Carjov: Nasazení mírových sil na Ukrajině povede k jejímu rozdělení

20. 7. 2014 NWOO původní zdroj
Představitel svazového Parlamentu Novorossie Oleg Carjov je přesvědčen, že tragédii malajsijského Boeingu 777 na východě Ukrajiny využije Západ k nasazení mírových sil. Podle jeho názoru nasazení mírových sil fakticky přivodí rozdělení země.


Carjov o tom řekl televiznímu kanálu Rossia 24.
Bude-li přesto přijato rozhodnutí o nasazení „modrých přileb“ a mírových sil na teritorium Ukrajiny – bude to fakticky znamenat rozdělení Ukrajiny. Vždyť maďarská vojska, polská vojska a rumunská vojska se budou pohybovat po těch územích, která je „zajímají“, řekl Carjov.

Dříve prezident Ukrajiny Petr Porošenko oznámil, že ukrajinská vláda připravuje k mezinárodnímu soudu žalobu za uznání Doněcké a Luganské národní republiky jako teroristických organizací. Podle názoru Carjova právě toto způsobí, že vměšování Západu do vojenských událostí na jihovýchodě Ukrajiny bude v očích světové veřejnosti uznáno jako „oprávněné“.

Případ sestřelení malajsijského letadla nebyl náhodný. Vždyť následně potom se začalo mluvit o nasazení „modrých přileb“, a to bylo nutné udělat proto, abychom my, Novorossijci, už nebyli jen teroristy, ale teroristy mezinárodního měřítka zanešenými v seznamu OSN, jako například Al-Kaida, a pak bude mezinárodní vměšování uznáno za „oprávněné“ – okomentoval Carjov.

Večer 19. července Petr Porošenko oznámil, že odmítá vést rozhovory o malajsijském Boingu 777 s opolčenci. Aniž by počkal na výsledky leteckého vyšetřování katastrofy, rozhodně z tragédie obvinil opolčence.

Ukrajinská propaganda šíří vykonstruované fotografie a audiomateriály namířené na diskreditaci armády Novorossie. A v tutéž dobu se opolčenci snaží napomoci objektivnímu mezinárodnímu vyšetřování katastrofy všemi možnými prostředky.