Ukrajinská svodka 01.10. 2014

Vlk a Ernest
2. 10. 2014 Kosa zostra
Než mu předám slovo, věřte, že se na Kose dneska nudit rozhodně nebudete!
Texty bez označení zdroje jsou převzaty z vk.com/strelkov_info
Sankce bolestivě udeřily na ExxonMobil v Rusku – Financial Times
Korrespondent.biz. (zdroj)

01.10.14. Komentář vojenského analytika Borise Rožina („colonelcassad“)

„Udržení letiště juntou má následující význam:
Zahájit z letiště útok na Doněck je málo reálné, protože nástupní zóna úderné skupiny je pod dostřelem dělostřelectva a jednotky by měly značné ztráty již v etapě nástupu útoku. Ale když lpí na letišti, junta na jedné straně operuje dokumenty „minské dohody“ o odvodu vojsk na demarkační linii 15 kilometrů, a kontrolujíc letiště, junta by si vynutila v rámci „výkonu příměří“ stažení vojsk domobrany Novorossia z téměř celého Doněcku a přitom otevřeně prohlašuje, že na neutrálním území by měly být ukrajinské úřady, to znamená, že v Doněcku v „demilitarizované“ části by se měly objevit ukrajinské úřady.Junta se tento cílem nestydí zveřejnit. Je jasné, že i přes tlak z Moskvy, armáda Nového Ruska nemůže přistoupit na to, proto nyní většina nejbojeschopnějších jednotek domobrany Novorossii tvrdě dotírá na obranu junty na letišti. Ale vzhledem k poměrně silnému obrannému postavení, plus rušivé útoky na jiných úsecích a dělostřelecká podpora způsobuje, že se dosud nepodařilo dosáhnout rozhodujícího úspěchu.

Moskva jistě velmi tlačí na vojáky Novorossii, aby zmrazili konflikt do jara, ale oni jsou si dobře vědomi toho, že zůstane li juntě letiště, bude mít velmi dlouho možnost systematicky bombardovat Doněck.
Také stojí za zmínku, otevřené vyjádření Taruty na výměnu prostory letiště za rajony, které přiléhají k Doněcku a které jsou pod kontrolou domobrany Novorossia. Vzhledem k tomu, že všechno, co se děje, je ve skutečnosti vymezení státní hranice, junta se snaží vyměnit letiště, které jí je samozřejmě za této situace k ničemu, za řadu oblastí, což dělá oblast Novorossii ještě menší.
Obecně platí, že pokračující boje ukazují, že oba tyto scénáře vojenské Novorossia vidí a v této fázi jsou pro ni nepřijatelné. Ale politický tlak na ni roste, takže na TV mluví o „příměří“ a boj ve velkém měřítku pokračuje a obě strany mají vážné ztráty.

Obytné oblasti v těsné blízkosti letiště Doněck jsou neustále vystaveny útokům z dělostřelectva a raketometů.

PS. Voyentorg v současné době téměř přestal pracovat, koordinační štáb v Krasnodonu je rovněž zavřen („válka je oficiálně u konce“). Bude li existovat něco místo něho, je velká otázka.

01.10.14 15:47 MSK. Příspěvek novináře Alexeje Toporova .

„Ozbrojené síly Ukrajiny obnovily v ostřelování měst LLR.
Dnes, 1. října, poprvé od dohody o příměří, uzavřené v Minsku, ukrajinské ozbrojené síly střílely na Lugansk, pravděpodobně z minometů.
Podle dostupných informací štábu domobrany LLR, granáty dopadly nedaleko GorodkaOR (závodu Říjnové revoluce), a masokombinátu. Údaje o obětech a škodách dosud nejsou. Přicházejí zprávy o ostřelování pozic Lugančanů od Veseloj Gory (na sever od hlavního města LLR).
I dnes, v předvečer nepřítel provedl těžký dělostřelecký úder na město Popasnaya, zničil několik budov, včetně vlakového nádraží. Pokračuje ostřelování měst Stachanov aPěrvomajsk„.

01.10.14 granát zasáhl školu v Doněcku v první den školního roku.

Jednu ze škol ve městě Doněck zasáhl granát odpalovaný z pozic ukrajinských bezpečnostních sil, jsou padlí, řekl ministr školství a mládeže DLR Igor Kastenok.

