Chraňte lid Donbasu před ukrajinskou armádou!

Stanislav Huml
1. 6. 2014 První zprávy
Svět facebooku ovládla nová celosvětová akce. A začínají se, konečně, otevírat oči i některým našim vrcholným představitelům. Miloš Zeman k nim patří. Můj ministr zahraničních věcí, přítel Zaorálek stále bloudí.


Na východě Ukrajiny státní moc nasadila proti vlastním obyvatelům děla, minomety, tanky, obrněné transportéry. Mírotvůrce a nositel Nobelovy ceny za Mír, Barack Obama mlčí. V únoru Janukovičovi správně vyhrožoval – použijete-li proti vlastnímu obyvatelstvu sílu, zasáhneme, píše na svém blogu poslanec Stanislav Huml (ČSSD).

Za poslední dva měsíce krize na Ukrajině neustupuje, je to i naše chyba, myslím západu a NATO, kam patříme. Zdvojnásobili jsme podporu režimu. Tedy té partě, která útočí. Když jejich vojáci a policisté přebíhají k obráncům, nasadíme žoldáky. Místo abychom vyzvali dost, stop, konec násilí, dodáme zbraně. Na východě umírají lidé. Teroristé, separatisté, Rusáci. Samá hanlivá slova. Vypadlo nám ze slovníku, že jsou to lidé. Muži, ženy a děti. Dlouholetí občané Ukrajiny, stejně jako Ukrajinci. Občané, které tam dnes někdo loví jako zvěř. Ničí jim domy, školy, školky i nemocnice. Největší počet obětí byl při zasažení granátem nákladního auta. Byl označen červeným křižem a na korbě vezl 35 zraněných. Již jsou mrtví. Včetně řidiče a zdravotníka. Porušuje se, s tichým přihlížením nás, i ženevská konvence.

Na počátku jsme slavně do republiky dovezli zraněné z Majdanu. Dnes se tváříme, že se nás to netýká. Situace je mnohonásobně horší, jen umírají jiní lidé. Děti jsou z oblasti evakuovány do Ruské federace a čtu zprávy o tom, jak pohraniční stráž Ukrajiny jim v tom brání. Obklíčit a zničit. U Tymošenkové by mne to nepřekvapilo, její výrok hodíme na východ atomovku je znám. Zdá se, že není sama.

Můj ministr zahraničí Lubomír Zaorálek tento týden s přehledem prohlásí: “Za dění na Ukrajině může Putin, západ je bezmocný”. A z jeho ministerstva vyleze hláška: “Založíme televizi, která bude rusky vysílat na Ukrajinu.” Tak nějak zapomněl, že jsou známy tyto fakta:

– Západ, počítám i USA, nalil do Majdanu sakra hodně peněz, aby se vše vyvíjelo podle našeho (jejich) plánu a podařilo se, prezident byl zvolen “ten správný”

– Putinův Janukovič souhlasil s vypsáním nových voleb a podepsal dohodu, porušil ji Majdan, tam to všechno začalo, pak přišel teror, chaos, Krym a Oděssa; a vraždy nevinných,

. události v Oděsse nám ukázaly co by se stalo na Krymu, kdyby se hranice včas neuzavřely,

– Putin na východ Ukrajiny vojska neposlal, i když jsme se hodně snažili, aby to udělal

– Kyjevská chunta (jinak už je nazvat neumím) proti ruskojazyčným oblastem nasazuje těžkou techniku, soukromé armády i tzv. Národní gardu, složenou převážně z Pravého sektoru, neonacistiské organizace

– jedna parta zlodějů vystřídala druhou za pomoci brutálního násilí proti vlastnímu obyvatelstvu, Majdan pokračuje i po zvolení čokoládového krále s historií mafiána za prezidenta a východ země jej nevolil

Z čeho dovozuje můj ministr, že za dění na Ukrajině může Putin? Může za Majdan? Může za první kroky nelegitimního prezidenta a vlády, nakonec i parlamentu, když vzkázali třetině obyvatel jste jen Rusáci, na které shodíme atomovku? Zakážeme vašim dětem se ve školách učit vaším mateřským jazykem. Na Ukrajině budou žít jen Ukrajinci. Vy tuhle partu chcete do EU? Já tedy ne. ZaoralekatvUA.jpg

Co bude vysílat z ČR televize v ruštině na území Ukrajiny? Prohlášení – Putine, nevměšuj se do dění na Ukrajině, tady se vměšujeme my? Bude to stejně pokrytecké, jako když to prohlašuje Štětina, Schwarzenberg a dlouhý seznam dalších prelátů, kteří řečnili na Majdanu a tím se “nevměšovali” do dění na Ukrajině a tvářili se jako bezmocní.

A aby bylo jasno. Nejsem rusofil, ale ani rusofob. Jsem jen člověk, který prožil celý život v míru. A chci žít v míru i nadále. V duchu spolupráce, kooperace, vzájemné úcty mezi národy včetně Ruské federace.

A souzním s dnešním prohlášením prezidenta Miloše Zemana. Nesmíme zapomenout, že dnes na Ukrajině uctívají Banderu a nacismus. Brání-li se východ Ukrajiny vzniku fašistického státu, má moji podporu. Chuntu, která používá proti vlastnímu obyvatelstvu armádu a žoldáky Pravého sektoru s kuklami na hlavách nepodpořím a vyzývám. Ukončete násilí a sedněte k jednacímu stolu. Už je skoro pozdě, dodal poslanec Huml.