Premiér Doněcké lidové republiky: domobrana je ochotna jednat v případě, že dostane od Kyjeva pozvání.

19. 8. 2014 / zdroj
“Pokud bude nabídka složit zbraně, budeme hovořit o rovných podmínkách,” řekl Alexander Zaharčenko. Ministerský předseda samozvané Doněcké lidové republiky (DLR) Aleksandr Zacharčenko oznámil, že DLR je připravena zahájit konstruktivní rozhovory a složit zbraně, jestli Kyjev předloží rozumné podmínky.
“Oni nás musí uznat jako stát”

Jsme připraveni pro rozhovory, očekáváme rozumné podmínky,” řekl novinářům na tiskovce v Doněcku. “Jestli budou předloženy rozumné podmínky, budou zabezpečeny naše hranice, budeme jednat v rovnoprávných podmínkách jako rovnoprávní partneři,” Zdůraznil také, že domobrana “bude bojovat do posledního, bránit svoje domovy a rodiny”.

“Oni nás musí uznat jako stát, nyní už není možno chtít nějaký stupeň autonomie,” oznámil Zacharčenko.

Všechna technika je naší kořistí

Premiér DLR také prohlásil, že všechna bojová technika, kterou disponuje domobrana, je ukrajinská. “Je to naše technika, technika, kterou jsme zabrali ukrajinským vojákům. Máme dostatek techniky, kterou nám dodává protivník, když jí odhodil. V podstatě je to naše kořist.”

Zachračenko také řekl, že lidem, kteří zůstali bez střechy nad hlavou v důsledku ostřelování zajistí ubytování. Podle něj, okolo 3 500 lidí je umístěno v ubytovnách.