Provokatér na východní Ukrajině verboval sabotéry

4. 7. 2014    NWOO V Luhanské národní republice byl domobranou zajat provokatér kyjevské junty, který zde prováděl nábor a školení sabotérů a střelců. Jedná se o 38-letého Dmitrije Griščenko, rodáka z města Alčevsk v LNR, člena Kongresu ukrajinských nacionalistů. Kromě usvědčujících dokumentů u něho domobránci našli narkotika, instrukce, text přísahy Kongresu a kontaktní čísla.

Podle všech příznaků lze Dmitrijovi stanovit velmi přesnou diagnozu – fašistický mozek. To je případ, kdy všechno zdánlivě vypadá dětsky naivně, jako by si dítě malovalo ve svém pokoji tapety (všimněte si poničených stránek pasu), ale Griščenko už dávno dítětem není. Takoví jako on a jemu podobní přisluhují kyjevské juntě tím, že pomáhají ničit civilní obyvatelstvo Donbasu.

Kongres ukrajinských nacistů (KUN), který se představuje jako politická strana, je bandou fašistických zločinců. Pro členy KUN je charakteristická rusofobie a antisemitizmus, jsou známí nacistickými výtržnostmi (např. pálením ruské vlajky) a účastí na provokacích a nepokojích v několika městech Ukrajiny. V současné době se aktivně podílejí na kárné operaci kyjevské junty.

Dokaldy nalezené u zadrženého: zde.