Londýn: Bodce proti bezdomovcům

16. 6. 2014 New World Order Opposition
Ostré kovové hroty se teď instalují před blok luxusních bytů jako sadistický pokus odradit lidi bez domova, aby zde přespali. Instalace těchto bodců v lepších oblastech Londýna poté, co se jejich obrázky objevily na Twitteru, vyvolala u mnohých kritiku a začaly se kolem toho vytvářet kruhy na sociálních médiích.



Použití těchto bodců v podstatě znamená, že s lidmi bez domova se zachází stejně jako s holuby. Podobné kovové hroty se používají odrazení ptáků, kteří jsou považovaní za nepříjemné. Tyto pícháky jsou tudíž jasným pokusem o dehumanizaci bezdomovců.
Andrew Horton, 33, z Wokingu Surrey, nafotil některé z těchto prvních obrázků 10 cm dlouhých bodců před bytem na Southwark Bridge Road. Když šel ve středu do práce, uviděl je a nevěřil svým vlastním očím.
„Nemohu to říci s určitostí, ale vypadají, jako by tam byly umístěny, aby odradily lidi bez domova. A to je strašné.“

David Wells Horotonovy obrázky vystavené na Twitteru komentoval: „Tyhle proti-bezdomovecké hroty jsou jako ty bodce, co odhání holuby od baráků. Chudina je teď považována za havěť.“
Lidé, kteří žijí v blízkých bytech, utratili za své rezidence přes 800 000 liber. Někteří z nich říkají, že tyto kovové bodce byly instalovány přede dvěma týdny poté, co došlo ke stížnostem na bezdomovce, kteří tam spějí.
Muž rozhlížející se kolem těchto bytů deset minut chůze od stanice metra Southwark, který oznámil své jméno pouze jako Peter, a právník, se zeptal: „Chtěli byste bezdomovce před svými dveřmi?“

Charity pro bezdomovce v této oblasti bijí na poplach a říkají, že použití těchto kovových hrotů k odhánění bezdomovců, aby v určitých oblastech nepřespávali, se dost šíří. Podle těchto organizací se tyto instalují na římsách a vratech v Británii i jinde už více než deset let.
Kathrine Stokes, 39, Hull, East Yorkshire, vyfotografovala hroty i před Tescem v Regent Street v Londýně a vystavila je na Twitteru.
„Je to smutné. Předvádí to malomyslnost a absenci lidskosti u lidí,“ okomentovala to.

Katherine Sacks-Jones, šéfová politiky a kampaní za bezdomovce u charity Krize dodala, že „Je skandální, že by v 21. století v Británii měl někdo spát na ulici. Ovšem během posledních tří let v celé zemi prudce přespávání lidí bez přístřeší vzrostlo a v Londýně to bylo o ohromných 75 procent.
„Za těmito čísly jsou skuteční lidé zápasící s nedostatkem možnosti bydlení, krácením dávek a krácením služeb pro bezdomovce, které jim pomáhají znovu si vybudovat život.
„Ti mohli utrpět hroucení osobních vztahů, ztrátu blízkých nebo domácí násilí. Zaslouží si něco lepšího, než aby byli odehnáni k dalším dveřím na ulici. Takto – pomocí hrotů na chodníku – si nikdy neporadíme s přespáváním bez přístřeší. Spíše se musíme zabývat příčinami.“

Ale Tesco v reakci na pobouření uvedlo, že ty hroty před jejich obchodem v Regent Street nejsou proti těm, kdo potřebují přístřeší.
Mluvčí této společnosti řekl: „Ty hroty tam byly umístěny, aby zkusili lidi odradit od zapojování se do antisociálního chování, jako kouření a popíjení před obchodem, čímž jim mohou zastrašovat mnohé zákazníky.“
Vypadá to ale, že je tomu tak těžko, jelikož ty hroty byly rozmístěny v oblastech, kde bezdomovci pravidelně přespávali a znamenali nepříjemnosti pro ty bohaté, kteří by si prostě přáli, aby vypadli.

June 9, 2014 4:34 pm·

Zdroj: http://countercurrentnews.com/2014/06/you-wont-believe-what-the-state-is-doing-now-to-punish-homeless-people/