AA

neděle 22. prosince 2019

Prohlášení Komunistické strany Japonska o Kurilách je chápáno jako hrozba pro suverenitu RF - Volodin

Maxim Panov
22. 12. 2019     rueconomics
Výzvy o tom, že Kurilské ostrovy musí přejít k území Japonska, škodí vztahům Tokia a Moskvy, prohlásil předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin. Při komentování vyjádření hlavy japonských komunistů Kazuo Šii o příslušnosti souostroví Japonsku předseda Státní dumy prohlásil, že je ohrožena ruská suverenita.

Podobné výzvy mohou podkopat důvěru mezi státy a velmi uškodit diplomatickým vztahům, podotknul Volodin. Podle jeho názoru je důležitou otázkou to, v čích zájmech jsou podobná témata v Japonsku vznášena.

Pokusy o přehodnocení historie druhé světové války budou ke škodě nejen Japonsku. Špatné zvládnutí poučení z minulosti se určitě negativně odrazí na lajdáckém žákovi, řekl Volodin. A předseda Komunistické strany Japonska to musí jako nikdo jiný chápat.

Připomeňme, že dříve předseda opoziční Komunistické strany Japonska Kazuo Šii hovořil o tom, že při jednání s Moskvou Japonsko musí označit zřetelnou pozici o příslušnosti souostroví k japonskému území.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

1. No jo to si z prohlášení Japonských komunistů nemusí dělat RF žádné vrásky.

OdpovědětSmazat
  2. Japonští komunisté mají svoje voliče v Japonsku. Takže jejich postoj je sice nereálný, ale pochopitelný.

OdpovědětSmazat
  3. Máme jíst méně masa, mléka a vajec? Cesta k likvidaci civilizace! Ekonomka Šichtařová varuje před výzvou vědců:

OdpovědětSmazat
  4. Výzva vědců?! Jo, a v patách za "výzvou vědců" bude kráčet - v zájmu našeho zdraví, jak jinak - zdražování uvedených komodit.
    Hlavně když to ožebračování obyvatel je vědecky podšprajcovaný. A už to jede - cigarety, alkohol, elektromobily, soláry a větrníky atd. atd.

OdpovědětSmazat
  5. Ale komunismus je jen jina forma fasismu, kdy Kartely ,korporace a monopoly jsou v rukach byrokratu.Vlady jejich sluhove pak musi masakrovat a vest valky v jejich zajmu a ziskum. Vyse zminenej soudruh pak jedna plne ve prospech korporatnich fasistu Japonska /v nasem pripade se tvari jako komunista/,a ti zase jsou v poddanosti a dostavaji rozkazy od USA ! A skacou jako vsude jak nejmocnejsi internacionala bankeru pod vedenim Goldman Sachs piska. A kdyz nepiska zrovna tak se snazi INICIATIVNE uhodnout co asi otrokari chteji a meci a pobihaji aby se co nejvice ZALIBILI a byli pochvaleny s medajlema ..Pak spokojene mnoukaji a poucuji jine v mediich ,co maji delat dle jejich vzoru !!

OdpovědětSmazat
    1. Popisujete situaci, která nikde nenastala. Taková "historická fantazie".

Smazat
    2. Nema se nikdo s idiotama ,nebezpecnejma ze vsech stran se zpatlat. Ani reagovat coz je jen povzbudi k jeste horsimu. Jakoby tech hysterickych zvastu nebylo davno dost. Mam za to ,ze rusove by se nemeli obtezovat na jakekoliv zminky o Kurillach ani odpovidat. Jinak jim hrozi ze se temi casto nekonecnymi spinavostmi take Umazou..
      Snad nekde v mediich a jejich samozrejme ,mohou poskytnout nejake jednoduche vysvetleni verejnosti ,jaka je jejich pozice /od ktere pravem neustoupi a ani nemohou z ucty k jejich padlym/ ,si predstavuju asi tohle :
      Kdyz se udalosti vymrsti do valek a porazky zla tech co je nejen vyvolavali, zavinili ale predevsim pachali mnozstvi bestialnich ,nelidskych valecnych zlociny /jiz od napadeni Ruska v 1905 a pokracovali v Cine ,a na nevinnych obetech . Musi prijit zakonite I tresty. Ty jsou pak dvojiho druhu. Kratkodobe , kdy fanaticke bestie /v pripade JAPONSKA, GERMANU,NACISTU A SUDETSKJYCH NACISTU-FANATIKU, se musi bezpodminecne odstranit za kazdou cenu aby nemohli nikdy opakovat jejich zverstva a valky.
      Dlouhodobe tresty pak maji za ukol a ucel upozornit v case a poskytnout napadenym narodum vystrahy se Zarukou. Bude opakovat ,nebudou to jen Kurily .Bude to horsi . V pripade Ruska to bylo rozdeleni Nemecka a po jeho slouceni jak je videt fasisti ozivli a zacali byt posedli zase tim samym jako predtim mnohokrat..,V pripade Kuril, je treba pak kazdy japonsky pozadavek byl bran s podezrenim , k jakym ucelum potrebuji ten bezcenny kousek ostrova. Jen ma strategickou polohu vyhodnou pro agresora , coz by opt mohl byt fanaticky terorista Japonec. Ale I dalsi terorista s obrovskymi zakladnami ,USA. Tedy varovani co je ceka kdyby zase /oni nebo USA/,dostali zachvaty zbesileho silenstvi a tak musi s takovym trestem jeste dlouhou souhlasit !! nez se svet presvedci a neni treba pospichat, ze bestialni terror uz neni u nich soucast vlady a armad. Pokud drzi a preji si obrovske USA vojenske agresivni zakladny zadne vyjednavani nepripada v uvahu..
      Samozrejme nekdo to svede ,urcite daleko lepsi..

