Putin vyzval svět k stmelení před tváří krize

27. 6. 2014 ruvr.ru
 Nahromadění krizových jevů v světových záležitostech je nesporné. Roste nedostatek důvěry. Nebyla zlikvidována nevyváženost v globální ekonomice a financích, zvýšil se rozdíl mezi úrovní rozvoje různých států, řekl prezident Vladimir Putin na dnešní ceremonii předání pověřovacích listin velvyslanci cizích států.
Je jasné, že zvládnout nynější početné výzvy a rizika dokážeme pouze společně. Rusko se důsledně zasazuje o posílení ovzduší průhlednosti na světové aréně, o překonání problémů politickými a diplomatickými způsoby, poznamenal Putin.Prezident rovněž vyzdvihl význam Německa jako jednoho z nejdůležitějších partnerů RF v upevnění míru, globální a regionální stability.

Putin: Pokusy o vnucení volby mezi EU a RF způsobily rozkol na Ukrajině

Protiústavní převrat na Ukrajině a pokusy o vnucení jí umělé volby mezi Evropou a Ruskem způsobily rozkol v ukrajinské společnosti a bolestivou konfrontaci, prohlásil dnes prezident RF Vladimir Putin.

Poznamenal, že za oběť ukrajinského konfliktu padají hlavně pokojní obyvatelé. Na jihovýchodě země teče krev, je to reálná humanitární katastrofa, desetitisíce běženců jsou nuceny hledat azyl v Rusku. Hynou a jsou cílevědomě pronásledováni novináři, útokům jsou vystaveni diplomati, zdůraznil Putin.

Ukrajinci se musí vrátit k míru, dialogu a shodě. Hlavní je zajistit dlouhodobé příměří, aby se mohla konat jednání mezi Kyjevem a zástupci jihovýchodních regionů, řekl prezident a dodal, že se Rusko upřímně snaží přispět k tomuto mírovému procesu.

Putin: Rusko zůstalo spolehlivým dodavatelem energetických zdrojů do Evropy
Rusko vždy bylo a zůstalo spolehlivým dodavatelem energetických surovin do Evropy a je pevně odhodláno plnit své závazky i nadále, prohlásil prezident RF Vladimir Putin na dnešní ceremonii předání pověřovacích listin velvyslanci cizích států.

Putin připomněl, že na začátku týdne vykonal návštěvu v Rakousku, které bylo první západní zemí, jež uzavřela smlouvu o nákupu zemního plynu z bývalého SSSR. Stabilně a v plném rozsahu plníme své závazky v exportu energonosičů a jsme pevně odhodláni to činit nadále, zdůraznil ruský předák.