Las obvinila Izrael z vojenských zločinů v Gaze.

23. 7. 2014 Vlastní hlavou

Liga arabských států obvinila Izrael z vojenských zločinů spáchaných v jednom z obvodů města Gazy u hranice s Izraelem a požádala o  neodkladné zastavení bojových akcí. Centrem izraelského bombardování se stala oblast Šidžaja, kde žije asi 200.000 Palestinců.

Izraelská vojska soustředěně ostřelovala hustě zalidněná východní předměstí města Gazy, odkud prchli tisíce obyvatel, oznámili očití svědkové a představitelé palestinského ministerstva zdravotnictví.
Podle slov generálního tajemníka LAS Nabila al-Arabího, Izrael „musí neodkladně zastavit svou agresi proti Gáze a zajistit nezbytnou ochranu civilního obyvatelstva Palestiny“.

Jako by se blížila další intifáda

Dnes o nesmyslnosti agrese proti Gaze a o doutnající vzpouře mladých Palestinců nejen proti izraelské okupaci, ale i proti „svému“ politickému vedení.
Bombardování pásma Gazy pokračuje devátým dnem a situace se na rozdíl od předchozích izraelských agresí začíná významně odlišovat. Komplikuje se.
Pozice lídra palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse, který dal na počátku zabíjení v Gaze před Palestinci přednost izraelské konferenci „o míru“ (byť pořádané deníkem Haarec), povážlivě oslabuje.
Izrael má vládu, která potřebuje na vnitropolitické scéně ultrafanatikům dokazovat svou sílu, a tak třeba krásná poslankyně za vládní stranu Jisrael Bejtanu Ayelet Šakedová volá po etnické čistce s tím, že „celý palestinský národ je nepřítelem“, a tak je třeba je totální destrukce „včetně jeho starců a žen“, protože bez zmasakrování budou rodit další „malé hady“. A náměstek ministra obrany Danny Danon přišel o funkci, když kritizoval premiéra Netanjahua, že nynější nálety na Gazu jsou mdlé a podle jeho gusta málo krvavé. Image „jediné demokracie na Blízkém východě“ tak západní politici a mainstreamová média udržují už jen tím, že vůči Izraeli ztrácejí sluch, zrak, hmat i apriorní soudnost a snaží se spolehnout na poučku, že když se o něčem nepíše, tak to neexistuje. Celý článek Terezy Spencerové zde

Neuvěřitelné zprávy z Gazy – izraelský masakr bezohlednou dělostřeleckou palbou do obytných čtvrtí Shuja’iye ve východní Gaze. Všude jsou těla mrtvých – včetně žen a dětí – novináři, ambulance, civilisté, všichni se stali cíli…