. „Před několika hodinami byla jedna z doněckých škol zasažena granátem. Jsou dva mrtví a tři zranění místní obyvatelé. Nejsou to ani žáci, ani učitelé. Prostě místní obyvatelé, kteří v té době byli blízko,.“ – řekl Kostenjuk novinářům ve středu.

Dnešního dne v DLR začal školní rok, naplánovaný na pozdější datum, kvůli situaci na jihovýchodní Ukrajině. Podle ministra školství bylo ze 150 škol otevřeno 146.

Novinářka Alena Kočkina popsala ostřelování školy okupanty v Doněcku.
„Viděli jsme kouř, který šel z letiště. Z Kyjevského prospektu byly slyšet výbuchy, a pak jsme viděli mrtvá těla a rozervaný autobus poblíž kterého byl kočárek, ale dítě se zázrakem zachránilo – řekla Alena. – Bylo tam mnoho raněných, začali je odvážet sanitkou do nemocnice. Cílená palba zasáhla i školu číslo 57, bylo štěstí, že se děti podařilo odvést a schovat je v protileteckém krytu. Zemřeli dva strážní. Jeden ze strážných, který přežil, řekl, že viděl návodčího palby, který chodil kolem školy a rozestavoval radiomajáky. Výstřely byly vypalovány z letiště Doněck na kyjevský rajon. Celá škola je posekána střepinami, tlaková vlna vyrazila okna. V blízkosti školy byly zničeny soukromé automobily. Domobrana vyvádí vyděšené děti s rodiči z krytu. V oblastech, které jsou neustále vystaveny palbě, bylo 1. října vyučování dětí zrušeno.”

A připojila tenhle obrázek:

01.10.14 Zpráva domobrany ráno 1. října

Zjištěna 3 porušení příměří z ukrajinské strany:
na 19,45 z osady Avdiějevka provedeno ostřelování osady Spartak;
21.45 ostřelováním konvenčním dělostřelectvem velké ráže byly zasaženy obytné prostory a infrastruktura v Doněcku;
22.00 ze strany kopce Mogyla Ostraja proběhlo masivní dělostřelecké ostřelovánípostavení domobrany na okraji osady KIROVSKOJE. Poškozené byty.
Zástupci domobrany, spolu s vyšetřujícími orgány DLR a LLR, pokračují v hledání masových hrobů na území Nového Ruska, dříve obsazeném nepřítelem. O nálezu hrobů jsou informováni pracovníci mise OBSE na Ukrajině, se kterými je prováděna identifikace.
Domobrana pomáhá obyvatelům centrálních a západních oblastí Ukrajiny, kteří přijeli do Novorossii, v hledání zmizelých ukrajinských vojáků.
Podle těchto lidí, na lidských tragédiích organizují Národní gardisté „černé“ obchody.
Pro snadný průchod přes kontrolní stanoviště lidí, kteří přijíždějí hledát své příbuzné vojáky, Národní garda vybírá 150 dolarů, nebo ekvivalent v ukrajinské nebo ruské měně.

01.10.14. 12:51. Informace novinářů.

V Doněcku byla zasažena autobusová zastávka; zemřelo osm lidí. Ukrajinští vojáci ostřelovali Kijevský prospekt raketomety velké ráže protipěchotním kazetovým střelivem. Dnes ráno byla raketou zasažena křižovatka Kyjevského prospektu a Poligrafičeskoj ulice. Jeden z granátů zasáhl autobus. Vozidlo zcela shořelo, hasiči je dosud hasí, proto je možné, ze obětí ostřelování bude více.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h3vZHr6Ju_Q

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZAD-r-KVcwo

01.10.14. 11:55. Ranní zpráva domobrance Jana.

Noc byla napjatá, k ránu se situace v Doněcku zhoršila. Vzrostla intenzita boje na doněckém letišti, bojuje se jak s ručními, tak i těžkými zbraněmi a s obrněnými vozy. Nad ránem byl nacisty ostřelován rajon Severní, je tam dým. Granáty dopadly za Junosťju a na Petrovku. Granáty v 08.00 dopadly na ulici Špagina (shořelo hospodářské stavení), ulici Čugujevskaja (granáty dopadly do soukromého sektoru), jeden granát mezi mateřskou školku a KOI, v podstatě byl ostřelování vystaven soukromý bytový sektor. Do rajonu Panfilova (09.15 míst. Času) dopadly zásahy z raketometů, na Leninském prospektu byla přerušena doprava, v Buděnovce od výbuchů drnčí skla v nemocnici energetiků. Ze stran obce Pěsky nacisté již šestkrát vystřelili na Kyjevský rajon, zasáhli Kalininovu nemocnici. Je ostřelován Okťjabrskij i Spartak, bylo zasaženo tržiště, množství mrtvých a zraněných se zjišťuje. Celá západní část Doněcka je zasažena stálým ostřelováním z raketometů a 120 mm minometů.

