Porošenko opět “viděl” na Ukrajině ruské tanky

Petr Ďoubalík, 30. 8. 2014, zdroj: ukraina.ru

Čeští presstituti mají velmi zjednodušenou práci. Existují totiž osoby, jejichž slovo je pro ně svaté. Například takový ukázkový “Mirek Dušín” – Petro Porošenko. Co on řekne, to presstituti obratem sypou jako jistou věc do svých plátků a těmi nás pak obšťastňují. Nepochybují. Takový velikán by přece nelhal. Bylo by možné požadovat něco jako důkaz nebo alespoň nějaké ušmudlané video, které dnes umí natočit každý mobilista, ale to už by se začínalo podobat opravdové novinařině a to by nebylo dobré. Tak raději honem honem a palcovými titulky vysázet: “Na Ukrajinu vtrhly stovky ruských tanků!” (zaručeně, vždyť to pravil sám velký Porošenko!)

Pro vyváženost proto zařazujeme dnešní krátkou zprávu z ukraina.ru:

Porošenko opět “viděl” na Ukrajině ruské tanky

“Vojenskou pomoc EU nepotřebujeme”, řekl prezident Ukrajiny P. Porošenko na brifinku v Bruselu a dodal, že “…zahraniční tanky na území Ukrajiny jsou hrozbou pro Evropu. Situace se zhoršila. Stovky zahraničních tanků jsou na území Ukrajiny. To je riziko pro stabilitu Ukrajiny i Evropy. Ukrajina je schopna sama sebe ochránit. Nepočítáme, že vojáci jiných států budou bojovat na Ukrajině na ochranu ukrajinské suverenity a teritoriální celistvosti naší země. Ale vojensko-technická spolupráce a spolupráce zpravodajských služeb – to je předmětem dvoustranných konzultací, které probíhají dnes v Bruselu” dodává ukrajinský prezident.
Není to však poprvé, co představitelé OSN a OBSE dementovali prohlášení Kyjeva o účasti ruské vojenské techniky na Ukrajině. Nyní oficiální představitel OSN Stefan Djužarrik konstatoval, že “nemůže potvrdit” takovou informaci. Neexistenci “vtržení vojenské techniky z Ruska na Ukrajinu” potvrdil i šéf mise OBSE v Rostovské oblasti Pol Pikar.