Masová dezerce z ukrajinské armády, konec jedné teroristické bandy a lhaní ČT, které nepolevuje.

15. 9. 2014 Russkaja Vesna  zdezdezde
Denně utíká z ukrajinské armády a vzdává se do zajetí až 15 vojáků. Ministerský předseda Doněcké lidové republiky (DLR) k tomu řekl, že zvláště členové Nacgardy se vydávají, aby byli následně vyměněni a zajaté domobrance.

Ukrajinští bojovníci se vzdávají do zajetí, aby si zachovali život a dostali se na seznam pro výměnu za vojáky domobrany.

Podle Zacharčenka dojde k další výměně zajatců do tří dnů.

V podvečer mezi DLR došlo k další výměně. Původně byla plánována ve formátu 65:65, avšak v neděli se objevily zvěsti o tom, že výměna byla odvolána a zajatci se domů nevrátí. Později se ale ukázalo, že výměna proběhne ve formátu 73:73, avšak když všechny strany přijely na místo setkání, vyšlo najevo, že ukrajinská strana je s to předat pouze 70 zajatých domobranců. Tak tedy došlo k výměně 73:70. Když se pozorovatelé OBSE, kteří kontrolují výměny zajatců, vraceli zpět do Doněcka, bylo jejich pancéřové auto zasaženo střelbou. Naštěstí se incident obešel beze ztrát.

Minulý pátek, při výměně zajatců bylo ukrajinské straně odevzdáno 36 zajatců a domobrana dostala domů pouze 31 svých zajatých lidí.

Výměna zajatců začala po uzavření dohody o příměří podepsané 5. září v Minsku. Předtím probíhalo propouštění zajatců pouze jednostranně – domobrana pouštěla zajatce domů, avšak ukrajinské úřady na plnohodnotnou výměnu nepřistoupily.

Na této adrese (https://www.youtube.com/watch?v=r2n6dzlKWLs) můžete shlédnout otřesné video (18+), na kterém bojovníci domobrany ukazují masový hrob svých druhů, kteří byli zajati Nacgardou, mučeni a pak zabiti. Hrob byl zaminován. Jednomu ze zajatců ukrové usekli hlavu. To je důvod, proč na seznamech ukrajinské armády jsou jména 200 zajatců, které ale Ukrajinci nemohou najít a předat.

Z dalšího se ale dovídáme, že ukrajinská strana chronicky a opakovaně porušuje příměří dosaženého v Minsku. Více než 40 krát došlo k palbě na pozice domobrany a na civilní cíle v Doněcké lidové republice. 20 osob bylo zabito.

– 14. 9. 2014 ve21,05 byl proveden dělostřelecký úder na Kyrovskou čtvrť Doněcka. Střely odpadly do muničního skladu. Palba domobranou nebyla opětována.

– 21,20 od šachty “Jenakijavskaja” byla zahájena palba z velkorážných milimetrů (120 mm). Palba domobranou nebyla opětována.

15. září 2014

– 01,00 z okolí Novotrojického byla zahájena palba ze salovových raketometů Grad. Palba domobranou nebyla opětována.

– 01,45 z okolí obce Novoignatovka byla ostřelována z raketometů Grad obec Petrovskoje. Mezi domobranou nejsou žádné oběti. Palba domobranou nebyla opětována.

– 03,10 z Novomichajlovky raketomety Grad vedly palbu proti pozicím domobrany. Palba domobranou nebyla opětována. Proběhla výměna zajatců – Ukrajina obdržela 73 lidí, a Doněcká lidová republika 69 a to navzdory dohodě o výměně zajatců v poměru 1:1.

Oznámilo to tiskové středisko DLR.

Další hlášení přišlo ze štábu Armády Doněcké lidové republiky.

Byl odražen pokus obklíčené jednotky ukrajinské armády pod Stachanovem v Lugnaské oblasti. Oznámil to předseda nejvyššího sovětu Luganské lidové republiky Aleksej Karjakin.

“Porušují se dohody, které jsme uzavřeli. Ukrajinská armáda útočí, chce se probít už nejen v na doněckém úseku fronty, ale i na luganském. Dnes útočili ve směru na Stachanov. Chtěli provést průlom obrněnou a tankovou technikou. Technika jim byla zničena a zbylí ustoupili,” řekl Karjakin.

Velitel rozvědky DLR Sergej Nikolajevič Petrovský, vystupující občas pod pseudonymem “Zachmuřený”, oznámil, že domobrana dokončuje čištění areálu doněckého letiště.

“Na letišti jde čištění těžce. Ukrové mají příliš mnoho tanků. Prakticky bylo uzavřeno obklíčení hlavní skupiny vojsk Ukrajiny v kapse mezi Gorlovkou a Makějevkou v osadách Krasnyj Partyzan a Ždanovka.”

A ještě jedna zpráva z Novorosii:

V bývalém sovchozu (státního statku) poblíž Luganska se usídlila 51. mechanizovaná brigáda ukrajinské armády v počtu několika tisíc mužů. Vojáci, většinou z Volyně a Ivano-Frankovska pravidelně stříleli na okolní osady. Jako obvykle vedli palbu proti civilnímu obyvatelstvu. Stále zůstává záhadou, čím vadí ukrajinské armádě domu pokojných obyvatel, školy a školky.

V důsledku úderů armády DLR byly pozice brigády zničeny a technika spálena.

Tady je link na video. Podívejte se, jak to s bandou teroristů, kteří si říkali 51. mechanizované brigáda dopadlo:

https://www.youtube.com/watch?v=hOyFuUYL5dA
– – –

Ve včerejším vysílání ČT nám hlas Veroniky Pitrové chtěl vsugerovat, že ukrajinští vojáci jsou na doněckém letišti nespravedlivě ostřelováni doněckou domobranou, která tak hrubě porušuje příměří. Jako každý demagog a propagandista paní Veronika se ani slovem nezmínila o tom, že právě z doněckého letiště je denně vedena palba těžkého dělostřelectva trestných praporů ukrajinské armády proti civilním cílů, sídlištím a infrastruktuře města Doněck, a že kvůli tomu desetitisíce občanů města tráví většinu dne i noci v suterénech a sklepech.

Jak vidět, Goebelsovým učedníkům v ČT jsou houby platné studie na Univerzitě Kralově, na Sciences Politiques v Paříži nebo programy Erasmus nasbírané v Dánsku, Austrálii či Holandsku. Jak vidět, paní Veroniku tam naučili pouze opisovat z prapodivných zdrojů, ale nikde ji nenaučili pracovat se zdroji, ani ji neprozradili, co je to vyváženost, natož aby ji vysvětlili, co je to pluralita. Paní Veronika stejně jako většina jejích kolegů ze Zpravodajství pouze opisuje od zdroje, které téměř denně nachytáváme při lži. Zkrátka, když někdo nemá ani rozum, ani srdce a cit, neměl by dělat novinařinu, protože se z něj v dnešní době, a v ČT zvlášť, vbrzku stane protofašistický parazit. Jako záchodová dohližitelka nebo omývačka zadků v nemocnici by paní Veronika byla české společnosti určitě prospěšnější. Jsme přesvědčeni, že ta doba nápravy brzy přijde.