Česká televize manipuluje výsledky eurovoleb. A proč už havlisté akceptují Machovy Svobodné?

3. 5. protiproud
Česká televize stále vylepšuje své „know-how“ politické manipulace. Bolševický skanzen mediokracie, provozovaný z každoročních miliard daňových poplatníků, překročil další z milníků v manipulaci voleb v naší zemi. O regulérnosti výsledků nadcházejícího klání o 21 míst v Evropském parlamentu – tedy o stejných podmínkách pro všechny kandidující subjekty – opět nemůže být ani řeči. Tentokrát však jsme svědky manipulace tak nezakryté, až to bere dech:
Na poslední chvíli, bez jakékoliv veřejné debaty, Česká televize oznámila politickým stranám, které se voleb do europarlamentu účastní, že do celovečerních debat vybrala z devětatřiceti subjektů pouze dvanáct stran. Podle jakých kritérií? A proč?
Absurdní manipulace z dílny ČT
„Museli jsme vymyslet takový formát, aby uspokojil všechny politické strany a subjekty, které se budou ucházet o přízeň voličů. Tentokrát nám i oni vyšli vstříc. Je jich třicet devět, takže náš předvolební prostor bude poměrně široký. Kromě speciálních formátů využijeme i stávající či přizpůsobené formáty,“ říká ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Opak je přitom pravdou.
Fakta jsou jasná: Veřejnoprávní Česká televize svévolně určila dvě agentury, Median a STEM/MARK, s nimiž se dohodla, jak ovlivní výběr stran, které do diskusních večerů mohou – a které naopak vyřadí. Stejné manipulace jsme svědky před každými volbami, tentokrát však šli soudruzi z Kavčích hor ještě dále:
Podle agentur, které strany k předvolebním diskusím v ČT vybírají, už nejsou v úvahu brány pouze výsledky aktuálních voličských preferencí, ale „tvrdá data“ typu tradice politické strany, velikost členské základny i významnost zastoupení v některé z komor Parlamentu České republiky. V praxi to znamená, že malé či nové strany nemají již dopředu žádnou šanci zúčastnit se televizních diskusí. Kdo a proč tato absurdní a diskriminační kritéria stanovil – proč právě tato a ne jiná – a proč vůbec nějaká dodatečná kritéria vznikla, není známo. Přesně řečeno – je to jasné: Nic nesmí být ponecháno náhodě.
Dvanáct euroVyVolených
Kdo je tedy oněch dvanáct vyvolených, kteří budou tímto neslýchaným svévolným způsobem zvýhodněni? Na prvním místě samozřejmě Babišovo Hnutí ANO. Podle výše zmíněných „kritérií“ tohoto průzkumu by prý mohlo získat až 37 procent voličských hlasů. Samozřejmě, nejde o průzkum volebních preferencí, ale o jakési neurčité „vyhlídky“, které si mediální alchymisté z obou zmíněných agentur podle politického zadání ČT doslova vysnili.
Z průzkumu prý vyplývá, kolik procent hlasů by strany mohly v současnosti hypoteticky ve volbách do Evropského parlamentu získat. Sociální demokracii, podle této „hypotézy“ zvažuje volit 30,5 procenta respondentů. Třetí TOP 09 ztrácí na ČSSD pouhých osm procent. V pořadí čtvrté komunisty by prý mohlo volit až 19 procent, ODS pak jen o tři procenta méně. Následuje Okamurův Úsvit se 14 procenty a lidovci. Ty by do Bruselu údajně chtělo poslat 12,5 procenta lidí. Následují ještě Zelení s devíti procenty, Piráti s 6,5 procenty, Svobodní s 5,5 procenty a také Strana zdravého rozumu se třemi procenty. Podporu 2,5 procent voličů drží Věci veřejné.
Plníme plán na 200 procent!
Je to úchvatný závěr: Voleb do europarlamentu se tedy zúčastní téměř 200% voličů! Sto sedmdesát procent bude volit oněch „vybraných“ dvanáct prvních stran, zbytek si rozdělí sedmadvacet dalších subjektů. Takový výkon nenapadl ani soudruhy za totality. Plán se sice běžně plnil na 150 procent, ale že by mohlo jít k volbám více než sto procent voličů – to tady ještě nebylo!
Zejména závěr „vyzkoumaného pelotonu ČT“ je velmi zajímavý, už proto, že nekoresponduje s žádnými předchozími výzkumy preferencí od jiných agentur. Ani nemůže. Tady se totiž preference pokládají jen za jedno z mnoha svévolně určených kritérií výběru do televizních diskusí.
Příprava před Verdunem
Například Svobodní měli podle posledního průzkumu agentury SANEP jedno procento, stejně jako nová strana NE Bruselu – Národní demokraté. Podle televizních „čarodějů“ mají Svobodní najednou 5 procent – a mainstreamem nenávidění Národní demokraté nulu. Svobodné to stálo málo: Už netrvají na vystoupení naší země z Evropské unie: Šup – a mají rázem čtyři procenta navíc.
Ještě kouzelnější je porovnání výsledků Národní demokracie a Strany zdravého rozumu, která se sice dlouhodobě v žádných průzkumech vůbec neobjevuje – ale najednou jí mediální „mágové“ vykouzlili rovnou tři procenta. Důvod je jasný: Je „dovoleno“, aby se Petr Hanig (osobně nic proti němu) televizních diskusí zúčastnil, neboť je pro hlavní „bruselský proud“ stejně neškodný jako „ochočená“ strana Svobodných, která se, jak řečeno, již ukázněně zařadila do hlavního proudu.
Je to celé naprosto fantastické: Údajná humanitární organizace Člověk v tísni (jak jinak než opět „partner“ České televize) organizuje ve školách opět takzvané Volby na nečisto. Název je zvolen krásou nechtěného správně – čistého v tom není nic, jen další kýble průzračné špíny manipulace. Mediálně nafouknuté „volby školáků“ slouží samozřejmě k ovlivnění především mladých voličů, kteří se s nimi identifikují. Vše probíhá ve školách, kde je jinak „politická agitace“ zákonem zakázána. To platí však také pouze pro „vybrané“. Budoucí „pokrokové revolucionáře“ si havlistický mainstream přece musí nějak připravit.
Jen pro připomenutí: Člověk v tísni je právě ta „zpravodajská humanitární agentura“, která kromě jiného „exportovala“ do českých nemocnic údajné „zraněné z Majdanu“. Dodnes jsme se nedozvěděli, kdo to skutečně byl, koho bylo nutné bez víz a jakýchkoli jiných formalit „vyvézt“ po státním převratu v Kyjevě do bezpečí.
Nejoblíbenější jsou však dnes „malé puče“ prostřednictvím voleb. Ten, který nám v přímém přenosu právě předvádí ČT s vybranými agenturami, však překračuje i „dohodnuté“ a manipulovanou veřejností mlčky akceptované mantinely manipulace. A jako vždycky zcela beztrestně. Letos i napřesrok jí k tomu ze svých kapes povinně odvedeme nějakých bratru sedm miliard korun. Za „práci“, kterou na zničení zbytků demokracie – regulérních voleb na místě první – odvádí, je to za hubičku.