USA selhal plán k poštvání Ruska do intervence.Vláda kyjevských pučistů začíná zmírat sama.

6. 5. AC24
 Americká kampaň uvázla bez intervence Rusů a pomoci Němců. Před pár dny dav podporovaný fašisty z Pravého sektoru pobil přes 50 ukrajinských federalistů v Oděse, když je vyhnal z jejich tábora do budovy, kterou pak zapálil. Ty, kdo tento masakr přežili, na rozdíl od jeho pachatelů, policie zavřela. Dnes pro-federalistický lid obléhal policejní ústředí v Oděse, dokud policie ty, které před tím uvěznila, nepropustila.

Na východě vstoupila vojska a jednotky Národní gardy pod vládní kontrolou do sporadických bojů s federalisty, ale zrovna teď to vypadá, že vládní síly jsou opět na ústupu.
Na východě došlo i k útokům na pobočky soukromé banky, protože vlastníkem této banky je dobře známý oligarcha, kterého podezírají, že financuje militanty fašistického Pravého sektoru.
video zde
Vypadá to, že USA plánem pro Ukrajinu je chytit Rusko na návnadu, aby provedlo okupaci. To by zničilo vtahy mezi EU a Ruskem, posílilo NATO a pomohlo USA udržet EU v postavení druhořadého partnera pod jejich kontrolou. Z takovéto situace by pro USA vyplývala spousta ekonomických výhod. Větší prodej zbraní a nárůst podílu na trzích energií jen tak pro začátek.
Existují ale dva důvody myslet si, že tento plán selže:
Zaprvé: Rusko tu návnadu nespolkne. Lidé dožadující se na Ukrajině místní autonomie jsou perfektně schopni postarat se sami o sebe. Pokud jich snad pár zemře, jako v Oděse, o to více jich pak povstane. Kromě lidí z Pravého sektoru, kteří se teď zařazují do Národní gardy, neexistují žádná loajální vojska, která by kyjevská pučistická vláda mohla proti lidu použít. Obrovskou chybou, jaké se pučistická vláda dopustila, když opakovala americké chyby, které páchaly v Iráku, bylo rozpuštění federální pohotovostní policie Berkut. Tito teď nezaměstnaní vycvičení bojovníci spolu se zkušenými bývalými sovětskými vojáky jsou vojenskou páteří federalistů. Rusko tedy vůbec nemá zapotřebí intervenovat. Vláda kyjevských pučistů už zmírá sama.
Zadruhé: Mnozí lidé v Evropě už ty US nekalé intriky prohlédli a protestují proti otrockému následování americké vedení u svých politiků. Roste politický tlak proti strkanici s Ruskem. Každou pro-NATO a anti-ruskou zprávu v médiích, a že jich je spousta, v sekci komentářů vždy strhají. Už i někteří z evropské elity se otevřeně obrací proti USA podněcované anti-ruské propagandě. Dokonce i ta nejzavilejší transatlantická nástěnka v Německu, tedy Bild, dnes referuje (v originálu zde), že jsou to CIA a FBI spolu s tucty agentů, kdo vede to show v Kyjevě. Tahle zpráva je založena na „německých bezpečnostních zdrojích,“ což mě naplňuje vírou, že německá vláda hledá cesty, jak se vyhnout krokům Washtingtonu. Německý ministr zahraničí Steinmeier právě (v Německu) vyzval ke druhé Ženevské konferenci k vyřešení situace.

Bez ruské intervence a bez německé podpory americká kampaň proti Rusku dost těžko dosáhne svého druhého cíle, tj. izolace Ruska. Primární cíl, přístav Sevastopol na Krymu, je už ztracen, když si Rusko tento poloostrov znovu přičlenilo.

Co teď Washingtonu zbývá, je jen vytvářet na Ukrajině více chaosu a doufat, že z toho chaosu tak nějak vytane nějaká nová šance, aby s ní dloubli do Ruska. Tahle strategie kvůli absenci reálného směru nejspíš ale také neuspěje.