Rusko obvinilo americké žoldnéře z podněcování občanské války na Ukrajině

8.4. zdroj zde
V reakci na tvrzení ukrajinské vlády (a Západu), že Rusko provokuje ve Východní Evropě potíže, spolu i s náznaky Jary Carneye z Bílého domu, že pro-ruští demonstranti jsou placeni, odpověděl ruský ministr zahraničí.


 Na své Facebookové stránce vystavil, že Rusko naléhá na Ukrajinu, aby zastavila jakékoliv vnitřní vojenské přípravy, které by mohly vyvolat občanskou válku. Ale pointou, jejíž popření úzkostlivě vyhlížíme, je ruský komentář, že jim „zvláště dělá starosti to, že operace se účastní 150 amerických žoldnéřů.“
Pohled americké administrativy … (od WaPo)
Obamova administrativa ve Washingtonu projevila hlubokou skepsi k tomu, že ta roztroušená povstání a zabírání budov ve městech jako Doněck a Charkov byla spontánní. „Existují silné důkazy naznačující, že některé z těchto demonstrací byly placené,“ řekl mluvčí Bílého domu Jay Carney.
„Kdyby Rusko vstoupilo do východní Ukrajiny, ať už otevřeně nebo skrytě, byla by to velice vážná eskalace,“ řekl Carney.
Ukrajinský pohled…

Ukrajinská vláda v pondělí do tohoto regionu vyslala své policejní a bezpečnostní činitele nejvyšší úrovně ve snaze potlačit agitaci separatistů.
Kyjev je konfrontován s pokusem o „destabilizaci situace,“ řekl ministerský předseda Arsenij Jacenjuk v pondělí na nouzové schůzi kabinetu. „Je tu plán, že zahraniční vojska překročí hranici a zmocní se území této země, což my nedovolíme.“
A ruský pohled, jak to hlásí ITAR-TASS:
Ruský ministr zahraničí na Ukrajinu naléhal, aby zastavila jakékoliv vnitřní vojenské přípravy, které by mohly v této zemi vyvolat občanskou válku, citovali říkat ministra na jeho účtu u Facebook.com.
„Podle našich informací se jednotky Vnitřních vojsk a Ukrajinské národní gardy stejně jako militanti z ilegální ozbrojené formace ‚Pravý sektor‘ shromažďují v jihovýchodní části Ukrajiny a ve městě Doněck,“ řekl ministr.
„Zvláště nás znepokojuje, že této operace se účastní asi 150 amerických žoldnéřů ze soukromé společnosti Greystone Ltd., oblečených do uniforem jednotek ukrajinské policie pro speciální úkoly Sokol,“ uvedlo ministerstvo.
Vypadá to, že ty sankce ty mě, já tobě se eskalovaly do vysvětlování ty mě, já tobě, kdy se vysvětluje, kdo že to eskaloval. Nicméně to nejpodnětnější je ruské varování, které vypadá, že je nepřímým upozorněním ‚nezačínejte si s tím, nebo vám to ukončíme.‘ Putin celou tu dobu tvrdil, že tohle je ochrana jeho krajanů v cizí zemi…
Zde trochu vybarvujeme (ten „šedý kámen“) Greystone:
Greystone začal poskytovat své služby v roce 2004 jako pobočka toho, co je dnes Xe Services. V roce 2010 převzal Greystone současný management. Greystone teď operuje jako samostatný, managementem vlastněný poskytovatel služeb letecké a ochranné podpory a výcviku.
Greystone poskytuje služby ve více než deseti zemích celého světa. Greystone má kanceláře na Bermudech, v Chesapeake ve Virginii a ve Spojených arabských emirátech. Mailová adresa je uvedena napravo.
Greystone k podpoře vašich operací poskytuje vysoce vycvičený, sofistikovaný a kulturně obeznámený personál. Rychle vytváříme řešení na klíč, která jsou střižená na míru unikátním požadavkům a podmínkám každého zákazníka. Povoláme ty nejlepší lidi, aby vytvořili to nejlepší řešení k podpoře mise našeho zákazníka a k zajištění úspěchu.
Náš personál je našim nejdůležitějším aktivem. Celosvětová síť Greystone této společnosti umožňuje vybrat ty správné lidi. Vybíráme je z nejpřednějších agentur prosazování zákona, ozbrojených sil a korporátních subjektů celého světa. Greystone pečlivě monitoruje a vyhodnocuje všechny kandidáty, aby zajistil, že vybráni budou jen lidé nejvyššího kalibru. Náš manažerský tým na místě zajistí, že náš personál nasadí ty nejlepší praktiky, přičemž projekty budou provedeny účinně a efektivně.