01.10.14. 10:12. Zpráva novinářů.

Kolem 400 neznámých těl lidí, ubitých ukrajinskými vojáky se nachází v současné době v márnicích Doněcka, v jehož blízkosti se našly masové hroby civilních obyvatel, řekl reportérům litevský aktivista za občanská práva Einars Graudniš. Navštívil dvě místa masových hrobů spolu s osmi experty z různých zemí EU v doprovodu představitelů DLR a LLR. Jak později řekl, mrtvi leželi pod slabou vrstvou hlíny. Bylo vidět, že těla byla shozena do jámy ve spěchu. Exhumací hrobů se zabývají vyšetřovatelé DLR, kteří dokumentují polohu každého těla, provedou ohledání a dopraví tělo do márnice. Místní ženy Einarsovi řekly, ze jejich domy byly vyrabovány a a ukrajinští vojáci nakradené věci posílali poštou domů Místní obyvatelé rovněž říkali, že žoldáci z praporů Azov a Donbass často skupinově znásilňovali ženy z vesnice. Obětí zneužívání se staly i děvčata ve věku 12 let.

01.10.14. 10:13. Zpráva domobrany.

Ukrajinci ostřelovali Putilovku a Kyjevský rajon Doněcka. Ze strany obce Pěsky provedli tři salvy z raketometů na Kyjevský rajon. Jeden z granátů dopadl na zastávku městské dopravy vedle válcoven (blíže k Butovu) v době, kdy tam bylo velké množství lidí, kteří čekali na autobus. Údaje o obětech dosud nejsou. Nový terminál doněckého letiště je zahalen černým dýmem, naše dělostřelectvo pokračuje v ostřelování nepřítele ze všech kalibrů. V Pěskach probíhá tvrdý boj. Podle předběžných údajů za poslední hodiny v Doněcku zemřelo nejméně deset civilistů.

01.10.14. Zpráva blogera.

Od zdrojů v jednotkách domobrany Novorossii: na obranu Donbasu přijíždějí dobrovolníci z Číny. Jedná se o bývalé vojáky i dobrovolníky civilních profesí, kteří vzali do rukou zbraně na obranu Donbasu před jednotkami nacistických okupantů. První dobrovolníci již přijeli do Doněcka, říkají domobranci. Nyní se uvažuje o možnosti vytvořit čínskou rotu v jedné z jednotek domobrany, protože jsou očekáváni další noví dobrovolníci z Číny.

Tolik dnes přišlo od Ernesta.

Já přidám nejdříve mapy:

Ukrajinská:

Opolčenská.

Komentovaná interaktivní.

Ta bude dnes jiná. Z jiného zdroj. Ten původní jsem dnes neobjevil.Ale myslím,že je to také dobré.

https://www.youtube.com/watch?v=74mK1U7tfqM

Tak to bychom měli to snazší za sebou.

Nyní se, bohužel musíme vrátit k naší/vaší České televizi. Jestliže zpravodajství v  hlavních zpravodajských relacích se dá jakž takž zkousnout, pak začínám považovat to, čím nás ohledně Ukrajiny krmí zejména kanál ČT 24 a většinou jeden a tentýž redaktor ve studiu přes den, za naprosto nepřijatelné!

Hlavní zprávou z Doněcka bezesporu byl palebný přepad raketomety na zastávku MHD, kde byl zasažen linkový mikrobus a  doslova rozšmelcování pasažeři. Videa přidávat nemusím – ty už dal dnes Ernest.

Dalším terčem raketometného přepadu se pak staly dvě základní školy v  Doněcku. Včera tam totiž, navzdory oficiálnímu zákazu Kyjeva zahájit vyučování – o kterém Kosa před časem informovala, včetně fotokopie kyjevského fermanu, který toto nařizoval, začal školní rok. Výsledek – dva mrtví kolemjdoucí. Děti a učitelé se, naštěstí stihli evakuovat.

