Potvrzeno: Plány NATO na útok pod falešnou vlajkou na Turecko odhaleny

Tony Cartalucci
31.3.2014 zdroj zde
Bylo odhaleno, že NATO plánovalo útok pod falešnou vlajkou proti Turecku, aby ospravedlnilo tureckou invazi do severní Sýrie, uvedly International Business Times ve svém článku „Zákaz YouTube v Turecku: Úplný přepis uniklé konverzace o „válce“ se Sýrií mezi Erdoganovými představiteli

K zákazu YouTube tureckým premiérem Recepem Tayyip Erdoganem došlo poté, co unikla konverzace mezi šéfem turecké tajné služby Hakanem Fidanem a tureckým ministrem zahraničí Ahmetem Davutoglu, kterou chtěl odstranit ze stránky videí YouTube. Tam byl zveřejněn úplný přepis zmíněné uniklé konverzace. Times uvedly:
Uniklý hovor podrobně uvádí Erdoganův myšlenkový postoj, že útok na Sýrii „musí být považován za příležitost pro nás (Turecko)“.
V této konverzaci šéf tajné služby říká, že vyšle čtyři muže ze Sýrie, aby zaútočili na Turecko, a „vytvořila se tak záminka pro válku“.
Zástupce náčelníka generálního štábu, generál-poručík Yasar Güler, odpovídá, že Fidanovy navrhované akce jsou „přímým důvodem k válce… to, co se chystáte udělat, je přímý důvod k válce“.
Turecký ministr zahraničí řekl, že uniklý záznam diskuse vrcholných představitelů o operaci v Sýrii byl „částečně zmanipulován“ a že jde o „podlý útok“ na národní bezpečnost.
V uniklém videu Fidan probírá s Davutoglu, Gülerem a dalšími představiteli možnou operaci v Sýrii, aby se zajistila hrobka sultána Sulejmana, děda zakladatele Osmanské říše.
Západní média byla posedlá krátkozrakým zákazem Twitteru a Facebooku v Turecku a úniky týkajícími se „korupce“ záměrně, ve snaze odsunout do pozadí konverzace odhalující, že Turecko, a členové NATO, po desítky let plánovaly útok pod falešnou vlajkou, který by vedl k záměrně vyprovokované válce se sousední Sýrií.
Toto vyšlo najevo v době, kdy Turecko poskytuje vzdušnou podporu, logistickou podporu a dělostřelecké krytí členům teroristické skupiny Al Nusra, označené za teroristickou i americkým ministerstvem zahraničí, která vedla nepřetržitý útokz tureckého území v severozápadní syrské provincii Latakia.
Od okamžiku, kdy tato operace před dvěma lety začala, Turecko střílelo na syrská letadla, a sestřelila letoun, který zasahoval proti ozbrojencům z Al Nusra na syrském území. Zatímco Turecko tvrdí, že letadlo porušilo turecký vzdušný prostor, letoun se zřítil na syrském území, pilot se katapultoval a byl nalezen na syrské půdě. Tento incident byl použit Tureckem k tomu, aby vytvořil rétorický základ pro další eskalaci napětí mezi Ankarou a Damaškem, s největší pravděpodobností jako pokus o popud k válce, místo riskantnější operace NATO pod falešnou vlajkou.
Válkychtivý postup Turecka na severu Sýrie doplňuje společnou americko-saudskou ofenzivu na jihu, poblíž syrsko-jordánského pohraničního města Daraa. Pod názvem „Jižní fronta“ byla tato operace, jak se zdá, již neutralizována syrskými bezpečnostními jednotkami.
Ohledně vytvoření „Jižní fronty“ americkými korporacemi financovaný politický mozkový trust Carnegieho nadace pro mezinárodní mír dokonce ve svém dílku „Existuje „Jižní fronta““ uvedla:
Spíše než že by šlo o iniciativu samotných ozbrojenců, byli to zahraniční představitelé, kdo vyzval ozbrojence k podepsání prohlášení, proklamujícího jejich nesouhlas s extremismem, kdy jim řekli, že je to podmínka pro to, aby dostali další zbraně a peníze. Protože žebráci si nemohou vybírat, tak jejich velitelé následně pokrčili rameny a podepsali – ale ani ne tak proto, aby vyhlásili novou alianci, jako proto, aby pomohli americkým představitelům zaškrtnout všechny správné chlívky ve svých zprávách, v naději, že to odemkne další bedny se zbraněmi.
Protože „Jižní fronta“ je od počátku na bojišti mrtvě narozeným dítětem, a NATO se uchyluje k útokům pod falešnou vlajkou v rámci nestoudné podpory na Al-Kajdu napojených teroristických organizací, zoufalství Západu v tom, co vypadá jako poslední předsmrtný strategický „záchvěv“, je hmatatelné.