Naléhavé prohlášení Igora Strelkova: Kyjev se rozhodl to risknout a provést rychlý úder

Igor Strelkov
22. 10. 2014 Outsidermedia
V současné době nepřetržitě dostávám informace o přípravě ukrajinských ozbrojených sil a band, v podobě tak zvané „Národní gardy“, k útoku na Doněck. Nepřítel v posledních dnech prudce aktivizoval činnost svých výzvědných skupin a také dělostřeleckou palbu na pozice domobranců, obytné čtvrti a průmyslové závody. Úkolem ukrajinských ozbrojených sil je obsadit Doněck, nebo alespoň jeho část do doby, než ruské velení přijme rozhodnutí zasáhnout. Následně budou moci vyhlásit jednostranné ukončení bojů a obrátit se k USA a  Evropě s prohlášením o svém úmyslu vyřešit konflikt mírovou cestou.

Masově jsou používány těžké raketomety, velkorážní dělostřelectvo a také operativně taktické rakety „Točka U“. Počet obětí mezi obyvatelstvem v době takzvaného „příměří“ překračuje jejich analogický počet z doby aktivních bojových akcí, které probíhaly před měsícem. Dvě úderné skupiny nepřítele s jasně útočnou konfigurací jsou ze severozápadu a jihozápadu zacíleny na hlavní město DLR.

Třetí skupina, která je soustředěna v oblasti Debaľcevo, může zaútočit na Šachťorsk nebo ještě hlouběji na Krasnyj Luč a Antracit, aby se dostala k hranici s Ruskem přes oblasti nejméně vykryté DLR a LLR, čímž by se hranice dostala pod jejich kontrolu a domobrana by tak byla odříznuta od jakéhokoliv zásobování.

Pokud všechny síly nahromaděné ukrajinskou stranou budou současně a rozhodně vrhnuty do boje, tak budou nepočetné, slabě ozbrojené a nedostatečně řiditelné části domobrany bez přímé ruské pomoci rychle rozdrceny a Novorusko, které se sotva zrodilo, přestane existovat.

Důvodem k útoku se může stát jakákoliv provokace, které se ukrajinská junta již mistrně naučila organizovat. Útok může být pouze bleskurychlý a rozhodný, orientovaný na rychlé dosažení úspěchu, jinak by ztratil svůj smysl. Ukrajinská strana dobře ví, že pokud bude operace zbrzděna, existuje velká pravděpodobnost zásahu Ruska.

Úkolem ukrajinských ozbrojených sil je obsadit Doněck, nebo alespoň jeho část do doby, než ruské velení přijme rozhodnutí zasáhnout. Následně budou moci vyhlásit jednostranné ukončení bojů a obrátit se k USA a Evropě s prohlášením o svém úmyslu vyřešit konflikt mírovou cestou.

Hlavním cílem je neponechat ruskému velení čas k přijetí adekvátního rozhodnutí. O to, aby byla do posledního okamžiku pozdržena vojenská odpověď na ukrajinskou agresi, se mají postarat ty samé osoby, které nedávno zastavili útok na části Mariupolu, které již byly ukrajinskou armádou opuštěné.

Jednoduše řečeno, Kyjev se rozhodl to risknout a rychle udeřit a opět se následně „rychle usmířit“, ale již za svých podmínek (protože bez Doněcka nebo s hlavním městem rozděleným linií fronty, nemůže být o žádné suverenitě Novoruska v podstatě ani řeči). Pokud bude daný plán úspěšně realizován, bude to velká vojensko-politická porážka Ruské federaci po roce 1991, která povede k velkým vnitropolitickým otřesům.

V dané souvislosti se obracím s prosbou ke všem zástupcům ruských služeb, které kontrolují podmínky plnění Minských dohod, aby obrátili svou pozornost na plány ukrajinských karatelů a informovali prezidenta o pravděpodobných následcích jejich realizace pro národ Donbasu i Ruska.