Čím se provinil Zeman? O nebezpečí pussyriotismu, dalajlamismu a antizemanismu.

20.11. 2014 aeronet
Čím se provinil Zeman? Skončí jako Nečas? O nebezpečí pussyriotismu, dalajlamismu a antizemanismu. To je parafráze k mému starému článku o pádu Nečase, předčasných volbách 2013, o Babišovi u moci a o Temelínu. A o manažerovi Janečkovi.

Následující článek jsem pro jiné stránky napsala 15. června 2013. Týkal se Nečase, Temelína, Pussy Riot, dalajlamismu, konce ODS, Babiše a Janečka. V podobném duchu na zdejších stránkách publikoval VK článek rovněž o Temelínu a o Babišovi a Zemanovi [zde]. V reakci vkládám svůj téměř rok a půl starý článek, ve kterém popisuji, co všechno bylo možné očekávat, jakmile se Nečas zachoval stejně, jako Zeman dnes. A z mého starého článku si odvoďte, co se dá nyní očekávat i kolem Zemana, ten text je zde:

Nečas se velmi provinil a mým pohledem se Nečas „proviňuje“ už dlouho a není v ODS jediným „provinilcem“ – rozuměj v tom smyslu, že od určité doby obrací a jakoby pokračuje ve šlépějích Klause. Začalo to v září 2012: 9. září 2012 – Premiér Petr Nečas se osobním dopisem omluvil prezidentu Václavu Klausovi za obecný výrok o „debilitě“, který pronesl v rozhovoru pro Lidové noviny v souvislosti s vládní snahou o zvýšení DPH. Premiér podotkl, že věta „to by byl krok za hranicí politické a ekonomické hlouposti, to už je na hranici politické a ekonomické debility“ zazněla v souvislosti s otázkou na stažení balíčku ze Sněmovny [1]

Hned nato Nečas pronesl svůj památný projev, ze kterého byl havlista kníže na mrtvici a zmohl se jen na slova „Stydím se za svého premiéra“, jelikož jeho projev považoval za mezinárodní ostudu a byl to projev médií nazvaný:
O nebezpečí dalajlámismu, pussyriotismu a antinečasismu

„Premiér Petr Nečas se zase dopustil projevu!“ Ať již se jím chtěl zpětně vlísat do přízně prezidenta Václava Klause, či to bylo jinak, není pro následující pohled důležité. Bude nás zajímat, co vlastně Nečas řekl a v jakém kontextu. Z projevu byl na mrtvici i kardinál Duka a od té doby začal kolem Nečase poprask, jak je vidno například z tohoto článku: [2]

Do toho přišli rebelové Tluchoř, Šnajdr a spol a Nečas pochopil, že se pod ODS otřásá židle a že pád ODS, respektive nepohodlného, protože proruského premiéra, je ve „vyšších“ zájmech – tedy i v zájmech kmotrů a mafiánů sponzorujících ODS. Ty zájmy nelze nazvat jinak, než havlistické, tedy pravdoláskařské, proamerické, globalizační.

Nečas svůj obrácený postoj ukázal opětovně v říjnu, když vyhodil havlistu Jocha: Premiérův poradce Roman Joch se ostře pustil do prezidenta Klause. Incident v Chrastavě nebyl podle něj žádný atentát, ale pouze hloupý a dementní protest. Prezidenta Joch nazval „ufňukanou kremlofilní bábou“ a Nečas ho obratem vyhodil [3].

V listopadu na sjezdu ODS nejeden člen vystupuje proti EU (Kuba, Kubera), kníže ve své zdravici pronese řeč, že se má zapomenout na dělení levice-pravice (jistě, EU na tohle nehraje!). A ještě do prosince 2012 Nečas tvrdě odmítá podepsání fiskálního paktu EU (za což ho Česká národní banka chválí), ale pod tlakem globalistů knížete a Kalouska nakonec 13. prosince bankovní unii podepsal. Vybojoval sice nějaké výjimky pro Česko (ze kterých ovšem ČNB nebyla nadšená, protože se jí zdály nedostatečné), tak či tak si odporem a oddalováním podpisu nad sebou maloval hned po antipussyriotismu další ortel.

