Miloš Zeman – důkazy předloženy nebyly

5.  9.  2014
Prezident ČR: Přítomnost ruských vojáků na Ukrajině nebyla dokázána, zdroj: ukraina.ru (5. 9. 2014)
Miloš Zeman věří, že ruská vojska na území Ukrajiny nejsou.
“Na Ukrajině probíhá občanská válka mezi dvěmi skupinami ukrajinských obyvatel”, cituje slova prezidenta ČR Miloše Zemana Euronews.

Tak se nakonec přece jenom zdá, že ze všech “EU prezidentů” má ten náš největší odvahu. V krátkém časovém sledu se opět objevil na webu Ukraina.ru, kde citují jeho slova. Marně zde budete hledat podobenku jiného státníka, který by něco podobného pronesl. Zcela jistě by ho Ukraina.ru ráda a okamžitě na své stránky přidala. 


“Především je nutné správně nazývat probíhající události a přiznat, že na Ukrajině je občanská válka. A v tom případě je to občanská válka mezi dvěmi skupinami ukrajinských obyvatel” řekl prezident ČR.

Podle jeho názoru mluvit o přítomnosti vojsk RF na ukrajinském prostoru není vhodné.
“Zatím nebylo dokázáno, že jsou na Ukrajině ruské jednotky. Já beru vážně na vědomí prohlášení ministra zahraničních věcí Ruska Sergeje Lavrova o tom, že na Ukrajině nejsou žádní ruští vojáci” dodala hlava českého státu.
Miloš Zeman také vyjádřil politování nad tím, že Ukrajina svými vojenskými operacemi sama ničí společný průmyslový potenciál a prohlubuje propast mezi rusko a ukrajinskojazyčným obyvatelstvem.
“Důsledky tohoto konfliktu”, odhaduje prezident České republiky, “se budou projevovat ještě desítky let.”