pátek 14. prosince 2018

A P P E L L - Tisková zpráva: 215 / 1412-2018 Kurdské společnosti v Německu: Zabraňte nové Erdoganově válce proti Kurdům!

14. 12. 2018 kurdische-gemeinde.de
prezidentu USA Donaldu Trumpovi,
kancléřce Angele Merkel,
generálnímu tajemníkovi NATO Jensi Stoltenbergovi,
předsedovi Evropské komise Jean-Claude Junckerovi,

Zabraňte nové Erdoganově válce proti Kurdům!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan oznámil novou vojenskou ofenzívu v kurdských oblastech v severovýchodní Sýrii, která má začít během několika dnů. S plánovaným útokem se může opakovat tragédie kantonu Afrin, který byl terčem nelegální turecké válečné agrese na začátku roku!

Tisíce lidí pak muselo utéci z Afrînu, který Turci stále okupují. Bylo mnoho mrtvých a vyhnaných.

Erdogan hovoří o rozšíření turecké vojenské přítomnosti v tzv. Nárazníkové zóně také východně od Eufratu. My Kurdové považujeme tento projekt za hrozbu demokratického řešení pro Sýrii a pro Kurdy. Jedná se o invazivní politiku, která usiluje o vyřešení kurdské otázky likvidací a zničením.

Loňský rok byl pro kurdské obyvatelstvo v severní Sýrii temný a tragický rok: relativně stabilní oblasti, které přijaly více než sto tisíc válečných uprchlíků v posledních letech,se v roce 2018 samy staly místem etnických čistek.

Proto vás vyzýváme, abyste zastavili tento teroristický útok vašeho partnera v NATO proti kurdskému lidu! Zabraňte vzniku stovek tisíc uprchlíků!. Stůjte po boku Kurdů, kteří bojovali proti ISIS v západním Kurdistánu (Rojava) spolu s americkou armádou a obhajovali naše společné hodnoty. Nyní můžeme spolupracovat na mírovém řešení v Sýrii!

1. Njn Kurdíci, neměli jste si vybrat ŠPATNOU STRANU!(Zk.u.r.v.meričana).
    Teda pokud jste nebyli vybráni... :-)
    Žádný Kurdistán odtržený ze Sýrie NEBUDE!
    Nevoněl vám Asad, amícké prachy ano.
    Nu což, naběhne doga sultán Erdogan!

2. Přesně tak kopali za špatnou stranu a teď to odskáčou.

3. Jo, Turci vás pobijou a můžete si ta to sami, Turci jsou v pohodě. Nějak jste si nevšimli, že Turek útočí na Sýrii. milí trollové. A těžko dobyté území předá Asadovi.

4. proč si Kurdové nestěžovali, když Američané sváželi džihádisty z celého světa do Sýrie? Když šlo o zabíjení Syřanů kamarády od Američanů, tak Kurdové drželi hubu. Tak, Kurdové z Německa, hajdy zpět do vlasti, obléci si uniformu a jít pomoci svým kamarádům, snad, když Američané dokázali svézt tenkrát desetitisíce džihádistů ze světa do Sýrie, tak dokáží nyní svést i ty Kurdy, žold bere na sebe Soros. Že se Kurdové dožadují zrovna NATO o pomoc. Když NATO zabíjelo Srby, tak Kurdové drželi taktéž hubu.

1. A za druhou světovou Kurdové náhodou nemůžou? Takový Putin pro chudé duchem, koukám....:D

5. To se obrátili na ty pravé!

6. Problém je to složitý. Kurdům bych jejich stát, nebo alespoň velkou autonomii přála, málo kdo se za to tak rve, jako právě Kurdové a v tom mají moji úctu a obdiv. Problém je ale v tom, z pohledu Sýrie a okolních zemí, proč USA Kurdy v této oblasti podporují. Je to ne kvůli přesvědčení o právu národů na sebeurčení, ale protože se tam dočasně nasáčkují na věčné časy a budou škodit nejenom Sýrii... Třeba Kosovo budiž toho zářným příkladem, taky takový hezký americký projekt, ze kterého jsou Srbové čím dál víc nadšení. To ví i Asad a na to jako vlastenec nemůže kývnout. Turek je sam. taky špatně, o tom žádná, Rusko vycouvalo po dohodě s Tureckem i Asadem, nechce se vměšovat a zároveň požadavky Kurdů odporují jeho původnímu cíli, proč do Sýrie šli pomáhat - na žádost syrského vedení, ne Kurdů, ne Američanů.. Genocida je sam. špatně, ale tak mají svého spojence - USA, může jim proti Turkovi pomáhat i v této oblasti. Nebo mu na základny, vliv a drancování ty dva kantony stačí? Pro Asada a většinu Syřanů je ten, kdo chce rozbít jejich stát, nepřítel a i jejich pohled chápu. Pro Kurdy veliké sousto, chatrný spojenec, který si tak jako tak vybere svou daň a posedlý a silný nepřítel v zádech, Erdogan. Takový je ten náš svět...J.