Je bezodkladně nutná jakákoliv reakce Ruska !

Konstantin Knyrik
6. 7. 2014 Zvědavec
Tak, jak to chápu, je dnešním úkolem kyjevské junty zavraždit maximální množství civilního obyvatelstva a kromě toho je strategickým a informačním úkolem maximálně skrývat – stejně jako tomu bylo v Oděse, 2. května – skutečné počty mrtvých z řad civilistů.Situace v Doněcké republice je kritická. Je mnoho civilních obětí. Milice povstalců opustily Slavjansk i kvůli přání velitele Igora Strelkova, zachránit co možno nejvíce životů civilního obyvatelstva, protože ve městě zůstali ti lidé, kteří nemohli odejít – staří lidé, invalidé, ženy a také patrioti, kteří nechtěli opustit své rodné město.

Poslední události na jihovýchodě Ukrajiny – 5. 7. 2014:

Milice povstalců opustily Slavjansk obklíčený ozbrojenci junty.

Štáb národní armády se přemístil do Kramatorska.

Část obránců Donbassu odešla do Doněcka.

Situace v Doněcké republice je kritická. Je mnoho civilních obětí. Milice povstalců opustily Slavjansk i kvůli přání velitele Igora Strelkova, zachránit co možno nejvíce životů civilního obyvatelstva, protože ve městě zůstali ti lidé, kteří nemohli odejít – staří lidé, invalidé, ženy a také patrioti, kteří nechtěli opustit své rodné město.

Ne vždy se daří vést statistiky obětí civilistů. Nálety, letecké údery a ostřelování jsou natolik systematické, natolik cíleně namířené – prostě ulice a města jsou srovnávána se zemí.

Počet mrtvých civilistů se za dnešní den počítá již na stovky.

Jediné humanitární koridory byly zprovozněny na kontrolních bodech ovládaných obránci, ale i ty se nacházejí pod minometným ostřelováním.

Konkrétně včera jsme byli na kontrolním bodě Izvarino a silnice, která vede k Izvarinu, je ostřelována snajperem trestních vojsk – probíhá minometné ostřelování – takže možnost pro běžence, dostat se z těchto oblastí, je maximálně ztížená.

Humanitární katastrofa je již skutečností. Město Doněck dnes přešlo na režim ekonomického využívání vody. Již jsme informovali, že kvůli náletům, bude dodávka vody omezena, ale dnes je humanitární katastrofa prakticky ve všech sídlech, která jsou ostřelována, protože jejich infrastruktura je zcela zničená.

Tak, jak to chápu, je dnešním úkolem kyjevské junty zavraždit maximální množství civilního obyvatelstva a kromě toho je strategickým a informačním úkolem maximálně skrývat – stejně jako tomu bylo v Oděse, 2. května – skutečné počty mrtvých z řad civilistů.

A myslím, že dnes je již bezodkladně nutná jakákoli odezva Ruska na to, co se děje na území Novoruska.

Na území Novoruska operuje ohromné množství nekontrolovaných ozbrojených band tzv. Pravého sektoru a Nacigardy, které nikomu nepodléhají.

Množství bojové techniky, která je u nás, na nás působí dojmem, že veškerá dostupná bojová technika a těžké dělostřelectvo Ukrajiny jsou nyní staženy u Doněcka a Luhanska.