Der Freitag: Porošenko – válečný zločinec

28. 8. 2014, zdroj: zde, německé vydání Der Freitag

“Nejsou potřebná žádná ruská propagandistická videa k pochopení, že antiteroristická operace Kyjeva je ve skutečnosti teroristická. Čísla, fotografie a fakta hovoří samy za sebe”, píše německý list Der Freitag. 

Nehledě na všechny snahy Západního tisku ospravedlnit údery na velká města, usilující o nezávislost Donbasu, není těžké pochopit, že ATO je ve skutečnosti teroristickou operací proti vlastnímu národu.

Žádná ruská propaganda!
Stačí se podívat na videa po výbuších ukrajinských granátů v Luhansku a Doněcku. Střely, které je možno vidět na mnoha videích, nejen vybuchují, ale rozmetají střepiny kolem. Jsou určeny zejména na to, aby zabíjely neozbrojené lidi. A to tak, aby od jednoho výbuchu zahynulo co nejvíce lidí. Ve městech vybuchují znova a znova.
Svědectví, na která je nesnesitelné se dívat, jsou amatérskými záběry, pořízenými často mobilem. Jsou to originální záznamy, o jejichž pravosti není pochyb. O tom se může přesvědčit každý, komu je 18 let a kdo si myslí, že zvládne takové věci vidět (zde je v originálu odkaz).

Jedno je jasné
Zde střílejí po civilním obyvatelstvu a terorizují ho, aby v městech pokud možno co nejdříve nezůstal nikdo. Tak pracuje ta ATO, kterou prezident Porošenko nazývá “čištění” a která je ve skutečnosti teroristickou operací. Civilní obyvatelstvo kvůli této operaci nemá základní potřeby: vodu, léky, peníze, potraviny, elektřinu a možnost volného pohybu.
Obecně možno říci, že není potřeba žádná propaganda, ani propaganda putinovské administrace, aby bylo jasné, že prezident Ukrajiny Porošenko se stal válečným zločincem.
Autor: Sonke Paulsen