Junta ukradla 1,4 miliardy „válečných daní“

21. 11. 2014 New World Order Opposition
Z platů Ukrajinců bylo nashromážděno 1,4 miliardy hřiven. Válečná daň, kterou nová majdanská vláda uložila občanům Ukrajiny, přináší své ovoce. A to jen za tři měsíce: válečná daň, která činí 1,5 % z platů státních zaměstnanců, pracujících, vojenského personálu, byla oficiálně zavedena 1. srpna.

Samozřejmě se na názor Ukrajinců nikdo neptal, a tak daň platí ti, kdo podporují politiku Majdanu, i ti, kdo ve volbách hlasovali proti juntě. Rušit tuto povinnost se nikdo nechystá, přestože příjmy Ukrajinců klesly na polovinu a mzdy a sociální dávky jsou zmrazeny už od března.

Nicméně daň je vybírána i z nemocničních dávek, z mateřských podpor a jiných státních dávek. Kam tyto prostředky však jdou, nikdo neví. Vláda se nechystá zpovídat otrokům, ze kterých dře kůži. Je však očividné, že miliardy plynou mimo zónu ATO: tam jsou „směřovány“ dobrovolné sbírky, soukromé dary, penze babiček a dědečků ze Lvova. Ale nikdo neslyšel, že by za prostředky z válečné daně byly například pořízeny výstroje pro vojáky v zóně ATO. Místo toho jim posílají kamna udělaná ze starých lahví na plyn, zednické rukavice a boty z lepenky. Zdravotnické prostředky jdou ze státních rezerv (je to například vata a gáza vyrobené v 60. letech, které odmítla přijmout jako dar i Afrika), zbraně ze zakonzervovaných vojenských skladů týchž Státních rezerv (např. pušky Mosin a munice z roku 1937). Na co se utrácejí miliardy stržené z mizerných platů je zahaleno tajemstvím. Stejně tak záhadné zmizení zlatých rezerv z depozitářů Národní banky, což nedávno přiznala její šéfka Valerie Gontareva.