Vzápětí se svět raduje, že Klaus končí a nastupuje prezident, který bude k EU mnohem vstřícnější – což nakonec Zeman předvádí. Vztyčením vlajky EU na Hradě a podpisem fiskálního paktu potvrdil, že bude pokračovatelem Havla – že i on je na straně dalajlamismu a pussyriotismu, stejně jako celá ČSSD, která se mezitím v tichosti domlouvá na koalici s TOP 09.

Po odchodu Klause tak na půdě české republiky zůstává jediný politik, mařící globalistické zájmy, a to Nečas. Zatímco Janeček iniciuje žalobu na Klause za jeho amnestii, Janečkova Transparency internacionale pracuje na rozkladu ODS. Havlistická TOP 09 organizuje puč na primátora Svobodu a jakmile je dílo dokonáno, následuje puč na Nečase. „Důkazů“ proti němu je spousta – jak by také ne?! Všichni jsou odpouslocháváni a každý má máslo na hlavě, stačí podle potřeby vytahovat. „Poslušní“ mohou být v klidu, „neposlušní“ mají smůlu…

Antidalajlamismus a antipussyriotismus prostě bude potrestán, obzvláště když graduje opětovným prohlášením Nečase v Rusku:
Nevytvářejte falešné modly, řekl Nečas v kauze Pussy Riot

Členky ruské skupiny Pussy Riot nejsou žádnými bojovnicemi za svobodu a lidská práva. Zneuctily pravoslavný chrám a byly za to – příliš přísně – potrestány. Na setkání s novináři v budově českého velvyslanectví v Moskvě to podle rozhlasové stanice Rádio Svoboda prohlásil český premiér Petr Nečas. Novináři by podle něj neměli vytvářet falešné modly [4]. Největším „problémem“ se ale jeví, že Nečasův antipussyriotismus má tuto konkrétní podobu:

Český premiér Petr Nečas se v Soči setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. „Rusko pokládá Českou republiku za tradičního partnera a spolupráci s ní přikládá velký důraz, řekl při pondělním setkání s českým premiérem Petrem Nečasem v Soči ruský prezident Vladimir Putin. Zároveň ocenil, že obchod mezi oběma státy už během loňského roku dosáhl předkrizové úrovně. Nečas zase označil Rusko za strategického hospodářského partnera. Český premiér v Putinově rezidenci ohlásil, že během jeho návštěvy Ruska bude podepsáno několik předběžných úmluv a dohod v oblasti vodních a paroplynových elektráren a strojírenství. I to podle něj svědčí „o dosti velikém potenciálu vzájemné spolupráce, který chceme dále rozvíjet“. Nečas také ocenil politický dialog na mezistátní úrovni, jakož i rozvoj vztahů s ruskými regiony. „Hovoříme o tom, že české firmy mají zájem nejen obchodovat s Ruskem, ale také v Rusku investovat a podnikat,“ citovala Nečase ruská tisková agentura ITAR-TASS.

Český premiér se v pondělí sešel také se svým ruským protějškem Dmitrijem Medveděvem. V jeho moskevské rezidenci jednali mimo jiné o zakázce na dostavbu jihočeské jaderné elektrárny TEMELÍN. Premiér Medveděv řekl, že pokud v tendru vyhraje rusko-české konsorcium, získá český průmysl investice ve výši až šest miliard eur „.
Medvěděv: Ruská dostavba Temelína přinese Česku 155 miliard korun

Investice ve výši až šest miliard eur (až 156 miliard korun) získá podle ruského premiéra Dmitrije Medvěděva český průmysl, pokud v tendru na dostavbu jaderné elektrárny Temelín zvítězí nabídka rusko-českého konsorcia. Medvěděv to řekl novinářům po setkání se svým českým protějškem Petrem Nečasem.

