Andrej Babiš: Sankce proti Rusku jsou nesmysl a nic nepřinesly.

Andrej Babiš
3. 9. 2014 Euportal
Mají negativní dopady na nás. Od začátku jsem pro dohodu s Ruskem, EU není schopna najít řešení “Diskutujeme o sankcích a nikdo neví, jaké vlastně jsou. Očekávám, že premiér Sobotka nám dnes řekne, co se údálo v Bruselu. Na rozdíl odpana Bělobrádka tam vůbec nevidím žádnou paralalelu s Mnichovem. Přece v Mnichovu rozhodli o nás bez nás. Ukrajina je v centru dění. Prezident Porošenko chodído Bruselu, jedná a jedná i s Ruskem.
Eskalace konfliktu by byla skutečně špatná a sankce prozatím nic nepřinesly. Jsem přesvědčen, že je třeba najít nějaké diplomatická řešení,protože mám obavu, že politici dělají různé proklamace a dělají silná ramena a výsledeknení žádný.

Je to (sankce) nesmysl. Je třeba si uvědomit, jaké jsou ekonomické zájmy Evropy v Rusku. Kolik bank tam má peněz, mimochodem i dcery našich bank. Jaký by to mělo dopad, kdyby Rusko například zmrazilo peníze bank nebo matek bank, které jsou u nás.

Od začátku jsem pro dohodu. Bohužel Evropská unie zatím není schopná vyjednat takovou pozici, aby se došlo k nějakému řešení.”