Kdekdycoproč? Je ČT svolavatelem akce proti prezidentovi?

12. 11. 2014, Petr Ďoubalík, inspirace: čt události 20141109

Každý plakát či pozvánka na akci musí obsahovat základní sdělení: Kde se akce koná, kdy, co to bude a proč se toho zúčastnit. Česká televize dne 9.11.2014 takovou plnohodnotnou pozvánku udělala. Jedná se o akci namířenou proti prezidentovi a ČT se tím stala jejím svolavatelem, spoluorganizátorem či přinejmenším mediálním partnerem. Zcela jistě to udělala zdarma a je tedy i jejím sponzorem. Něco tady hodně smrdí!

Jak se takový mistrovský PR kousek redaktorovi Ivanu Lukášovi povedl? Zde je přepis jeho slov, která zazněla v pořadu:
 

z výše uvedeného pořadu

KDE?:
“…17.11. se v Praze bude konat více jak 20 akcí. Na Albertově pořádá slavnostní shromáždění UK…”

KDY?:
“…ve 14:30 sem dorazí i prezident…”

CO?:
“…demonstrovat se zde bude i letos. Na akci s názvem “Chci si s vámi promluvit pane prezidente” se chystají lidé, kteří nesouhlasí se způsobem vyjadřování hlavy státu…”

mistr PR – redaktor Ivan Lukáš

PROČ?:
“…25 let po Sametové revoluci tu ale bude hlavně zábava. Národní třída se promění v korzo plné výstav, koncertů a divadel…”

Komentář Ď:
Místo a čas určen, název akce hovoří za vše a jako přívažek pro váhající (málo rozvášněné diváky) příslib nejroztodivnějších veselic. Zabaleno jako informace o blížícím se svátku, jádrem sdělení však pozvánka na demonstraci včetně odkazu na FB. Škoda, že teď už se nesmí používat vulgarismy, tak rád bych nějaký použil.

Je to další z mnoha chyb nebo nekalých záměrů ČT, kterými by se měla zabývat kontrolní rada. Ta v tom ale jede s nimi. Tedy kontrolujme a zabývejme se “naší” veřejnoprávní televizí a její radou my. Je pravdou, že se národ při volbě prezidenta hodně polarizoval. Někdo by na tuto napnutou strunku rád donekonečna brnkal a lidi rozeštvával proti sobě. Jak vidět, není to ČT, která by situaci zklidňovala – právě naopak. 

v závěru příspěvku se objevil bilboard ze současného Václaváku. Musel ho vymyslet někdo mladý nebo s krátkou pamětí. Nám starším totiž automaticky naskakuje následující asociace…