Lidi, vy jste úžasní! – z internetových diskusí

Petr Ďoubalík, 23. 8. 2014, zdroj: internetové diskuse

 Sankce a humanitární konvoj, horké téma posledních dnů. Mediální masáž přímo nevídaná (a už vysloveně trapná), ale zdá se, že už nefunkční. Rusofobní odrhovačky, flašinet. Stále víc se objevují v diskusích názory, které se novinářům vysmívají a k lepšímu přidávají zdravé pohledy na věc.

21. 8. 2014 jsem si odnášel ze semináře “Rusko včera, dnes a zítra” jeden velmi pěkný postřeh, který pronesl jeden z řečníků: “…je to asi poprvé v historii lidstva, kdy mají všichni novináři shodný názor…” O to větší důvod dělat nezávislé weby a naslouchat hlasu lidu.



Zájem o seminář byl velký, polovina lidí musela poslouchat ze zahrady. Trofám si napsat, že se zde v podobě přednášejících sešla skutečná elita národa.

Internetové diskuse jsou (mohou být) významným odrazem stavu společnosti. I to je důvod, proč například na Novinky.cz přestali uvádět názor s nejvíce kladnými a nejvíce negativními ohlasy. Nevycházelo to podle představ vlastníků média. Dokonce počty hlasů se změnily na “přetlačovanou”, místo dřívějšího např.: “400 kladných/380 záporných” teď vidíte pouze “20 kladných hlasů”. Důvod prostý: nepoznáte, kolik lidí hlasovalo a tak ztrácíte i kontrolu pravdivosti hlasování. Jinde zas řádí Trollové, kteří diskusi degradují na sprostotu, chaos, stupiditu. O sobě vím, jak nerad čtu weby, kde vidí svět úplně jinýma očima. Proto tam nechodím často a když, tak jen ze studijních důvodů. Nedělá mi to dobře. Proto podezřívám neúnavné Trolly, že jsou buď masochisté nebo placeni za toto škodění.

Malý výběr z diskusních příspěvků z posledních hodin:

J.V., Pardubice
Sobota, 23. srpna 2014, 10:08:24
Kdosi zde trefně komentoval sestřelení dalšího ukrajinského letadla a vrtulníku: “letadlo, které pokojně bombardovalo Luhansk, bylo zákeřným nepřítelem sestřeleno”. Asi tak !
A vůbec, já bych raději nepoužíval označení “proruští separatisté”,”teroristé” (Jaceňuk), ale jsou to skutečně a oprávněně DOMOBRANCI. Co jiného by měl náš důvěřivý občan čekat od vyjádření Merkelové, Obamy, Rasmunssena a podobných? “Jde o provokaci Ruska a eskalaci napětí”. My máme vždy pravdu!.. a jdeme na Syrii.

F.O., Brno
Sobota, 23. srpna 2014, 10:07:45
Pokud lze potravinovou pomoc vydávat za provokaci, zatímco plošné ostřelování civilního obyvatelstva z děl, tanků, raketometů … za šíření euro-atlantských hodnot, pak nemohu než volit provokaci.
A toto zločinné chování kyjevské vládní sebranky je podněcováno, chráněno a podporováno USA, EU a jejich vojensko-politickým paktem.
Lidi, spojme se a požadujme vystoupení naší země z NATO. NATO totiž není ničím jiným než zločinnou a agresivní organizací. Ta neslouží obraně lidu, je určena především k dobývání zdrojů po Zemi v zájmu mocných “hybatelů” světa.

L.F., Hrušovany
Sobota, 23. srpna 2014, 10:00:36
Přeci v zemi která je pod křídly NATO nebudou psát jak jsou Rusáci báječní.Neříkám, že jsou Rusáci nějací mírotvůrci, ale chce to trochu přemýšlet. Je přeci zcela normální a přirozené,že Rusko podporuje Rusy na Ukrajině. Koho by asi mělo podporovat? Přítomnost Ruské armády na hranicích z Ukrajinou je také úplně normální. Vždyť je tam válečný konflikt blízko hranic z Ruskem. US Army je rozlezlá po celém světě a na druhé remcá. Rusko si rozhodně od nikoho nenechá radit co má dělat.