Smazat
  6. Soudruh Volodin by se urcite strachy podelal , kdyby mel zadat pro odskodneni civilnich obeti a pozustalych Nuklearnich utoku na Hirosimu a Nagasaki od USA. Tez Od japonskych korporaci , ktere valku stedre zasobovaly a umoznily.. Tez zaplaceni skod ,kdy oboji trva dodnes a rodi se i zdeformovane deti a budou nadale..
    To soudruha NESMI ANI TROCHU ZAJIMAT !! Jinak by zejtra Dosoudruhoval ...

OdpovědětSmazat
    1. 0:52 Volodin je předseda parlamentu v kapitalistickém Rusku. Není to japonský komunista, jak se mylně domníváte. Ostatně vy se mýlíte rád a s chutí, soudě podle vaší charakteristiky komunismu v 0:28.

Smazat
    2. Omluva ,debilni nedostatek koncentrace ,v komentari Paw 23.12.= nesmysl. Dik za upozorneni..

Smazat
  7. Slavna Sovetska armada Kurilske ostrovy osvobodila od Imperialniho nepratelskeho Japonska tak ostrovy musi zustat pod spravou Ruske federace ..

OdpovědětSmazat
  8. Kurily nevracet, bohatě stačilo sjednocení Německa. Němci ve vztazích s Ruskem zvlčili, Američani neodtáhli a na problémy je zaděláno.

OdpovědětSmazat
  9. Pokud se podíváte na mapu, zjistíte že díky poloostrovu Kamčatka, ostrovu Sachalin a Kurilských ostrovů, vše území Ruské federace, se Ochotské moře stává vnitřním mořem Ruska. Jen v rybolovu se v Ochotském moři každoročně "vyloví" zboží za cca 3 miliardy dolarů. Kromě toho Kurilské ostrovy jsou strategickým územím pro obranu Ruska před raketovými útoky z východní strany Pacifiku a z území Japonska. O Kurilských ostrovech ve své podstatě řekl Putin to samé, co o Krymu. Pro Rusko je to uzavřená otázka!

OdpovědětSmazat
    1. Říká se tomu geopolitika.
      Rusové nemohou "pustit" Kurily ani kdyby chtěli.
      Kontrolní otázka:
      ČÍ základna by okamžitě a střelhbitě vznikla na Kurilách???
      Helanov

Smazat
    2. Armády Mianmaru nebo Burkiny Faso? Dám se podat.

Smazat
  10. Japončíci by sa primárne mali zaoberať prítomnosťou cudzej okupačnej armády v ich cisárstve. O Kurili prišli vo vojne, v ktorej s v Mandžusku správali ako hovädá v ľudskej koži. Mali by držať klapačky.

OdpovědětSmazat
  11. Druhou světovou válkou fenomén Kuril nezačíná. Vraťme se ještě o další století zpět a územní příslušnost ostrovů s Japonskem zjevně nemá nic společného.

OdpovědětSmazat

Na opakovanou žádost čtenářů, kteří se nechtějí zapojovat do diskuzí obsahující vulgární a urážlivé výroky. Jejich odstraňování je časově náročné a narušuje plynulost diskuze. Proto nebude dále možné vkládat anonymní komentáře.
Pro vložení komentáře je proto nutné se na stránce "Nová republika" přihlásit vpravo v horním rohu této stránky "přihlásit se" (výběrem emailového účtu např. Google) a upravením uživatelského profilu (v kolonce Nastavení>Upravit uživatelský profil). Děkujeme za pochopení.