The Sunday Times předpovídá Ukrajině fašistický převrat již v listopadu-prosinci: Organizovat ho budou podle novin “Pravý sektor” a “Azov”.


21. 10. 2014    zdroj
Britské vydání The Sunday Times dnes uvádí, že krajně pravicoví extremisté na Ukrajině se v současné době chystají k úplnému převzetí politické moci v zemi, píše politnavigator. Na Ukrajině jsou zformovány krajně pravicové ozbrojené skupiny, které plánují uchopení moci po parlamentních volbách cestou svržení prozápadní vlády Porošenka. Už minulý týden prošly tisíce příznivců těchto organizací s pochodňovým průvodem centrem Kyjeva, je řečeno v publikaci.


“Musíme Ukrajině ukázat pořádek a železnou disciplínu,” cituje autor jednoho z členů ultrapravicového shromáždění na počest Ukrajinské povstalecké armády, protisovětské partyzánské skupiny, obviněné z kolaborace s nacistickým Německem.

“Azov” a “Pravý sektor”, které se k pochodu připojily, jsou dvě z mnoha ozbrojených skupin, které zřídila vláda Ukrajiny s finanční podporou místních oligarchů pro boj s Ruskem, podporujícím domobranu na východě. Právě oni se podle britského deníku chystají organizovat fašistický převrat na Ukrajině v listopadu-prosinci.

přeložila v. Grulichová