Erik Best: Nahodilá primátorka nebo už exprimátorka?

Erik Best
29. 11. 2014 První zprávy
Někdo už žertuje, že by Adriana Krnáčová měla být představována jako budoucí exprimátorka Prahy. Andrej Babiš ji jako kandidátku na funkci původně vybral zřejmě proto, že rychle někoho potřeboval a vítězství v Praze stejně neočekával.
Krnáčová byla s rozdílem jednoho hlasu zvolena a mezitím pokořila několik rekordů. Je prvním pražským primátorem za ANO, jako první kandidát před volbou odmítla oslovit zastupitelstvo, je první ženou ve funkci a, co je asi nejdůležitější, je prvním nejvyšším představitelem města narozeným v cizině. Glosuje zvolení Adriany Krnáčové pražskou primátorkou americký novinář Erik Best.

To láme další společenskou bariéru a Babišovi to hraje do karet. Jestliže se Slovenka, která má český pas teprve pár měsíců, může stát primátorkou, proč by prezidentem nemohl být Slovakočech daleko staršího data?

Není žádné tajemství, že Babiš už jako nástupce Krnáčové verbuje Miloslava Ludvíka z ČSSD. Bude trapné, když Krnáčová zmizí ze scény rychle, avšak její krátké působení v čele města napomůže Babišovi k světlejší budoucnosti, dodává Best.

Macek:Místo ochranky raději svěrací kazajku

Adriana Krnáčová je jeden jediný den pražskou primátorkou a hned požaduje ochranku. Nebylo by logičtější, abychom my pro ni požadovali dva silné muže se svěrací kazajkou? ptá se ve své glose Miroslav Macek.