Porošenko navštívil Mariupol za doprovodu amerických žoldáků z Academi


9.8.2014 / Aeronet
Mainstreamová média buď omylem anebo zcela bezelstně a nevědomě uveřejnila dnes fotografii předáka kyjevské junty Petro Porošenka při  poslední návštěvě Mariupolu [1], kterak je při rozhovoru s dělníky mariupolské ocelárny doprovázen dvěma žoldáky z americké bezpečnostní služby Academi, dříve nechvalně známé jako Blackwater Security, která se v Iráku starala o nezákonné vojenské operace, které americká armáda nemohla vykonávat kvůli americkým lidskoprávním zákonům sama.

 
 

[FOTO] Porošenko si potřásá rukou s dělníky ocelárny, ale po boku má pro jistotu dva Amíky z Academi… co kdyby… Všimněte si, že každý žoldák, jak je zvykem u těchto firem, má jinou zbraň v ruce. Na rozdíl od elitních vládních útvarů nebo regulérní armády, které jsou vyzbrojeny jedním unifikovaným typem zbraně pro všechny, žoldácké skupiny mají volbu zbraně pro své členy volnější, každý si vybere svojí značku a oblíbený model
Historie Academi z Iráku je jedním slovem nechutná. Šlo především o únosy civilistů, mučení, vypalování příbytků a budov plamenomety, výroba improvizovaných explozivních zařízení, fingované i skutečné popravy, atentáty na prominentní irácké politiky a další operace, na které regulérní americká armáda neměla oprávnění anebo vybavení či výcvik, případně důvěru ve vojáky, že by se dobrovolně a bez případné pozdější žaloby na armádu na něčem podobném podíleli.
[FOTO] Zaměstnanci Academi předvádějí Porošenkovi nejnovější americkou ostřelovací pušku Remington PSR v modifikaci na střelivo Cal .50, která je vlajkovou lodí této zbrojařské firmy. Academi fungují na Ukrajině jako „sales pitchmen“, tedy obchodní zástupci, kteří mají za úkol vzbudit zájem Kyjeva o zbrojní zakázku na tyto pušky skrze veřejné prezentace a ukázky.
Je zcela logické, že těmto detailům mainstreamová média nevěnují pozornost, že to, co je nejvíce na očích, bývá nejlépe ukryto a nikdo si ničeho nevšimne. Porošenko nikomu nevěří, ochranku z regulérních eliťáků jednotek Berkut mít nemůže, ti do jednoho přešli na stranu povstalců, vojáci UA nemají výcvik a žoldáci Pravého sektoru by mu možná ještě ustřelili hlavu. Takže holt bylo třeba využít služeb americké Academi, koneckonců, kdo jiný by do takového svinstva na ochranu fašisty a oligarchy šel, že?
Západní média se snaží své ovčany oblbovat masivní propagandou o vřelém přivítaní Porošenka v Mariupolu, ovšem v květnu, kdy ukrajinská armáda dobyla město z rukou povstalců, vypadalo přivítaní UA úplně jinak a o nějaké srdečnosti nemohla být ani řeč.

[VIDEO] Ukrajinská armáda obsadila v květnu (9.5.2014) Mariupol, obyvatelé je přivítali podobně jako Češi v Praze přivítali okupanty v roce 1968, ta podobnost scén je neuvěřitelná… lidé skandují: „Fašisti! Fašisti!…“ ( a “Střílíte do lidí, vy kurvy … svině … vrazi…” poz.red.NR)
Ukrajinská armáda se neustále pokouší zinscenovat útoky na své vlastní pozice, aby z nich mohla obvinit povstalce, že porušili příměří a aby měla UA výmluvu zaručující obnovení bojů. Kyjev příměří nechtěl, přistoupil na něj jen na drsný nátlak Berlína, kdy Angela Merkelová pohrozila neupřesněnými sankcemi vůči Kyjevu, pokud nedojde k uzavření příměří s povstalci.