ČRo a ČT klesají ke dnu

Ivan David
15. 11. 2014
Radiožurnál včera po 18. hodině oznámil, že Česká televize připravuje na dnes (15.11.14) zvláštní pořad. Jeho obsahem má být vyjádření členek skupiny „Pussy Riot“ k prezidentu ČR Miloši Zemanovi (18.45). Těžko říci, jak hluboko tyto formálně „veřejnoprávní“ instituce ještě klesnou.


Z jejich vysílání je jasné že o nějaké vyváženosti, nebo dokonce objektivitě nemůže být řeči. Doposud si však uchovávaly jakous takous úroveň a jen zřídka hledaly zdroje svých informací v žumpě.

Myslím si, že je pod úroveň úřadu prezidenta se k takovým jevům, jako je zmíněná skupina, vůbec vyjadřovat. Na druhé straně nelze od Miloše Zemana očekávat takovou míru pokrytectví na jakou jsme zvyklí u většiny politiků. Jeho překlad názvu skupiny byl přesný. Kdo o tom pochybuje, nechť si zadá slovo „pussy“ do vyhledavače (třeba „Google“) a sám se přesvědčí, kolik najde „koťátek“.

Lituji naprosté většiny pracovníků ČRo a ČT, že se musí za instituce, které by si měly zasloužit vážnost a uznání, stydět.

Je stále zřejmější, že ČRo a ČT usilují o vyostřování politických konfliktů a na výročí „svobody“ připraví vedle prorežimních trapností i další provokace.

Výsledek:  https://www.facebook.com/davidpsp/posts/937668809594124