Tak to si Nečas dovolil moc!! Dávno se přece z dostavby Temelína raduje někdo jiný:
Vedeme, tvrdí Westinghouse v bitvě o dostavbu Temelína

Americko-japonský koncern Westinghouse průběžně vede v tendru na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín. Tvrdí to alespoň generální ředitel firmy Danny Roderick. Podle ruské tiskové agentury RIA Novosti naopak vítězí česko-ruské Konsorcium MIR.1200. Energetická společnost ČEZ dnes oběma firmám předala hodnocení jejich nabídek, sám ČEZ však veřejně nikoho nefavorizoval. S oběma uchazeči chce ČEZ ještě jednat o vylepšení jejich návrhů [5]

Je Temelín investice, která se stále vyplatí?

Do všeho přilil oleje do ohně Kalousek a z jeho momentálního jednání je znát, že není v klidu a asi ví proč, neboť koncem května se vyjádřil v tomto smyslu: Ministr financí Miroslav Kalousek jako první vládní politik otevřeně vyjádřil obavy, před nimiž odborníci varují už dlouho – dostavba Temelína může být prodělečná. Při úvahách o rozšíření jaderné elektrárny se původně vycházelo z mnohem vyšších cen elektrické energie, než jsou nyní. Za poslední dva roky však o třetinu zlevnila a dnes se pohybuje pod 40 eury za megawatthodinu. A za takových podmínek není investice do elektrárny finančně návratná. „Abych se mohl pod něco tak obrovského podepsat, musel bych být ujištěn, že investice je efektivní. A nyní tím ujištěn nejsem,“ řekl Kalousek v rozhovoru pro HN. „Je to nesmírně vážná otázka. Bylo by to nesporně prorůstové opatření. Ale já jako ministr financí, který vykonává akcionářská práva v ČEZ, musím také vážit, jestli je to investice pro společnost efektivní. A tím si vůbec nejsem jistý. Zpracováváme proto spoustu dalších analýz. Původně byl Temelín vypočítán na daleko vyšší ceny elektřiny, než jsou teď. A budoucnost ceny elektřiny, což je klíčové pro efektivitu investice, je mimořádně nejistá. Druhým kritériem je cena. A musím říci, že nabídky obou uchazečů nás svou výší velmi nepříjemně překvapily“.

Nemám jasno, z jakého důvodu obrací Kalousek (že by Temelín nebyl v zájmech ČEZu?), ale zdá se, že nejen Nečas, ale i Kalousek kazí něčí plány. V takové situaci se jako nejlepší řešení logicky jeví předčasné volby…A jako by i Kalousek měl být hozen přes palubu, což by vysvětlovalo velmi zdrženlivé postoje Kalouska ke kauze Nečas-Nagyová…
Nové volby

A tady mám další problém: Po nových volbách v Česku už drahný čas nejvíce volá Janeček:
Janeček: Volby se musí změnit do čtvrt roku, vím jak

2.11.2012 – Snídejte šampaňské. Volební systém při volbách do PS se musí změnit. Svoji představu popsal zakladatel Nadačního fondu proti korupci Karel Janeček na setkání s veřejností v úvodním dílu talk show Snídejte šampaňské [systém]. Změnu volebního systému je podle něj nutné uskutečnit co nejdříve, a to zhruba do tří měsíců, tedy před předčasnými volbami do sněmovny. Ty sice vyhlášeny nejsou, ale Janeček je pokládá za pravděpodobné. „Je potřeba to udělat co nejrychleji,“ zdůraznil. Janeček o potřebě změnit systém voleb mluví už delší dobu – V České republice se potichu chystá změna volebního systému, od které si Karel Janeček slibuje systém, který vybere „co nejkvalitnější zastupitele z řad občanů“, jak píše ve svém návrhu. Tato snaha o nový listopad 89 běží od loňského roku – „Miliardář Janeček chce na podzim uspořádat „něco na způsob“ druhé sametové revoluce (poznámka: snaha byla korunována demonstracemi na Václavaku na jaře 2012 za pád vlády, kde ovšem i přes mohutné svozy přišlo málo lidí a kde si navíc ve finále Zavadil dal pivo s Kalouskem ). Cílem má být prosazení požadavků, které podle Janečka vynesou do politiky více slušných lidí. A to už po předčasných volbách, kterým se prý Česko nevyhne.“ Janeček to uvedl v diskusi s návštěvníky jeho právě zahájeného přednáškového turné, jehož zastávka se v pondělí konala v moravské Kroměříži, kde na toto téma promluvil vůbec poprvé. Online deník Aktuálně.cz byl u toho: „Moje představa je spíš druhý listopad,“ reagoval Janeček na hlasy z publika žádající skutečnou revoluci, kterou však šéf fondu odmítl jako „velmi nebezpečnou.“ Podle něj je potřeba změnit systém zevnitř za pomoci „tlaku ulice“. „Naplněný Václavák má 250 až 300 tisíc lidí, před tím už zjedi nemůžou couvnout. Když to správně zmanažujeme, tak to bude fungovat,“ řekl Janeček na přednášce organizované blogerským spolkem Kroměřížan.cz 15.5.2012. [6] [7]

Tak si říkám, o co teď vlastně jde? A vychází mi, že je šance „zabít dvě mouchy jednou ranou“: 1/ Po Klausovi bude odstraněn i Nečas, neboť kdo je s Ruskem, ten je proti nám a s tím Temelínem si Nečas dovolil moc! 2/ Předčasnými volbami bude splněn i dávný plán o novém listopadu 89. Do čela státu bude prosazena „elita“ z řad jednotlivců, konečně se možná dočká i Babiš a jeho ANO. V „nejhorším“ případě ve volbách zvítězí ČSSD, což je v pohodě – ze Zaorálka a spol by měl Havel opravdu radost! A skončím parafrází Janečka: “ Když to správně zmanažujeme, tak ten Nečas skončí a žádné Rusko nebude a nové volby budou.„

Tolik můj téměř rok a půl starý článek.
===========
S odstupem času nejde nedodat, jaký byl průběh dalšího dění. K předčasným volbám, kterým se slovy Janečka „Česko nevyhlo“ došlo přesně tak, jak Janeček řekl a to dokonce i v ten podzim 2013, jak to bylo v plánu. Důvod:

„Předčasné volby jsou vyústěním politické krize, kterou odstartoval červnový zásah ÚOOZ na Úřadu vlády a dalších místech. Ústřední postavou celé kauzy byla tehdejší šéfka kabinetu premiéra Petra Nečase Jana Nagyová.Tzv. aféra Nagyová zahýbala českou politickou scénou a vedla ke jmenování úřednické vlády Jiřího Rusnoka. Té se však nepodařilo získat důvěru Poslanecké sněmovny, a tak úřaduje v demisi. Při hlasování o důvěře Rusnokově vládě se navíc ukázalo, že deklarovaná stojedničková většina koalice ODS, TOP 09 a LIDEM již neexistuje. TOP 09 se proto rozhodla podpořit předčasné volby. Díky tomu se v Poslanecké sněmovně našel dostatečný počet poslanců, kteří podali návrh na její rozpuštění“ [8] .

Volby vynesly na výsluní Babišovo ANO a úspěch slavila i ČSSD – přesně tak, jak jsem v článku v červnu 2013 předpokládala. „Zmanažování“ předčasných voleb bylo nutné o to víc, že v lednu téhož roku se prezidentem nestal K. Schwarzenberg, ale Zeman. A ten je prozatím trpěn, ale sledujme touto optikou vše, co se kolem něj děje a především – co se bude dít dál. A doporučuji národu, aby tuto optiku měl na paměti obzvláště u veškeré té kritiky vulgarismů Zemana, o ty totiž jde asi tolik, jako šlo v případě Nečase o Nagyovou (čímž rozhodně netvrdím, že to bylo v pořádku). A ještě si nemohu odpustit dodatek ke kritice Zemana za návštěvu Číny – aktuálně Obama Čínu vychvaluje jako přátelskou zemi, se kterou chtějí USA maximálně rozšířit své vztahy, viz: „Obama navštívil Čínu a nešetřil chválou. Je to prý mírumilovná, prosperující a stabilní země“ [9] . Čím se tedy skutečně provinil Zeman a jak to bude dál? Bude i předčasná volba prezidenta? Zatím vše nasvědčuje, že národ už je zmanažovaný a jako jeden muž volá „ruský švábe“…

A jak to vůbec myslí Janeček s tím volebním systémem, který vynese do politiky více „slušných jednotlivců“, není tím náhodou myšlenou co nejvíce elitářů?