A teď, jestliže na to máte dost silný žaludek si pusťte, jak situaci včera odpoledne pojala ČT 24!!!!

Video z následujícího linku:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/287818-stredecni-palba-v-ukrajinskem-donecku-mohla-zabit-az-16-lidi/

Ten redaktor ve studiu má opravdu obdivuhodný dar na výběr komentujících „odborníků“.

Ten, co byl povolán včera a co si doslova nevidí do úst, je jakýsi Jiří Just. Spolupracovník ČT v Moskvě a  také spolupracovník a bloger Aktualne.cz!!!

Děs hrůza! Takováhle nestydatost, drzost, zaujatost a hloupost se opravdu i v ČT, vidí naprosto výjimečně!

Prostě pro něj a dokonce se odvolává na jakési místní svědky, tu palbu, na vlastní lidi – jak na té zastávce, tak hlavně na ty školy, zorganizovali povstalci! Takže ti, co brání svoje město, budou zabíjet svoje příbuzné a  dokonce svoje děti?!! Prostě do nich začali pálit z raketometů, protože dneska začal školní rok!! To je argumentace, které nejde odolat! Z té se chce rovnou zvracet!

Podle tohohle .. no jak toho Justa jen nazvat? Já osobně mu sděluji, že ho považuji za zrůdu! A veřejně ho vyzývám, aby dostal před kameru nějakého doložitelného občana z Doněcka, který potvrdí tu jeho verzi o tom, že povstalci jsou do té míry bestie, že budou palbou ohrožovat svoje děti!!! Jestli to dokáže, veřejně se mu omluvím tady i na jeho blogu na Aktuálně!

O tom, jak ten pán referuje svědčí i  obrázky, které paralelně k jeho komentáři jdou na obrazovku. Které on samozřejmě nevidí. Takže v momentě, kdy lká nad tím, jak opolčenci lžou a  nechtějí vyšetřovat vraždy a  masové hroby a jak by bylo záhodno, aby se do šetření pustili pozorovatelé OSN nebo OBSE, tak přesně v ten okamžik tam na obrazovce pozorovatelé OBSE jsou. Náhoda je prostě blbec. A  trapnost zrůdy jménem Jiří Just nekonečná. Intervjúk ve studiu nehne ani brvou. Nemluvě o takové drobnosti, že nejen že nebyl na místě, aby mohl cosi vykládat, ale dokonce ani nebyl ochoten si projet internet, aby si opatřil aspoň základní technické informace k incidentu. Jinak by nemohl tvrdit, že palba byla vedena z Gradů, když je jasné z videí, i ze slov komentujících, že jde o  střely z Uragánů. Což je Grad s podstatně většími raketami a  také dostřelem. A podle jedné nevybuchlé a do chodníku zapíchlé rakety lze celkem jednoduše stanovit, odkud přilétla!

A to se příslušná videa tragedie objevila na stránkách českých internetových stránkách s UK problematikou objevila už krátce včera před polednem!

„Expert“ Just ovšem ještě po  16. hodině těžce blábolí!

Přítomní novináři, zpovídající Zacharčenka – včetně západních, by ho byli snadno usvědčili! Tohle, v době, kdy intervjůk s  Justem plkali na ČT už dávno bylo v vidění na YouTube!

Jediné dvě poctivá informace v  celé reportáži je nejdřív ta, že se tvrdě válčí o doněcké letiště (proč, to vysvětluje první dnešní příspěvek Ernestův) a  pak ta, která říká, že opolčenci, naprosto dobrovolně korigovali své prohlášení z neděle, že neobjevili hrob se 400 mrtvými, ale že mají celkově v márnicích 400 neidentifikovaných civilních obětí! Zřejmě z různých hrobů. A že v tom posledně objeveném jich nebylo těch 400, ale JEN 9!!!

Tímto se omlouvám Kosířům i  Liboru Dvořákovi za včerejší použití této informace, která se objevila nejen z povstaleckých zdrojů,ale také ve zpravodajství tiskových agentur. Přiznávám svou malou schopnost ověřovat informace, jakkoli se o to velmi pečlivě, každý den snažím. A  jen tak něco na sklo nepustím. Ale to je jiný příběh.

