PAUL CRAIG ROBERTS: MERKELOVÁ SE ZAPRODALA WASHINGTONU, ČEKÁ NÁS VÁLKA?

Překlad: Miroslav Pavlíček
16. 3. 2014 zdroj zde
Washington posilován svými povolnými, leč stupidními loutkami NATO tlačí ukrajinskou situaci blíže k válce.Kdyby Merkelová řekla sankcím na Rusko „Ne“, ta krize, kterou peče Washington, by skončila a nebylo by pravděpodobné, že to vyústí skoro do války.
 Německá kancléřka Merkel přinesla selhání své země, Evropy a tohoto kusu světa. V Německu spočívá síla EU a NATO.
Ale Merkelová odepsala suverenitu Německého národa a předurčila osud Německa jako provincie v Americkém impériu.
A tak Merkelová a to chabé německé (?) vedení nasměrovaly svět k válce. Německo, které už viní z I. Světové války a z II. světové války bude tedy teď už vinno III. světovou válkou.
To, jak Washington neukočíroval ukrajinský puč, už Washington stálo Krym, o který Washington stál nejvíce ze všeho, aby Rusko zbavil jeho námořní základny v teplých černomořských vodách. Navíc tím, jak na Ukrajině fušersky vedli svržení zvolené vlády, jim ještě hrozí ztráta ruských měst na východě Ukrajiny. Východní Ukrajina, podobně jako Krym, sestává z bývalých ruských oblastí, které Chruščov v 50. letech přešoupl do Ukrajiny.
Washington během svého jasně marného a smysl postrádajícího úsilí dostat Krym zpět od Ruska požaduje, aby se vměšovalo do Krymu, a Krymu zabránilo v odtržení od Ukrajiny. Pokud ruská vláda odmítne uposlechnout washingtonských příkazů, tak Washington oznamuje, že na Rusko uvalí „poškozující sankce.“ Země EU zpočátku vyjádřily neochotu přidat se k Washingtonu, Washington ale úplatky a hrozbami Merkelovou zlomil a má své evropské loutky už postavené v šiku, aby uposlechly rozkazy.
Washington chápe, že ty ekonomické sankce jsou pro Rusko daleko menší hrozbou než ztráta jeho černomořské námořní základny. Washington rovněž chápe, že Putin nemůže přistoupit na možnost opustit miliony Rusů na východní a jižní Ukrajině a nechat je na milost a nemilost proti-ruské nevolené vlády, kterou do Kyjeva uvrhl Washington. A Washtington také ví, že jeho hrozba sankcemi je prázdné gesto, tak proč to Washington vlastně dělá?
Odpovědí je, proto aby tu krizi hnali dál. Washingtonští neokonzervativní nacisté agitují za válku s Ruskem už dlouho. Chtějí odstranit jednu ze tří zbývajících překážek washingtonské světové hegemonii, tj. buď Rusko, Čínu, nebo Írán. Washington chce rozbít BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika), než tyto země zformují separátní měnový blok a začnou se vyhýbat používání amerického dolaru.
Rusko na washingtonské sankce nějak odpoví. Lid Evropy, zrovna tak Západní banky a korporace utrpí ztráty. Potrvá nejméně dva až tři roky, než Washington bude mít v provozu prostředky k dodávkám amerického zemního plynu získaného frackingem a zamořováním amerických dodávek vody, aby ho mohl dodávat Evropě a nahradil ruská omezení energie pro Evropu.
Západní mediální presstitutky budou ruskou reakci na sankce dramatizovat a Rusko démonizovat spolu s ignorancí toho, kdo ten spor začal, a tak budou pomáhat Washingtonu s přípravou Američanů na válku. Jelikož si žádná strana nemůže dovolit tu válku prohrát, tak se použijí jaderné zbraně. Nebude to mít vítězů.

Všechno tohle je zcela jasné, zrovna tak jako měl jasné vyústění běh událostí vedoucí k 1. Světové válce. Teď jsou stejně jako tehdy lidé, kteří ten výsledek viděli, bezmocní a nezastaví to. Vládnou klamné iluze. Arogance a bohorovnost převládají. Bezohlednost prohlášení a akcí roste, a pak za to přijde účet z pekla.
Pokud by o tom měli Američané a Evropané vůbec nějakou povědomost, byli by už v ulicích a násilně by protestovali proti nadcházející válce, do níž šílení zločinci ve Washingtonu ženou svět.
Místo toho německá kancléřka, francouzský president, britský ministerský předseda a Západní mediální presstitutky nadále lžou: Bylo legitimní, aby Západ ukradl Srbsku Kosovo, a aby ukradl Ukrajině vládu, není ale legitimní, aby ruské obyvatelstvo Krymu uplatnilo své sebeurčení a vrátilo se k Rusku. Washington a jeho EU loutky mají dokonce tu drzost po svržení zvolené vlády na Ukrajině a instalaci nevolené, falešně vyhlašovat, že sebeurčení Krymu porušuje ústavu Ukrajiny, která už přeci neexistuje, když ji Washington zničil.
Zločinně šílená vláda z Washingtonu zahnala Ruského medvěda do kouta. Medvěd se určitě nevzdá.