zahraničí Zadolárek a nevpustili ho fašisti.... To je pech.... Ale na zamyšlenou to opravdu je. Jak to , že demokraticky nezasáhla EU nebo Nato? Proč tam tedy jsme?

10. Ukrajina je z Evropského pohledu veliká země.Žije v ní mnoho národů,byť sic křesťanských,ale všechny mají určité vazby na sousední státy,kde žijí jejich vlastní národy (Rumuni,Maďaři,Češi,Slováci,Poláci,Rusi).Největší národ je sice Ukrajinský,převážně hovořící rusky.Ukrajinsky mluví menšina a ta si nyní chce násilím,s pomocí silně nacionalistických a fašistických skupin(Pravý sektor,Svoboda aj.),vytvořit tu správnou Ukrajinu čistě s Ukrajinskou řečí a cítěním,včetně uctívání bývalých spolubojovníků a vrahů hitlerovského Německa.Chtějí to bez ohledu na dlouhodobý historický vývoj celé země,jeí přeměny a bez ohledu na různé národy,které na Ukrajině mnoho set let žijí.Do doby před majdanem také spolu žili takřka bez problémů.Avšak náhle se o tuto zemi začaly zajímat USA,ato z vícero důvodů a od té doby je tam stav takový jaký je.
    Takže p.Šarapatko netěžujte si prosím,na blázna,že je blázen.Tím jej nezměníte. Karel z Plzně

11. Dobře Ti tak,šmejde.Nechali jste Ukrajinu uvrhnout do sraček,tak si nestěžuj demokrate!!!

12. Ukrajina, spíše jejich "vládnoucí" loutky, jsou jako Německo po Hitlerově puči. Hitler byl také jen "vládnoucí" loutka židoburžoustského kapitálu.
    Nevím zda většina nebo jen menší část obyvatelstva je postižena ukrajinským ultranacionalismem, ale to se nedá prakticky zjistit.
    Dalo by se říct, že většina těch kteří odcházejí kde se dá, jsou odpůrci této loutky "prasečenka".
    Silnou podporu režimu vyjadřují hlavně mladí, kteří jsou už prakticky bez zpětné vazby na minulost a díky obrovské propagandě uvěří čemukoliv.
    Ale není to jen Ukrajina. U "nás" je to dost podobné.

13. Šarapatka sice kdysi byl pozorovatelem OBSE, leč jistě i prachšpatným. Neosvědčil se. Neviděl totiž, co vidět měl, a naopak viděl, co neměl.
    Ukři tím pádem také neviděli důvod, aby takový pozorovatel ještě tak pozoroval zasedání NATO.
    Mohla by se tak zopakovat ta jeho (ne)schopnost, a on by opět viděl (a slyšel), co neměl.
    ---
    Už vidím ty naše ministerské zaorálky a švarcíky, jak ve prospěch Šarapatky protestují!
    Nebo že by jen zatáhli své chvosty? ...
    A Šarapatka byl nakonec i rád, když ho ještě za jeho halekání na hranici v tom banderistánu nezavřeli pro rušení klidu na přípravu války proti Rusku.

14. Tzv Ukrajina schvalováním různých zákonů porušuje chartu OSN a proto by tzv demokratické státy měly na ní vyhlásit embargo dokud tyto zákony nezruší. Tohle je jen komedie pro užitečné idioty. I ti co jí využívají vědí že lžou.

1. 16:48 Moje řeč. Kdyby někdo sebral odvahu vyhlásit na Ukrajinu sankce alespoň za evidentní porušování Minských dohod, tak je tam mír natošup.

15. Rád bych věděl,kde berete ty demokratické státy.
    Ať se rozhlížím kamkoliv,všude vidím totalitní
    režimy horší,než byl ten před převratem 1989.Není
    žádný demokratický stát,jsou jen státy demokratůry.
    A to je dost podstatný rozdíl.Demokratický stát by
    nemohl podporovat Ukrajinu,která oslavuje fašismus.
    V demokracii je propagace fašismu zakázána,přesto
    celá EU tuto prasárnu podporuje.
    Petr Majevský

1. Tak to je přesné, pane Majevský...
      J.C.

16. Pane Majevský ČTĚTĚ tzv znamená tak zvané.

17. Neví někdo z diskutujících ke komu se Šarapatka přitulí před volbami, aby opět mohl kandidovat do parlamentu? Zvolen byl posledně za Okamurův ÚSVIT, ale ten se už rozpadl. Že by ke KSČM nebo k ANO?

18. Vy chytrolíni shora, poslanec Šarapatka sice uniká mé pozornosti, nevím ale, kde berete všechny ty odsudky jeho činnosti, záměrů a myšlenek. V článku jde o to, že ač řádně mezinárodně delegován, nebyl vpuštěn na území "demokratického" státu a krom jiných, náš stát ve věci ani nehnul prstem. Proč reagujete vesměs domněnkami na Šarapatku a ne na událost, tajtrlíci?

1. No tak napište Zadolárkovi nebo Stoltenberkovi :)))

19. Je to xindl x-násobný