Dopadne Milan Kundera stejně jako Jarek Nohavica?

Jaromír Petřík
12. 11. 2018      jaromirpetrik
Současný mainstream je nepříčetný ze setkání Andreje Babiše s Milanem Kunderou. Problém však je, že nejen Andrej Babiš se v minulosti zapletl s komunistickým režimem, Milan Kundera byl členem KSČ v letech 1948-1950. Andrej Babiš se ve Francii setkal se spisovatelem Milanem Kunderou, kde prohlásil, že by si Kundera zasloužil získat zpět české občanství:ZDE Vzápětí se strhla smršť hysterie ohledně této události, která snad zastíní i přijetí vyznamenání Jarka Nohavici z rukou ruského prezidenta Vladimíra Putina.


Z internetových diskusí stačí citovat názor MUDr. Tomáše Vodvářky: „Mohu-li být prognostik, tak Kundera občanství odmítne. Ale moc by mne zajímal ten rozhovor obou pánů. Kundera – výsostný intelektuál a na druhé straně….no darmo mluvit.“ https://blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A181111_687126_blogidnes&razeni=vlakno

Jenže právě pro ty, kdo kdy byli členy KSČ platí jeho neúprosná diagnóza významné mozkové poruchy, kterou tento významný bloger roku administrace za rok 2017 stanovil všem, kdo kdy byli členy KSČ – cituji: „Chci říci, že vstup do této strany už znamená podstatnou mozkovou poruchu /bez ironie/.“ Odkaz zde: https://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150630_467038_blogidnes .

Ale, jak je možné, že MUDr. Vodvářka pokládá Milana Kunderu na jedné straně za výsostného intelektuála, když na straně druhé, současně splňuje podmínku jeho diagnózy významné mozkové poruchy?

Myslím, že je to velmi zajímavá ukázka lidské hlouposti, kam až dokážou naprosto nekritičtí komunistobijci zajít…

A když je Andrej Babiš spojovaný s StB, tak předseda STAN Petr Gazdík v reakci na verdikt soudu na Twitteru uvedl, že se jedná o„další nálepku pro naši zem, hned vedle proputinovského prezidenta“Zdroj:https://zpravy.idnes.cz/andrej-babis-soud-slovensko-stb-dnd-/zahranicni.aspx?c=A180213_132429_zahranicni_ert ).

Ale, že se objevilo obvinění Milana Kundery z možného udávání StB, což Milan Kundera nikdy nedementoval, ti samí komunistobijci taktně přehlížejí – cituji: „Strohý policejní záznam evidovaný pod jednacím číslem 624/1950 umožňuje rekonstruovat, co vlastně přivedlo Miroslava Dvořáčka do komunistických lágrů. Když Iva Militká ubytovala návštěvníka u sebe na pokoji, zašla na oběd s přítelem Dlaskem. Zmínila se mu o nečekané návštěvě (Dlask o osudu obou emigrantů věděl) a požádala jej, aby k ní ten večer nechodil, protože Mirek tam pravděpodobně přespí. Dlask čerstvou novinku o něco později sdělil svému příteli Milanu Kunderovi. A ten ji šel nahlásit na obvodní oddělení pražské policie. ..“ https://www.respekt.cz/tydenik/2008/42/udani-milana-kundery

Co s tím?

Proč máme v případě Andreje Babiše či Miloše Zemana jasno a jejich členství v KSČ jsme jim neprominuli, ale proč na straně druhé máme za antikomunistického hrdinu Milana Kunderu, který též byl členem KSČ a navíc svoje obvinění ohledně udání StB nikdy nevysvětlil?

Proč toto nevadí zaníceným komunistobjcům, kteří těm, kdo kdy byli v KSČ přidělují diagnózy významné mozkové poruchy, ale u jiných bývalých komunistů Milana Kundery, Petra Pitharta, či generála Petra Pavla jim to nevadí a ještě je mají za hrdiny?

Zdroj: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=687291