Video k filmu Slavjanský deník.

8. 7. 2014 z kanálu Politikos
Slavjanský deník z 3. 7. přinesl zpravodajství z jihovýchodu Ukrajiny.Moderátor Arkadij Mamontov přinesl reportáže z aktuálního  Slavjanska. Amatérské záběry natočili tamější obyvatelé, protože žurnalisty tam nikdo nepustí. V jednom záběru uvidíte fotografii pětiletého chlapce, kterému puma utrhla obě nohy. ,,Jeho krev lpí na rukách současných amerických představitelích a ukrajinské vlády.”
video zde

Obyvatelé Slavjanska se stávají ,,žurnalisty ” mají kamery a mobilní telefony.Oleg Carev, předseda parlamentu Novorosija říká, že “stejná situace se po 70ti letech opět vrátila. Vše se opět opakuje a bude se opakovat tak dlouho,dokud neuznáme ,že ten kdo to dělá je zločinec. Je potřeba je soudit jako zločince, aby se to už nikdy neopakovalo.”

Na videu vidíte film Slavjanský deník, autor Sergej Ďomin a scénář Alexandr Rogatkin. Po promítnutí ve studiu následuje diskuze. Nemocnice ve Slavjansku nemají vodu, ani elektřinu. Žádné příměří není, říká zdravotní sestra, protože není méně raněných. ,,Léky ještě máme, ale je nedostatek lékařů.” Rezignovali již na to, že se nemocné podaří odvézt z nemocnice a zachránit. Lidé nedokáží pochopit útoky na mateřskou školu, bytové domy a nemocnice.

Účastníci diskuze říkají, že Obama je satanista, napadení chrámu považují za projev satanismu. ,,Evropa musí trpět, aby Američané mohli chutně jíst a sladčeji spát”.

Účastníci diskuze k filmu: Sergej Michaljev, politolog Avygdor Eskin – izraelský publicista, Lev Veršinijan – spisovatel, historik a politolog, Igor Prokopenko – novinář, Lev Veršinin – historik a spisovatel, Valerij Raškin – 1. místopředseda komise pro národnosti, Jergenij Tarlo – člen rady Ruské federace pro ekonomii, Vladimír Rogov –  spolupředseda národní strany Novorosija, Vladimír Alexandrovič – novinář.