Za blahopřání Porošenkovi – na frontu!

3. 10. 2014    zdroj
Novináři a zástupci společenských organizací, kteří v den Porošenkových narozenin natřeli plot jeho domu do barev ukrajinské vlajky a darovali mu pneumatiku a bonboniéru Roshen, obdrželi povolávací rozkaz do oblasti ATO (antiteroristické operace).


“Celé to začalo tím, když skupina aktivistů přijela 26. září ke zdem bydliště našeho prezidenta Petra Porošenka. Aktivisté tam zinscenovali něco jako představení, natřeli žlutou a modrou barvou jeho plot. Osobně jsem tam byl jako novinář, který popisoval danou událost. Co se stalo potom: každý, naprosto každý, kdo se podílel na této akci, dokonce když byl jenom v blízkosti nebo ve svém autě, ve služebním autě, naprosto každý obdržel různými způsoby oznámení o tom, že zítra v 08.00 se každý z těchto lidí má dostavit na svou vojenskou správu k narukování do zóny ATO” – řekl účastník akce a novinář Alexej Kutepov…
…Předvolání dostali pracovníci televizního kanálu “17”, který natočil film-vyšetřování o továrně”Leninská kovárna”, který produkuje elektrické ohřívače vody a také vyrábí a prodává v oblasti ATO zbraně.

Pro Novou republiku přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová