Luganští právníci začali bezplatně obhajovat obyvatele LLR, kteří byli zatčeni ukrajinskými okupanty


22. 9. 2014    zdroj
Advokáti Luganského regionálního centra pro poskytování bezplatné sekundární právní pomoci již začali pracovat na území Luganského regionu obsazeného ukrajinskými vojáky.


Právníci budou hájit Lugančany zatčené v takových lokalitách jako Kremennaja, Severodoněck, Lisičansk, Rubežnoje, Svatovo, Starobilsk a také Novopskovský okres. Někteří z nich již vyjeli do terénu.

Obecně lze poskytování bezplatných sociálních služeb pro veřejnost v období války nazvat jednou ze strategií vlády LLR. Zejména v Lugansku a na předměstí je několik bezplatných autobusových linek, obyvatelstvo republiky je dočasně zbaveno nutnosti platit za komunální služby, v hlavním městě je v provozu pět bezplatných vývařoven, kde jsou denně teplá jídla připravena pro více než dva tisíce osob. Příští týden by se měla otevřít další jídelna, celkem by jich mělo v tomto měsíci být devět.

Od pondělka 22. září je v Lugansku obnovena železniční doprava, což je umožněno zejména díky koordinované práci ženistů, kteří odminovali koleje. Vlak “Luhaň” obnoví provoz na trase “Lugansk-Charkov-Kyjev”, další motorový vlak bude jezdit ve směru “Lugansk-Rodakovo-Lutugino-Krasnodon-Izvarino”.

přeložila Vladimíra Grulichová