Český novinář pro ukrajinskou televizi: „Proti Zemanovi demonstrovali stejní lidé jako v…

Pozorovatelka
26. 11. 2014   zdroj
Český novinář pro ukrajinskou televizi: „Proti Zemanovi demonstrovali stejní lidé jako v roce 1989″ – video. Červené karty součástí propagandy i na Ukrajině. Nitky opět vedou do USA.

 Český novinář pro ukrajinskou televizi: „Proti Zemanovi demonstrovali stejní lidé jako v roce 1989″ – video. Červené karty součástí propagandy i na Ukrajině. Nitky opět vedou do USA

Náhoda tomu chtěla, že při nočním bloumání nad morálkou současného světa a při hledání optimističtějších internetových textů, jsem se „proklikla“ na odkaz, že lidé demonstrující proti Zemanovi byli velkou měrou titíž, kteří byli na Václavku v roce 1989. Vybavila se mi okamžitě ta omladina s červenými kartami v rukou, která v roce 1989 nemohla být ani na světě, proto jsem se do odkazu chtěla začíst. Ale ono nebylo co číst – nebyl to název článku, ale název videa nějaké ruské televize. Nedalo mi to a video jsem si pustila. A viděla jsem českého novináře a slyšela jeho řeč, jak on vidí oslavy čtvrt století od pádu totality a opět viděla zas ty červené karty. Vše pro nějakou ruskou televizi, vysílající ale v angličtině:

To mě zaujalo a pátrala jsem, co je to za ruskou tv stanici a došla jsem ke „Громадське Телебачення“. A že to není ruská, ale ukrajinská tv. Co mě dále zaujalo je fakt, že vznikla těsně před začátkem Majdanu, tedy 22. listopadu 2013, viz „Официальный старт – 22 ноября 2013 года, буквально за несколько дней до старта событий Евромайдана.“ [zde] a že celý projekt stál nějakých 45 tisíc amerických dolarů. Co mě ale zaujalo obzvláště je, že stanice tolik používá angličtinu a že na jiných její stránkách je všude uváděno Toronto (Телебачення Торонто).

Nějakou chvíli jsem se na vysílání i dívala, ale stále více jsem měla potřebu hledat, proč pro tuto ukrajinskou tv stanici hovoří český novinář právě z Echa24. Tyto stránky mi utkvěly v paměti, protože už dvakrát napsaly velmi kritické články o zdejším serveru, přičemž Aeronet jednou nazvaly hlásnou troubou Kremlu (tam mě dokonce jmenovali), na což jsem reagovala [zde] a podruhé napadly článek o americkém původu červených karet proti Zemanovi [zde].

Bez ohledu na tyto články mě ale moje fotografická paměť vrátila k ruskému serveru se stejným názvem: Echo. Ten má totiž na své titulní stránce odkazy na Los Angeles, San Diego, Phoenix, Las Vegas a komunikuje v angličtině, podívejte se sami [echo].

Náhoda? Na ty stránky jsem poprvé narazila při psaní článku o ruském zákonu k omezení sociálních sítí a zahraničních médií v Rusku [zde], kde byl doslova server Echo jmenován, ale až teď mi přijde, že to, co je u nás Echo24, totéž je v Rusku Echoru.com.

A když si to tak všechno shrnu, tak ruské i české Echo se mi jeví být služebníkem amerických zájmů v Rusku i u nás. A stejným služebníkem se jeví i rok stará ukrajinská tv stanice, kterou český novinář (český??) právě z Echa24 téměř exkluzivně informoval o „veliké nespokojenosti“ českého národa se současným prezidentem Zemanem! A jak jinak to nejlépe doložit, než obrázky s červenými kartami! 

Červené karty se tedy rozhodně vyplatily – manipulují veřejným míněním nejen v Česku (veřejné výzkumy jedou naplno), ale dokonce i za jeho hranicemi. Novináři z Echa24 neupírám jeho právo na vlastní názor ani jeho právo šířit ho kamkoliv. Ale v rámci pravdy bych se ho chtěla zeptat, kolik že to z těch lidí s červenými kartami demonstrovalo už v roce 1989?

Netvrdím, že tam nejsou i starší ročníky, ale ať se dívám jak se dívám, tak kam se podívám, všude nacházím záběry, kde převažuje zmanipulovaná omladina. (Až začínám chápat, proč téměř všechny revoluce „dělají“ studenti….)

Dumala jsem v noci nad morálkou současného světa a náhoda tomu chtěla, že se mi jen potvrdilo, že jediná současná „morálka“ jsou zájmy USA. Jinak by totiž nikdo, a obzvláště ne novinář!, nemohl šířit lži a propagandu o demonstracích v Praze dokonce i za hranice vlastní země. A obzvláště ne do země, která už teď kvůli americkým zájmům tolik trpí.

Na úplný závěr se musím zeptat: je opravdu náhoda (resp. spontánní akce), že na oslavách Listopadu se objevily:

1) anglické nápisy
2) ukrajinské vlajky
???
Bůh ochraňuj Česko, Bůh ochraňuj Ukrajince a Evropu, Bůh ochraňuj celý svět.

– Pozorovatelka –