“Postřílení u Doněcka. To je tvoje demokracie, Obamo?”


30. 9. 2014   zdroj a zdroj
Tisíce lidí přišlo v sobotu k Poklonnoj gore v Moskvě k pomníku “Tragédie národů” na smutečním shromáždění za oběti tragédie na jihovýchodní Ukrajině.Účastníci akce “Doněck: nevinně zabití” uctili památku obětí násilí na Donbasu minutou ticha. Položili také u pomníku tisíce květů a zapálených svíček.


Tisková služba moskevské policie agentuře ITAR-TASS sdělila, že organizátory akce předpokládaný počet účastníku byl překročen téměř šestkrát.”Akce smutku za zabité na Donbasu, která se konala na Poklonnoj gore v sobotu večer, se zúčastnilo asi 17 tisíc lidí, což je téměř šestkrát vyšší počet, než bylo uvedeno v žádosti o povolení konání akce,” sdělil pracovník tiskové služby. Poznamenal, že v souvislosti s tím bude moskevská policie nucena přivést k odpovědnosti organizátory akce v souladu se zákonem…

Plakát před velvyslanectvím USA v Moskvě:

Korespondent IA Regnum oznámil, že naproti amerického velvyslanectví vyvěsila iniciativní skupina moskevských studentů plakát v angličtině. Na plakátu jsou stovky náhrobních křížů a nápis: “Postřílení civilisté u Doněcka.To je tvoje skutečná demokracie, Obamo? ” Tímto způsobem studenti vyjádřili svou pozici před smuteční akcí “Doněck: nevinně zabití”, která se konala 27.9. u pomníku “Tragédie národů” na Poklonnoj gore, oznámili organizátoři akce na sociálních sítích.

Pro Novu republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová