Můžete jíst lidské maso pokud budete bojovat proti syrské vládě

4. 2. 2014 citace z Outsidermedia: Alexandr Dugin: Spojeni nenávistí
Když budete bránit multináboženskou, sekulární a tolerantní společnost, všechny ideály Západu mimochodem, ale budete v rozporu se západním zájmem, jako syrské vláda, jste nepřítel.

MO: Každá skupina stojící na straně Západu je “dobrá” skupina bez ohledu na to, zda je extrémní?
AD: Ano, a jakákoli skupina nesdílející stanoviska Západu, i když tato skupina je sekulární a mírná, bude západní propagandou nazývána “extremistickou”. Tento přístup přesně ovládá geopolitické bojiště dnes. Můžete být nejradikálnější a najbrutálnější salafistický bojovník, můžete nenávidět Židy a jíst lidské orgány před kamerou, a to tak dlouho, dokud budete bojovat v zájmu západu proti syrské vládě, pak jste respektovaným a podporovaným spojencem Západu. Když budete bránit multináboženskou, sekulární a tolerantní společnost, všechny ideály Západu mimochodem, ale budete v rozporu se západním zájmem, jako syrské vláda, jste nepřítel. Nikoho nezajímá to, co si myslíte a kdo jste, jde jen o to, kterou geopolitickou stranu jste si zvolili, a od toho se odvíjí, zda jste dobrý nebo špatný v očích západního hegemona.

MO: Prof Dugine, zejména ukrajinské opoziční skupiny, které se označují za “nacionalisty” by s vámi rozhodně s nesouhlasili. Tvrdí, že: “Jsme proti Rusku a proti Evropské unii, jsme zastánci třetí pozice!” Totéž by paradoxně řekl také salafistický bojovník v Sýrii: “Nenávidím Američany, stejně jako syrskou vládu”. Existuje dnes něco jako třetí pozice v této geopolitické válce?

AD: Myšlenka, že zastávám třetí a to nezávislou pozici mezi dvěma dominantními bloky, je dnes velmi častá. Měl jsem nějaké zajímavé rozhovory s vedoucí postavou čečenské separatistické guerilly. Přiznal se mi, že on opravdu věřil v možnost nezávislého a svobodného islámského Čečenska. Ale později poznal, že neexistuje žádná možnost “třetí pozice”. Pochopil, že bojuje proti Rusku na straně Západu. Byl to geopolitický nástroj Západu, proxy NATO na kavkazském bojišti. Stejné ošklivé a pravdivé zásady platí pro ukrajinské “nacionalistické” skupiny a pro arabské salafistické bojovníky: Jsou to západní loutky. Je pro ně těžké to přijmout, protože nikdo nemá rád podobnou myšlenku, totiž že je užitečný idiot Washingtonu.

MO: Můžete se vyjádřit jasně, že “Třetí cesta” je naprosto nemožná?

AD: Nejde to vzhledem k tomu, jak dnes vypadá svět z geopolitického hlediska. Geopoliticky je svět rozdělen mezi pozemní a námořní velmoc. Pozice pozemní síly je dnes prezentována Ruskem a námořní je ve Washingtonu. Během 2. světové války se Německo snažilo prosadit třetí pozici. Tento pokus byl založen právě na těch politických chybách, o nichž mluvíme právě teď. Německo šlo do války proti námořní velmoci, reprezentované loďstvem britského impéria a později Američany, i proti síle pozemní velmoci Rusku. Berlín bojoval proti hlavním globálním hráčům a prohrál válku. Výsledkem bylo úplné zničení Německa. Takže když i silné a mocné Německo v té době nebylo dostatečně silné, aby prosadilo třetí pozici, jak to dnes chtějí udělat mnohem menší a slabší skupiny? To je nemožné, to je směšná iluze.

MO: Každý, kdo tvrdí, že dnes bojuje za nezávislou “Třetí cestu”, je ve skutečnosti loutkou Západu?
AD: Ve většině případů ano.

MO: Moskva se zdá být velmi pasivní. Rusko nepodporuje žádné své loutky například v zemích EU. Proč?
Dugin: Rusko nemá imperialistickou agendu. Moskva respektuje svrchovanost a nebude zasahovat do vnitřní politiky kterékoli jiné země. A je to poctivá a dobrá politika. Jsme toho svědky i na Ukrajině. Vidíme mnohem více politiků EU a dokonce i politiků a diplomatů USA cestujících do Kyjeva na podporu opozice, než ruských politiků podpoujících Janukovyče. Neměli bychom zapomínat, že Rusko nemá žádné velmocenské zájmy v Evropě, ale Američané je mají. Upřímně řečeno, Evropská unie není skutečný evropský subjekt – to je imperialistický transatlantický projekt. Neslouží zájmům Evropanů, ale zájmům Washingtonské správy . “Evropská unie”, je ve skutečnosti protievropská. A “Euro-Maidan” je ve skutečnosti “proti-Euro-Maidan.” Násilní neonacisté na Ukrajině nejsou ani “nacionalističtí”, ani “vlastenečtí” ani “evropští” – jsou to ryze americké loutky. To samé platí pro skupiny a organizace hájící homosexuální práva, jako FEMEN nebo levé křídlo liberálních protestních skupin.