Kyjev plánuje zničit Doněck a Luhansk balistickými raketami

1. 8. 2014 Outsidermedia
Vnaléhavém prohlášení Igor Strelkov řekl, že kárné oddíly ukrajinské armády připravují velkou provokaci, jejímž cílem je prohlášení DNR za teroristickou organizaci a masová likvidace civilistů. Tentokrát je jejich úmysl natolik zrůdný, že je velmi těžké mu uvěřit. Lži ukrajinských sdělovacích prostředků nemají obdoby a jsou již přímo fantasmagorické. Tomuto nepříteli není nic svaté, nemá žádné morální zábrany.
Vojenské velení DNR prohlásilo, že ukrajinská junta připravuje obludné teroristické útoky.

Na brífinku úřadujícího předsedy vlády Doněcké lidové republiky Vladimira Antjufejeva a ministra obrany DLR Igora Strelkova, který se dnes konal, byla zveřejněna informace o provokaci připravované ukrajinskou armádou.

Igor Strelkov řekl, že kárné oddíly ukrajinské armády připravují velkou provokaci, jejímž cílem je prohlášení DNR za teroristickou organizaci a masová likvidace civilistů. Tentokrát je jejich úmysl natolik zrůdný, že je velmi těžké mu uvěřit. Lži ukrajinských sdělovacích prostředků nemají obdoby a jsou již přímo fantasmagorické. Tomuto nepříteli není nic svaté, nemá žádné morální zábrany.

„Na základě informací, které jsme získali a které byly potvrzeny, byly v průběhu tří nocí na území kramatorského letiště přivezeny tři rakety „Točka U“, které jsou připraveny k vypuštění. Jejich cílem mají být čističky Doněcka a Luhanska, na kterých se nacházejí zásoby chlóru. Jedná se o 120 tisíc tun chlóru na jedné a 160 tisíc tun chlóru na druhé. Náhradním cílem je skladiště čpavku na závodě Stirol v Gorlovce“, řekl Igor Strelkov.

Ministr obrany řekl dále, že nepřítel plánuje předem provést dezinformační kampaň s cílem přesunutí odpovědnosti za katastrofické následky teroristických útoků na síly národního odporu.

„Následky mohou být přímo děsivé. V závislosti na směru větrů se můžou likvidační účinky chlóru projevit na území od Doněcku do Volnovahy. Svým působením chlór na zasažených územích zlikviduje všechno živé. Obětí mohou být desítky tisíc“, informoval Igor Strelkov.

„Doufám, že naše prohlášení vyloučí možnost realizace natolik barbarské kárné operace. Domobranci DLR nepáchají žádné teroristické činy ani vůči ukrajinskému obyvatelstvu ani vůči obyvatelstvu DLR, dokonce ani vůči nepřátelským vojákům“, ujistil Strelkov.

Já jenom dodám, že na videu Strelkov říkal, že je velice těžké tomu uvěřit. Avšak kdo na vlastní oči viděl ostřelování civilních měst dělostřeleckou palbou, lidi zasažené chemickými zbraněmi… Kdo viděl ostřelování centra města, kde se nachází štáb odporu z houfnic, kdy se miny a náboje tříští několik metrů od štábu, a potom slyší z ukrajinských sdělovacích prostředků, že to domobranci střílejí sami na sebe….. Ještě zdůraznil, že ty informace má potvrzené.

Zdroj včetně videa z brífinku: http://rusvesna.su/news/1406815293