McCainovi byla doporučena hospitalizace na psychiatrii

7. 9. 2014 zdroj
Známý americký novinář a bývalý zaměstnanec NSA Wayne Madsen řekl, že senátor USA John McCain potřebuje psychiatrickou pomoc, protože se chová jako duševně nemocný člověk. Toto hodnocení si senátor vysloužil za svá útočná prohlášení, a to i proti Rusku.

“Jednání McCaina nelze charakterizovat jako jednání rozumně uvažujícího člověka – řekl v rozhovoru pro americký kanál PressTV Wayne Medsen. – Dokonce i na konzervativního republikána je příliš pokrytecký. Myslím, že trpí posttraumatickou stresovou poruchou, která se rozvinula v době, kdy byl válečným zajatcem v Severním Vietnamu.”

Na podporu svého stanoviska novinář připomněl některé z nedávných akcí senátora. McCain, například, odcestoval do Sýrie podpořit lidi, kteří, jak se ukázalo později, bojují na straně teroristů “Islámského státu.” Kromě toho se McCain stále snaží vtáhnout USA do války s Ruskem. Nejprve byly záminkou konflikty v Abcházii, Jižní Osetii a Gruzii. Nyní se novým důvodem stala situace na Ukrajině. Medsen připomněl, že senátor podpořil neonacistické skupiny, když přijel na kyjevskýMajdan.

“Říká naprosté nesmysly, – usoudil novinář -. Myslím, že by měl projevit respekt k obyvatelům Arizony a odstoupit ze své funkce v senátu; měl by vyhledat psychiatrickou pomoc v nemocnici v Bethesdě, protože je to nejlepší nemocnice námořnictva USA na léčení duševních poruch. “

pro Novou republiku přeložila  PhDr. Vladimíra Grulichová