Ze včerejší internetové diskuse:



8. 8. 2014

Pro pobavení a zamyšlení uveřejňujeme několik internetových diskusních příspěvků, které byly reakcí na to, že lidovecký ministr zemědělství Jurečka vyzval k nákupu českých potravin ohrožených ruskými sankcemi:


Martin Vašek, Hutisko-Solanec:

Souhlasíte ze sankcemi proti Rusku,tak si to vyžerte i s celou EU.
Požádejte EU o náhradu škod,ale myslím si že Vás pošlou někam a konečně se už ukáže pravá tvář celé této sebranky.

Jan Musil, Kutná Hora :
Kaslu na ceske potraviny, stat ma co chtel, si snad mysleli, ze se medved necha donekonecna sikanovat? Jak se do lesa vola, az z neho vybehne hajnej,ze?
Ja se tesim na pokles cen temer celeho sortimentu, bude nutne najit odbyt pro 800 000 tun zeleniny, 450 000 tun jablek, 300 000 tun hoveziho, 250000 tun syru, 1 000 000 tun kureciho a veproveho. Ve vsech funkcnich ekonomikach to srazi ceny asi o 20% diky Vladimire Vladimirovici opravdu diky, provest sankce tak, aby prospeli vetsine obyvatel vychodni evropy skutecne brilantni, bravo!!!

Štefan Vajda, Český Těšín:
Jurečko,běž do řiti

Libor Studnička, Týn nad Vltavou:
Akce Z po demokraticku. Hrrr na máslo a mléko. Budeme všichni zdraví.

Petr Jiráček, Hradištko:

Bejvavalo chlapce bejvavalo ale prisel rok 89 a ceskeho tu neni skoro nic i to mleko se dovazi z nemecka 😀 ktere se tu spracuje . Az zjistim co je z ruska tak to koupim ale zatim nas tu likviduje Polsko a jeji sracky …







Jan Vavřička, Frýdek Místek:

Nevím kde pan Kobliha z Brna kupoval jídlo za socialismu , ale pokud vím, tak kontrola jakosti potravin byla na vysoké úrovni, která se dnes té dřívější nevyrovná. Potraviny byly z velké části československé výroby a ne jak dnes se to ani nedohledá. Ten hnus a odpad, který se dnes dováží a prodává v ČR se dříve v obchodech nenašel. Nevím kolik je vám let a podle čeho hodnotíte. Buď jste hodně mladý a nebo hodně zaujatý k bývalému režimu. Pokud já mohu hodnotit, tak až na výjimky byly dříve potraviny hodnotnější. Ano byly nedostatky, bylo třeba i méně potravin teda výběru, ale potraviny byly kvalitní. To se dnes říci nedá a klidně mohu říci, že to co mi tady konzumujeme, by lidé například v Německu, Francii nebo v Anglii nejedli . Nebyly celý rok banány, pomeranče, mandarinky, ale alespoň se na to člověk těšil a pak to i chutnalo. Dnes se toto ovoce nedá ani jíst. Prodává se to jak dobytku, zkažené a plesnivé, ale je to tady. Dík nechci.

Jan Kokoška, Ústí nad Labem:
Jurečka kecá až se mu od huby práší 🙂 Za stav zemědělství mohou Rusové, dočkáme se za chvíli, že za zlodějiny podvody a tunely u nás také 🙂 Tyto žvásty může přednášet svíčkovým bábám v kostelích či bezmozkům co volí tady tuto stranu, která byla u všeho !!! zločinného co se v zemědělství od roku 89 stalo !!!!!!!!!!!!!

Pavel Novák, Brno:
Kvůli našim politickým kolaborantům?

Eva Hájková, Kladno:
A kdopak lidem kteří musí šetřit přidá na nákup předražených potravin? Že by pan ministr,nebo pan Zaorálek,nebo dokonce EU a USA,aby nám pomohli? Naši zemědělci nejsou dotovaní a těžko mohou sami snižovat ceny!

Zdeněk Michal, Pardubice:
Jurečko, pošli každý měsíc něco k mému platu a budu nakupovat české potraviny jako blázen.

– – –

Všem těmto diskutujícím děkujeme za vyjádřené názory. Nová republika si myslí totéž, ovšem vzjádřili bychom se k nynější české politice méně vybíravými slovy než p.t. čtenáři, které tímto upřímě zdravíme.