Jan Ziegler – Ten člověk neví, která bije …

Ladislav Kašuka
31.10. 2014  zdroj

Nedávno mě tento silně rusofobní autor opravdu rozesmál svým článkem v Parlamentních Listech na téma, jak je proti Rusku lepší a bohatší západ, protože některá ruská města kupují starší tramvaje místo nových klimatizovaných. Kromě toho, že autor přehlédl, že v cca půlce Ruska je počasí, kde je v tramvaji potřeba po 90% času pouze topení, je vidět, že naprosto nechápe ruskou nesobeckou mentalitu a vlastenectví, kterého je tento národ schopen a díky kterému porazil jakéhokoli nepřítele, který ho chtěl dobýt, nebo zničit (feudály počínaje, kapitalisty pokračujíce a nacisty konče).

Rusko, nejenže samozřejmě supermoderní a klimatizovanou tramvaj vyrobit umí a prototyp nové ruské tramvaje to dokazuje, ale Rusko hlavně umí spoustu mnohem významnějších a důležitějších věcí, které by minimálně 80% zemí světa nedokázalo financovat bez naprostého zhroucení ekonomiky, nebo totálního zadlužení, jako se tomu stalo v USA.

Rusko má totiž na rozdíl od některých západních zemí úplně jiné priority. Klimatizovaná tramvaj v každém městě, je pro Rusy prostě méně důležitá, než financování lékařského a vesmírného výzkumu, bojeschopné armády schopné ubránit nezávislost a svobodu Ruska proti jakémukoliv nepříteli, výstavba a udržování milionů kilometrů silnic a železnic (Jeden můj známý kupříkladu bydlí na Sibiři ve vesničce, která má 15 domů. Týden se tam jede železnicí lesem a tajgou a Rusko má dost peněz na to, aby tam tu železnici pro těch pár desítek lidí postavilo a udržovalo a takových míst jsou v Rusku stovky), podpora umění, udržování památek, výstavba nových bytů, nemocnic, škol, továren, sportovišť a stadionů atd…atd…

V Čechách možná budeme mít ve velkých městech dříve tramvaje s klimatizací, ale nemáme dost peněz na to, abychom nemuseli rušit železniční a autobusové spojení do 30 kilometrů vzdálené vesnice (hlavně, že o těch pár kilometrů dále v krajském městě budeme mít v tramvaji klimatizaci) a to, že lidé se tak často nemají jak dostat do práce a děti do školy, naše politiky a určitě ani pana Zieglera nezajímá a netrápí.

Naše země a vlastně všechny země EU se po vzoru našeho „mocného“ amerického vzoru zadlužují u soukromých bank patřících nadnárodním korporacím a mocným zednářským rodinám a na rozdíl od sílícího a nezávislého Ruska ztrácíme svou suverenitu i národní hrdost a už nyní musíme chtě nechtě poslouchat příkazy z Bruselu, který zase pouze papouškuje to, co říká velký guru z Washingtonu.

Takže, abych to shrnul, podtrhl a ukončil, milionkrát raději bych jezdil starou tramvají v nezadlužené silné suverénní zemi, než klimatizovanou tramvají na dluh, v zemi kde o sobě už nemůžeme sami rozhodovat a jsme pouhými „evropany“, místo hrdými a svobodnými ČECHY!