Další puč na obzoru?


19. 9. 2014   zdroj
Na Majdanu jsme udělali nemožné! А včera Porošenko a rada prodali Ukrajinu, protože, podle jejich názoru, to bylo jediné možné správné východisko“ ze situace. Já jsem ale stejně jako dříve pro pokračování Národní revoluce. Volby musí být zrušeny. Na nejbližší tři roky bude v  zemi ustanovena Národní diktatura. Bude vyhlášen výjimečný stav. Vákla se povede až do vítězství… 


Zemi musí vést revoluční skupina, musí fungovat revoluční tribunál. Musí být vytvořena Národní armáda, kterou budou vést vlastenečtí vojáci. Oligarchát musí být zničen jako parazitní vrstva společnosti. Jestli k tomu nedojde, žádné řádné nebo mimořádné volby Ukrajinu nezachrání“ prohlásil. «Nechcete Mussoliniho- bude Putin.”, prohlásil ukrajinský nacista Dmitrij Rezničenko.

Lídr dobrovolnického batalionu Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN-novobanderovská strana) a bývalý velitel první setniny Sebeobrany Majdanu Nikolaj Kochanovskij prohlásil, že nastávající volby do parlamentu budou zrušeny, Porošenko bude svržen a rozhodnutí o speciálním statutu Donbasu bude také zrušeno. Na Ukrajině musí být ustanovena vojenská diktatura.

Je třeba poznamenat, že tato prohlášení neudělali banderovci v první linii někde kolem doněckého letiště, ale v týlu, v městě Něžino v Černigovské oblasti, odkud nedávno s velkou pompou vyrazil oddíl, který má doplnit jejich prořídlý batalion na frontě. Kromě toho experti moc nevěří revolučním náladám vedení OUN. Spíše jde o předvolební guláš nacionalistů. Je zajímavé, že batalion Kochanovského má na starost Porošenkův poradce Jurij Lucenko. Možná nejde jen o volby.

přeložila Naďa Bonaventurová (vlkbloguje)

Komentář JUDr. Petra Kužvarta

Tak tohle již delší dobu očekávám: revoluce v černých košilích nastupuje v okamžiku, kdy oligarchům začíná jít o krk, protože se schyluje k revoluci v montérkách. Přesně podle kuchařky pro neofašisty Dezintegrace systému od G. Fredy a podle evropského scénáře třicátých let. Otázka je, do jaké míry je obyvatelstvo na ostatní Ukrajině mimo Donbas zmanipulované. A do jaké míry by bylo schopno se proti tomu postavit. Pokud jsou výsledky mobilizace tak mizerné, jak uvádí Ruskaja vesna, tak je zde jistá naděje, že si větší část obyvatelstva uchovala zdravý rozum, ale na diskusích se často objevují stížnosti, jak vlastní bratr či strýc v Kyjevě vůbec nechápe, co se děje na Donbasu a přese všechno vysvětlování jen opakuje to, co říká ukrajinská televize. Argumenty a vysvětlování stékají z těchto „majdanutých“ lidí „jako voda z husy“, jak říkají Rusové. Stejný pocit mám ve styku s některými našimi lidmi, kteří tvrdí, že by raději bydleli v Banderově ulici, než v Leninově. Mám za to, že oficiální rehabilitace Bandery u nás začala v okamžiku, kdy byli vyznamenáni Mašínové. Obávám se, že se v současné době vyhraněný antikomunismus přehoupl přes hranu, kdy začíná mít znaky fašismu, aniž si to často „pravdoláskaři“, kteří takto hovoří, uvědomují.