Ani to, že opolčenci sami korigovali svoje prohlášení, nevadí intervjůkovi a  zejména Justovi, aby je neoznačil za lháře! Ale to bych byl nějak přešel – řekl bych si – co čekáš, v tvém věku od ČT, která je hračkou politiků?

Nicméně tu palbu raketomety na školy a zastávky MHD, protože prý začal školní rok, tak tu přejít a  už vůbec ne omluvit, nemohu! Domnívám se, že je na čase aby zasáhlo vrcholné vedení ČT. Není li prokazatelně schopno vedení programu ČT 24 a  zpravodajství ČT konečně zajistit elementární fungování a přenos informací z Ukrajiny.A pokud nezasáhne nejužší management veřejnosprávní televize, je na čase, aby konala rada. Tohle už je opravdu do nebe volající.

Zejména, když se podíváme na to, co se děje v sousedním Německu!!!

Před týdnem jsem vás informoval o skandálu, který vyvolal nález Programové rady německého veřejnoprávního mediálního koncernu ARD, že zpravodajství o Ukrajině je tendenční, jednostranné a  neobjektivní. A  že diváci, kteří si ve velkém začali stěžovat, mají naprostou pravdu – viz

http://vlkovobloguje.wordpress.com/2014/09/26/ukrajinska-svodka-ze-dne-25-09-2014/

Inu, nesešel se týden s  týdnem a  já včera s otevřenou pusou zíral na tenhle článek na Parlamentních listech:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mili-divaci-prominte-ze-jsme-vas-spatne-informovali-o-deni-na-Ukrajine-Zaznelo-v-Nemecku-od-sefredaktora-verejnopravni-TV-337351

Refereruje o tom, že šéfredaktor zpravodajství veřejnoprávní německé televize ARD Kai Gniffke přestal kličkovat před realitou a  na svém blogu, který má na oficiálním webu ARD, se rozhodl postavit k názoru Rady i  nespokojených diváků čelem.

Že si v redakci uspořádali k problému Ukrajina velkou vnitřní redakční sešlost a  mimo jiné došli k tomu, že…

… Z dnešního pohledu by prý určitě redaktoři některé věci zdůrazňovali jinak a volili jiné formulace. S odstupem jsou ale vždy věci jasnější. „Možná jsme ale skutečně až příliš následovali hlavní názorový proud. Možná jsme skutečně měli dříve ukazovat podstatu pravicových skupin na Ukrajině,“….

že ..

“…Možná jsme německému divákovi málo vysvětlovali, jaké zájmy má v oblasti Rusko. Možná jsme též mohli být kritičtější ke stanoviskům NATO, …”

Němčináři udělají nejlépe, když se sami obslouží na originálu, který je k nalezení zde:

http://blog.tagesschau.de/2014/09/29/zwischenbilanz-der-ukraine-konflikt-in-der-tagesschau/

Tam odtud ještě vytáhnu dvě věcí:

1 – Důvodem k redakčnímu potlachu bylo:

… Die Kritik an unserer Ukraine-Berichterstattung hat ein Echo von bislang ungekanntem Ausmaß hervorgerufen…

Kritika našeho zpravodajství z Ukrajiny dosáhla dosud nepoznaného rozměru…

2- a  axiomem pro budoucnost bude

… Vor allem aber haben wir uns heute eines vorgenommen: Wir werden auch künftig Kritik nicht einfach an uns abtropfen lassen, sondern uns immer wieder prüfen, ob wir richtig liegen….

Ale především jsme si dnes předsevzali: také v budoucnu nenecháme kritiku naší práci bez povšimnutí, naopak, vždycky budeme zkoumat, zda jsme správní…

Mimochodem, tohle přiznání šéfa zpravodajství je těžkou prohrou Kyjeva a jeho propagandy a  také NATO. To je bez debat. Německo je prostě evropský lídr. A demagogie a propaganda tam dostaly těžce na frak.

Mnoho krát jste ode mne slyšeli, že ARD a  ZDF jsou pro mne naprosté mediální vzory veřejnoprávnosti. A nejspíš to ještě mnohokrát uslyšíte!

