Výlet k “teroristům” – Marek Havlíček

31. 8. 2014, zdroj: marekhavlicek.blogspot.cz

Svého druhu zcela ojedinělé svědectví poskytl Marek Havlíček, který se vydal na motorce prozkoumat současnou Ukrajinu. S jemnostmi češtiny si ve svém deníku příliš hlavu neláme, ale snad budete souhlasit, že je lepší autentická zpráva motorkáře s češtinářskými chybami než dokonale napsaná lež novináře z pražské kavárny. Za redakci Novarepublika.cz posíláme Markovi poděkování a obdiv jeho odvaze.

Výlet do Ruska – Marek Havlíček, středa 27. 8. 2014

Východní Ukrajina – centrum DONETSKA, půl den se separatistama, aneb naprosto něco jiného než se dovíte v mediich.

Foto: Marek Havlíček
Koukám na mapu jakým směrem vyrazím. Na sever, na jih, na západ. Projedu v rychlosti česká media abych měl představu. Dobře vím, když se budu držet fungujícího pravidla „OPAK TOHO CO ŘÍKAJÍ MEDIA JE SPÍŠ PRAVDOU NEŽ PREZENTOVANÉ“ tak mě to k něčemu bude. Rád si dělám vlastní zkušenosti, protože si myslím že to je vlastně smysl našeho života, zakoušet, tvořit si vlastní zkušenosti a né jen slepě opakovat, či papouškovat co nám je předkládáno. Takže sem zabočil na Ukrajinu.

Rád bych předem napsal, že se rozhodně nepřikláním na stranu Porošenka, ani skupině které západ říká separatisté, nebo teroristé, nebo na stranu Putina. Když už, tak sem na straně míru. Jen předkládám co sem zažil, prožil, cítil, viděl. Myslím že dobře umím odhadnout lidi, pocity, nálady, a o tom vám můžu přinést mé svědectví.

pokračování zde blog marka havlicka