Očima politického ruského emigranta: Je to skutečný fašismus a zánik Ukrajiny!

4. 10. 2014 New World Order Opposition
Koordinátor “Levé fronty” Alexej Sachnin žijící ve Švédsku přišel k neočekávanému závěru: prohlásil, že na základě Euromajdanu se na Ukrajině  zrodil skutečný fašismus. To bylo konstatováním jeho devítidenní služební cesty na Ukrajinu, jako korespondenta vlivného švédského časopisu.”Politickou kulturu zrozenou z Majdanu není možné označovat za demokratickou. Zavírat oči před tím peklem, co se tam děje, nemůžeme “- píše svému příteli přes Internet.
Alexej Sachnin zhruba před rokem utekl z Ruska do Švédska, a požádal tam o politický azyl. Úřadům řekl, že se bojí ve své vlasti obvinění z organizování nepokojů 6.5.2012 na Bolotném náměstí.

“Politickou kulturu zrozenou z Majdanu není možné označovat za demokratickou. Zavírat oči před tím peklem, co se tam děje, nemůžeme “- píše svému příteli přes Internet.

“Kontrolu nad Majdanem převzali oligarchové a politici a udržují ji pomocí nacionalistické rétoriky a podněcování k válečné hysterii.V Rusku tato hrozba byla překonána. Jednoznačně silou a zároveň i slabostí “bolotného” hnutí byla jeho nezávislost od těch, co ho založili a jeho demokratického  vedení. Ano, bez podpory elity toto hnutí prohrálo, ale získalo velmi reálnou a cennou demokratickou zkušenost. Majdan vyhrál, za cenu ztráty svého nezávislého potenciálu. “

Píše, že na Ukrajině “silné politické strany (úzce spjaty s velkým kapitálem), schvalují svoje zákony a usnesení, vyhovující jejich požadavkům. Ano, náměstí bylo plné lidí, kteří nenáviděli Klička, Julii, Tyagniboka a spol. Ale lidé zůstali s nimi, a politici rozdělili mezi sebou skutečnou moc.”

“Politickou kulturu zrozenou z Majdanu nejde nazvat demokratickou, je to prostě nemožné – shrnuje Sachnin. – Tolerovat to peklo, co se tam děje, nemáme právo “.
“To, co se tam (na Ukrajině) ve skutečnosti děje – je občanská válka. Bez jakékoli intervence, “- píše Sachnin.
Vyprávěl nám, jak komunikoval s aktivisty “Pravého sektoru.” “Jsou to 18-ti letí nadšenci. Jejích politické vzory – Mussolini a Franco. Říkají: “Kdo nemá rád novou Ukrajinu, tak prosím – Kufr, nádraží, Rusko!”

“To je fašistická organizace, kam houfně vstupuje nezkušená mládež.”

V malých městech vzkvétají mocné organizace, které nejsou kontrolované Kyjevskou vládou. “Představ si: luxusní kancelář v centru města. U brány – obrněný vůz. A ve dvoře banda rváčů se zbraněmi. Toto jsou “jejich aktivisté.”

“Frajeři mají byznys”- vybírají peníze na “vlastenecké” potřeby. Peníze chybí jak na munici, tak i na jejich vlastní územní obranný prapor. “Představ si – jsou nikdo, bez oficiálního statusu – napsal svému kolegovi. Ale ve skutečnosti máji reálnou moc: peníze, zbraně a organizaci.

Zeptal se místních vládních činitelů, jestli ví, že půlka města jsou vlastně radikálové, a jak s nimi chtějí dále žít? Odpověděli, že „pokud chtějí mluvit o juntě, ať o tom šeptají na WC, pokud s tím jdou do ulic, začínáme do nich střílet“.

„Mysli si, co chceš, ale tohle je reálný fašismus! Bez cirkusových klaunů s píšťalami. A takových kluků – v Oděse, a dalších městech, je spousta! Dialog s nimi je omezen na střelbu. Oni mají peníze, zbraně a jsou organizováni. To není planá hrozba! Oni už stříleli! A všichni to měli možnost vidět!“ – konstatuje Sachnin.

Sergej Volodin
Zdroj: http://novorus.info/news/rusmir/28582-vzglyad-russkogo-politemigranta-eto-realnyy-fashizm-i-raspad-ukrainy.html