Musíte nám prostě věřit. Chráníme zdroje!

25. 7. 2014    Zvedavec

Na iDnes vyšel opět článek hodný tesání do kamene.(“Proč USA neukáží důkazy o sestřelení letu MH17? Chrání zdroje.” zde) Pokud vás zajímá, proč všemocné Spojené státy neukáží důkazy o sestřelení letu MH17, tak vězte, že to není tím, že nevědí. A není to ani tím, že naopak vědí, ale nehodí se jim to do krámu. Kdepak. Takové možnosti si prostě vlezdoprdelisté na iDnes nepřipustí. Podle nich chrání zdroje a technologie.

Na I-Dnes se dočtete

Američané se poučili z Iráku

Nasvědčují tomu i vyjádření americké diplomacie. Prakticky každý den probíhá na americkém ministerstvu zahraničí pravidelný denní tiskový brífink, kde mluvčí diplomacie Marie Harfová vcelku rozsáhle probírá s korespondenty nejvlivnějších médií aktuální události.

Gaza, Izrael, Egypt,Indiea samozřejmě Ukrajina. “Máme důkazy, že…” začíná Harfová prakticky pokaždé ohledně situace na Ukrajině. Když se však novináři dožadují nějakého snímku či nahrávky, vždy se opakuje podobný scénář.

“Počkejte. Musíme chránit naše citlivé zdroje a metody. Musíme, protože pokud to neuděláme, nebudeme v budoucnu schopni získávat takový druh informací, pokud budou odtajněním ohroženy. Věřte mi, chci mít možnost odtajnit více,” uvádí Harfová.—————–
Kdyby prý to zveřejnili, svět by viděl, co mají, a to by byl průšvih. Jaké zdroje a před čím je chrání, není z článku úplně jasné. 

Autor Lubomír Světnička se tak zoufale snaží vysvětlit ideologicky správně mlčení našich amerických přátel, že vkládá věty jako Zatímco ruští generálové se vší pompézností v obřím operačním středisku malovali na obrazovkách své verze událostí, americké tajné služby i přes opakovaná tvrzení o jasných důkazech předložily světu zatím jediný avšak ne příliš zdařilý snímek znázorňující trajektorii vypálené střely. Musíte nám prostě věřit, tvrdí.