Dnes alespoň vy, co s nimi nemáte osobní zkušenost, víte proč! Umíte si představit, že by něco podobného napsal takový Šámal z ČT? Co napsal, že by se vůbec obtěžoval přemýšlením, co na diváky valí Karasové, Pazderkové, Adriany Bergam a jiní „experti“ jejich „velikosti“ a  /vše/schopnosti. Napadá mne, jak dlouho by asi v ARD vydržel ten intervjůk, co si pozval „experta a znalce“ Justa! A už vůbec si nekladu otázku, na jak blízko si se takový Just mohl, po tomhle extempore, někdy v budoucnu asi tak přiblížit ke Kavčím horám. Nejspíš by musel bydlet a pracovat někde v Poděbradech!

Znovu opakuji, Kosa vznikla jako sebeobrana před tím, čím nás obšťastňovaly zpravodajské informační kanály / geniální termín!/ za vlády NečasKalousků. A znova jsem ji, po jejím květnovém uzavření, vzal do ruky speciálně kvůli tomu informačnímu odpadu, co se na mne hrnul z obrazovky, když jsem si pustil zprávy a zejména ty o  Ukrajině. Pepové Pazderkové a Mírové Karasové nešli vydýchat!

Dneska je nás zjevně na Kose tři tisíce takových. Na jiných malých nezávislých webech další, těžko odhadnutelné množství. Jak to, že my tady fakticky děláme základní informační servis, na který máme, jako koncesionáři – právo ze zákona, trapnou svépomocí?!

Jak to, že v Německu, když tamní veřejnoprávníci prubli jen zlomek toho, co nám zkouší cpát do hlav ČT, je z toho skandál a  diváci dosáhnou bleskově nápravy a změny a tady se prostě nepohne lístek na stromě?! Tady si nespokojeného diváka dovolí nějaký Pazderka označit za blba neschopného samostatně vyhodnocovat základní fakta a naskakující na lacinou propagandu a dokonce při tom doložitelně manipuluje s  fakty?! A všichni v ČT dělají buď, že je to ok nebo, že jsou hluší a slepí a  tom jeho skandálním interview pro Aktualne.cz neví?!

Jak to že v Německu na veřejnoprávní ZDF funguje Die Anstalt? Z jehož produkce mi kosíř AS, kterému tímto velmi děkuji, poslal další skvělé video!! Nechápu, že jsem ho přehlédl. Má už české titulky. Jakkoli jsou výborné, němčinářům radím poslech originálu!!

Je to naprosto excelentní!

http://www.youtube.com/watch?v=csnUdkVkbqw

A jakkoli jde o satiru, už ho mám v základních dokumentech Kosy k ukrajinské krizi. Protože přesně, podle mne, vystihuje podstatu konfliktu, jeho vznik a  okolnosti, kterého vyvolaly a eskalovaly i důvody, proč cítím povinnost o něm na Kose denně referovat! I  satira, za zcela specifických okolností může být sbírkou naprosto neprůstřelných faktů! Jsem přesvědčen, že se mnou budete souhlasit!

P.S.
Vzkaz pro Jeníka Čermáka – Jeníku, určitě si ho v klidu přehraj. Třeba mi víc porozumíš. Díky.

P.P.S.
i dneska jsem měl nachystáno spoustu dalšího, ale stejně jako včera – mám totálně dost. Jsem otrávený jako hadí zub a  znechucený jako vegan v  řeznictví.

Takže třeba zítra, až se z toho vyspím.

Ale jednu informaci dám ještě hned:

http://www.lidovky.cz/pravy-sektor-zlyncoval-v-odese-poslance-debilove-odsoudil-radikaly-kyjev-15j-/zpravy-svet.aspx?c=A141001_122252_ln_zahranici_msl

„Ještě několik pomlácených Šufryčů a Evropa se od naší vítězné revoluce odvrátí. A bojím se, že Amerika také,“ napsal ve středu ukrajinský ministr vnitra Avakov na Facebooku. „Páni radikálové, nechcete-li být za bezvýznamné debily, opusťte cestu lynče,“ konstatoval.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/pravy-sektor-zlyncoval-v-odese-poslance-debilove-odsoudil-radikaly-kyjev-15j-/zpravy-svet.aspx?c=A141001_122252_ln_zahranici_msl

Kyjev začal mediálně prohrávat. A  ví to. Normální člověk měl jasno už v  únoru. Sankcionalisti, nájemní psáči a intervjůci ještě ani dnes.