Kolomojský najal batalion Čečenců pro třetí majdan

13.10. 2014 New World Order Opposition
300 čečenských bojovníků bylo umístěno v táboře pod Dněpropetrovskem na území vesnice Čerkasskoje. „Běňa najal tu bandu hrdlořezů právě teď, protože se chystají velké vojenské operace na celé Ukrajině, zejména v Kyjevě. Existují informace, že třetí majdan organizuje právě Beňa a tenhle batalion nebude bojovat s opolčenci, ale se sebeobranou Majdanu,“ řekl našemu vydání zdroj z administrativy Dněpropetrovska.
Batalion „Džochar Dudájev“ se včera přidal k prokyjevským ozbrojencům. Čečenci mají základnu pod Dněpropetrovskem na území obce Čerkasskoje. Nedaleko jsou rozmístěni i vojáci trestního praporu „Donbas“.

Ukrajinské orgány nejednou obvinily opolčení z toho, že na straně Novorossie bojuje velké množství dobrovolníků z republik severního Kavkazu, ale přesvědčivé důkazy nebyly nikdy předloženy. Obvinění byla postavena na informacích ukrajinských médií, která se odvolávají na sdělení uživatelů sociálních sítí. Nyní ukrajinský tisk vypráví o ozbrojených formacích z Čečenska jako o zjevu užitečném, vlasteneckém a nezbytném.

Tzv. „Mezinárodní mírový prapor“, který zahrnuje 300 Čečenců vytvořil velitel praporu Isa Munájev.

„Svobodymilovní Čečenci vždycky budou na straně bratří Ukrajinců,“ – píše se v prohlášení OPD „Svobodný Kavkaz“. Jak je známo, tato organizace je považována za teroristickou a je v rozporu s mezinárodním právem.

Zdroj: http://ukraina.ru/news/20141013/1010797035.html