Americký ministr Hagel varoval před Novým světovým řádem a teď byl vyhozen

26. 11. 2014  zdroj
 

Obama Chucka Hagela vyhodil z jeho postu ministra obrany. Hagel, bývalý republikánský senátor, byl Obamou jmenován počátkem roku 2013, a byl tudíž naplánován ke službě po celé Obamovo druhé funkční období. Říká se, že Hagel, už v roce 2009 dávno před svým jmenováním navštívil Bílý dům a osobně varoval Obamu, že by si měl dát pozor na darebné živly uvnitř Pentagonu, které to vedou k ‚novému světovému řádu‘ (New World Order). 

O tomhle se nepsalo na nějakých internetových konspiračních fórech, to bylo v úvodníku napsaném cenami ověnčeným žurnalistou Bobem Woodwardem spoluredaktorem Washington Post krátce před Hagelovým jmenováním.
Podle tohoto tvrzení Hagel Obamovi říkal: „Žijeme v době, kdy tu je nový světový řád.“

„Tohle nekontrolujeme. Musíme všechno přezkoumávat, každý předpoklad, všechno, co ti“ – vojáci a diplomaté – „říkají. Každý předpoklad 10 let starý je už zastaralý. Je třeba, aby ses ptal po naší roli. Je třeba, abys zkoumal vojáky. Je třeba vyptávat se, k čemu se vojáci používají,“ říkal Hagel údajně presidentovi.

Zpráva od Postu také uváděla, že Hagel Obamu varoval před „zabřednutím“ do probíhající války v Afghánistánu, a tvrdil, že tohle bude definovat Obamovo první funkční období. Hagel údajně později soukromě zpochybňoval moudrost vyslání dalších vojsk, aby se do tohoto konfliktu zapojila.

„Hagel je přesvědčen, což vypadá dost pravděpodobně, že on a president budou mít velký úkol ten nový světový řád kormidlovat,“ dospěla v té době k závěru zpráva Postu.

Zbývá objevit, zda se Hagel pokoušel ty darebné živly z vnitřku vojensko-průmyslového komplexu vypudit. Poslední kapkou by ale pro Hagela mohly být komentáře pronesené minulý týden během sezení k interview s Charlie Rosem v Pentagonu.

Během této rozpravy vyjádřil Hagel víru, že americké vojenské akce proti ISIS „nepřímo přináší prospěch“ syrskému presidentovi Bashar Asadovi, což byl určitě pro ty u moci nevítaný komentář, vzhledem k jejich loňskému tlaku na nálety proti syrské vládě.

Hagel také řekl, že „Svět je teď zatraceně nebezpečný,“ s dodatkem, že americké ozbrojené síly na to nejsou připravené.

Hagel kritizoval krácení obranného rozpočtu a otevřeně konstatoval: „Nemáme vojenskou připravenost. Nemáme schopnosti. Nemáme dlouhodobé investice, které taková instituce vyžaduje, aby se držela v předstihu před všemi ostatními, jako jsme to měli celou dobu od II. světové války, kdy jsme byli technologická špička, kdy jsme byli schopni zrekrutovat a udržet si ty nejlepší lidi.“

Hagel rovněž kritizoval americkou zahraniční politiku tvrzením, že „politiky se predikují na základě znalosti historie a kulturního povědomí a všeho toho, co do toho vstupuje. A neděláme snad už mnoho let sériově chyby? Ano, myslím si, že děláme. Myslím, že s nimi nikdo souhlasit nebude.“

Krátce, Hagel už ten post nezastává, protože dělal narážky na darebné globalistické živly uvnitř amerických vojsk, kritizoval dlouhý imperiální pochod do války a přiznával škodlivé výbuchy do tváře přinášené ‚válkou s terorismem.‘ Ano, tak to bude.