Kolonialistická nenažranost uvrhla Ukrajinu do války

Petr Žantovský

25. 7. 2014    První zprávy
Ano, velikášská kolonialistická nenažranost made in Brusel a made in Washington. Tyto struktury ve skutečnosti rozpoutaly občanskou válku na Ukrajině a tyto struktury by měly být pohnány před soud dějin.
Ať už ruka, která vypustila tu raketu mířící na dopravní letadlo plné turistů, patřila Rusovi, nebo Ukrajinci, a já – když uvážím vybavenost tzv. separatistů, jsem nakloněn věřit spíše ukrajinské vině, tak jako tak za smrtí těchto nevinných v principu mohou nažehlení tesiloví gentlemani a nafintěné funkcionářky z Bruselu, komentuje vývoj na Ukrajině Petr Žantovský.


To oni, vedeni železnou rukou Angely Merkelové, hnali Ukrajince na lopatu podpisu přístupových dohod. Nutili k tomu presidenta Janukovyče tak intenzivně, až tento odmítl.

Mimochodem, u zrodu moderního ukrajinského státu na troskách SSSR společnou rukou Gorbačova a Reagana resp. Bushe staršího byla jasná dohoda o tom, že geopolitické a vojenské hranice západních paktů se nebudou stěhovat k řece Don a ke Krymu.

Ukrajina měla být a také dlouho byla nárazníkovým pásmem, které bylo bráno vážně, dokud světu vládli odpovědní politikové. Jak ale na koně naskočili ti, kteří dřív, než cokoli vykonali, nechali se ověnčit Nobelovou cenou míru (postupně Obama i celá EU), byla po strategických dohodách veta a zbyla jen velikášská kolonialistická nenažranost made in Brusel a made in Washington. Tyto struktury ve skutečnosti rozpoutaly občanskou válku na Ukrajině a tyto struktury by měly být pohnány před soud dějin.

Pokud to ale ještě stihneme…