V.Ž., Ostrava
Pátek, 22. srpna 2014, 23:12:08         
J.T, Brno
Pátek, 22. srpna 2014, 20:09:43
V.Ž., Ostrava
Co je fašismus?
1) Když se pravicový extremismus dostává k moci na úrovni státu.
2) Když pravicový extremismus prosazuje extrémní fašistickou politiku násilím.
3) Začalo to majdanem, napadáním nevinných civilistů skupinami fašistů pravého bloku pochodujících v ulicích Kyjeva a končí to bombardováním miliónových měst, vyvražďováním a genocidou etnických Rusů na východě Ukrajiny.
To je fašismus, jehož vzniku a následkům přihlížíme v přímém přenosu!!!
———————————–
Vy se u výrazu fašismus, pravicový extremismus, fašistická politika atd., vzrušujete? A dosáhnete vyvrcholení? Kolik takových výrazů v jedné větě a jaké kadence slov musí být, abyste se udělal?
——————————————
Vás zřejmě vrátí do reality, až když začnou fašisti, banderovci, ustašovci a jiná fašistická verbež usekávat končetiny vám a vašim dětem??? Neznáte historii fašismu!!!

D.J., Kutná Hora
Pátek, 22. srpna 2014, 22:30:47
Půl světa se zabývá ruskou humanitární pomocí a bere ji téměř jako tragedii.
Já vidím tragedii, kdy náš ministr zahraničí Zaorálek oznámí, že součástí humanitární pomoci pro Kurdy a Jezídy jsou zbraně, které jim dodáme! Vzápětí se dozvídáme, že se rozhodují, jestli jim je dáme jako dar z vyřazené vojenské výzbroje ČR, nebo jestli to bude na základě obchodního jednání.
Součástí naší humanitární pomoci do Iráku jsou zbraně a máme tu drzost štvát proti jídlu, lékům a dekám. Kam jsme se to zařadili, tohle chceme?

V.S., Karlovy Vary
Je to hloupé,jak UKRAJINA stále kvičí a žaluje světu… Přitom jí nikdo nevěří ani slovo !!!

M.Š., Brno
Pátek, 22. srpna 2014, 21:44:09         
L.P. řekl:
“vojáci za volantama uvnitř khaki auta, zvenčí natřené nabílo – jasná humanitární pomoc; granáty s nápisem malako, molotovovy koktejly s napisem ovocná štáva
Z Kremlu jen to nejlepší; pomoc jak se na 21. srpen patří”
——————————————–
Jo!!! A v každým karburátoru mají schovanej tank, ty chytráku!!!

M.Š., Brno
Pátek, 22. srpna 2014, 21:35:35
Lidičkýýýý!! Na ČT24 právě mluví bezpečnostní analytik Jan Schneider! A ON MLUVÍ PRAVDU O UKRAJINĚ!!!
Kdo to dovolil?? Tohle si ředitel ČT odskáče!!!
P.S.: doporučuji shlédnout na internetové ČT24, pohled J. Schneidera je v rámci hodinového speciálu o Ukrajině sice pouhou kapičkou, ale nádhernou

J.S., Plzeň
Pátek, 22. srpna 2014, 21:24:45
To už je vážně paranoia. Typické příznaky. Tam u těch fašistů už musí být na bednu každej, už proto, že všichni musí vidět, jak to jde do kopru, k ničemu to nebylo a nebude, zem je rozbitá, bude se muset účtovat kdo za to nese odpovědnost a přihlásí se tisíce svědků. Vsadím se, že všichni by raději vrátili čas o rok nazpátek a takovou kravinu už by nikdo nevymyslel. Když se teď probírají ty trapný sankce, který už jen z politický ješitnosti nelze vzít zpátky, přitom to způsobí velký hospodářský škody řadě zemí které s tím mají společného jen to, že jsou v trapném paktu. Když do něj lezli, určitě neměli ani tušení, že je to taky ovládaný z USA – takovej malej podvod, zatajení pravé skutkové podstaty věci, ale jinak se tomu říká diplomacie. Lhát a lhát. Asi je z toho teď šoufl řadě politiků, kterým došlo že to totálně pos.ali, ale co teď s tím?

Tož tak.