Kyjev zahájil ofenzívu !

Ernest
6. 11. 2014     Kosa zostra
„Ukrajinská armáda zaútočila na předměstí Doněcka -město Jasinovata. Do Jasinovaty vstoupila tanková kolona, okolní oblasti jsou ostřelovány, teď tam probíhá boj. V rajonu Kujbyševskij v Doněcku pokračovalo ostřelování, za minulou noc ukrajinské síly alespoň 20 krát porušily příměří. Výbuchem byla poškozena rozvodna, dvš kotelny zůstaly bez tlaku, 50 domů je v současné době bez topení. 


Zpráva od Alexandra Žilina.

„Tankové jednotky junta přešly do útoku na Doněck ze strany Jasinovaty.”

6. 11. 2014 15:37 – Zpráva očitých svědků.

„V Jasinovatoj vypukl těžký boj. Pohybuje se tam tanková kolona. Ukrajinci útočí. Chtějí obklíčit Doněck, bijí hroznou silou. Před hodinou volali ze Slovjanska a říkali, že dvě velké ukrajinské kolony jedou na Doněck. Jsou to desítky bojových vozidel pěchoty, obrněných transportérů a nákladních automobilů s pěchotou a nákladem.”

Tolik Ernest pro tuto chvíli.

Přesně tohle muselo být jasné každému, kdo byl schopen myslet nad zprávami, které z Doněcka a okolí přicházely už delší čas. Kyjev nikdy o nějaký mír nestál. Chtěl povstání utopit v krvi. Ledva má ruské plynové dohody a v Americe je po  volbách, kde posíli hardlineři, pustil se do díla.

Ať opolčencům pomáhají všichni svatí! Ta ofenziva bude mimořádně prudká, ale bude krátká. Na dlouhou Kyjev nemá finance. Musí rozhodnout rychle.

A vyjasnilo se mi také, proč Merkelová tak zásadně trvala na sankcích a neodvolala je ani když došlo k podpisu dohody o plynu. Prostě pokus zadržet Rusko v případě ukrajinské ofenzivy od snah pomoci opolčencům…

Mimochodem, ještě jsem zkusil zkontrolovat jestli náhodou nejde o nějakou lokální akci. Přes http://militarymaps.info/,

kde je okamžitá interaktivní mapa toho, co se na frontě momentálně děje. Je tvořena na základě sms, mailů, twitterových zpráv atd. od lidí. Je to samozřejmě bez záruky ověření. Proto to moc nepoužívám při koncipování svodek. Protože informace nejsou spolehlivé. Nicméně, když si to pustíte, tak uvidíte podél skoro celé fronty objevující se a mizící červené kruhy. Které označují místa okamžité těžké palby. A je to skutečně, až na výjimky, na celé frontě …